• Eerste afbeelding van Ford Puma onthult sportieve en aantrekkelijke styling van een op een SUV geïnspireerde crossover die later dit jaar wordt opgenomen in productaanbod van Ford
  • Ingenieuze flexibele opbergruimte achterin die zorgt voor optimale laad- en bagageruimte is een van de innovaties die voortkomt uit feedback van klanten
  • Geavanceerde 48-volt EcoBoost Hybrid-technologie zorgt voor optimaal brandstofverbruik en prestatievermogen van de Ford Puma

Ford heeft vandaag de eerste afbeelding onthuld van de Ford Puma: een op een SUV geïnspireerde compacte crossover die een fraai design koppelt aan de grootste laadruimte en -flexibiliteit in zijn klasse. De auto is voorzien van een 48-volt mild-hybride aandrijving. Lees verder

De Puma komt eind dit jaar op de markt en wordt geproduceerd in de assemblagefabriek van Ford in het Roemeense Craiova. Na een investering van bijna € 1,5 miljard in deze fabriek.

“We denken dat de Puma met zijn innovatieve techniek en aantrekkelijke uiterlijk echt zal aanslaan bij Europese kopers van compacte auto’s. Als je op zoek bent naar een auto die op vrijdagavond bewonderende blikken oproept en die je op zaterdagmiddag met gemak kunt volladen met meubelpakketten, hoef je niet verder te zoeken”, aldus Stuart Rowley, President Ford Europa. “We hebben alles uit de kast gehaald om klanten de flexibiliteit te geven waar ze om vroegen, met een vooruitstrevende en aantrekkelijke styling, zodat ze in de mooiste auto kunnen rondrijden die ze ooit hebben gehad.”

De eerste afbeelding van de Ford Puma toont belangrijke stylinghints, zoals de opvallende, op de spatborden gemonteerde koplampen en sportieve, aerodynamische lijnen. Dit in combinatie met crossover kenmerken, zoals de grotere bodemspeling die voor meer vertrouwen tijdens het rijden zorgt en de grootste bagageruimte in zijn klasse (456 liter) creëert.

Om aan de behoefte aan flexibele bagageruimte tegemoet te komen, is een innovatieve laadruimte ontwikkeld die verwachtingen van berijders overtreft. Deze behoefte kwam duidelijk naar voren in de uitgebreide gesprekken die Ford met klanten heeft gevoerd. Het resultaat is een diepe, veelzijdige bagageruimte waarin makkelijk twee staande golftassen passen.

De EcoBoost Hybrid technologie van Ford zorgt voor een optimaal brandstofverbruik en krachtige, responsieve prestaties, met een vermogen tot 155 pk. Een geïntegreerde startmotorgenerator met riemaandrijving (BISG: Belt-Driven Integrated Starter/Generator) maakt regeneratie en opslag van energie mogelijk die gewoonlijk verloren gaat bij het remmen en in vrijloop uitrollen. Die energie wordt gebruikt om een luchtgekoelde 48-volt lithium-ionaccu op te laden.

De BISG fungeert biedt ook naadloze ondersteuning aan de wrijvingsarme 1.0-liter EcoBoost driecilindermotor, die de opgeslagen energie gebruikt voor het leveren van meer trekkracht. Daardoor hoeft de benzinemotor minder hard te werken, wat hem zuiniger maakt. Daarbij vergroot de aanvullende trekkracht het totale koppel van de aandrijving, wat zorgt voor betere prestaties.

De Puma gaat deel uitmaken van Fords groeiende productaanbod van SUV’s en op SUV’s geïnspireerde crossovermodellen in Europa, waartoe ook de Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga en de nieuwe Explorer Plug-In Hybrid behoren. De nieuwe Explorer Plug-In Hybrid werd gisteren in Amsterdam voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Go Further evenement van Ford Europa.

Inmiddels is meer dan één op de vijf auto’s die Ford nu verkoopt in Europa een SUV. De verkoop is in 2018 met meer dan 19% gestegen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com