• Ford Transit met bijna 400.000 stuks wereldwijd bestverkopende serie bestelauto's in 2015
  • Ford heeft zich stevig gevestigd als bestverkopende bedrijfswagenmerk van Europa
  • Transit is bestverkochte bestelauto in Amerika, met een stijging van 31 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar; en is bestverkochte model in segment voor lichte bussen en bestelauto's in China
  • Ook in Nederland is de Transit succesvol en domineren de verschillende varianten al jaren de Nederlandse Bestelauto van het Jaar verkiezing

In wagenparken en bij ondernemers over de hele wereld worden Ford-bestelauto's steeds populairder om de klus te klaren, waardoor de Ford Transit range de bestverkopende reeks bestelauto's ter wereld is geworden. Lees verder

Ford Transit was wereldwijd de bestverkopende serie bestelauto’s in 2015, met bijna 400.000 geregistreerde bestelauto’s. Dit blijkt uit de wereldwijde registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit voor het kalenderjaar 2015.

“We richten ons op het voortbouwen op een duidelijk wereldwijd leiderschap op het gebied van bestelauto’s”, aldus Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer bij Ford. “Terwijl andere fabrikanten hun reeks bestelauto’s slechts regionaal aanbieden, heeft Ford de code gekraakt wat betreft het ontwikkelen van een globale architectuur die kan worden aangepast aan regionale behoeften.”

De Transit bouwt voort op een erfgoed van meer dan 50 jaar in Europa, waar deze in het Verenigd Koninkrijk al sinds 1984 de bestverkopende bestelauto in dit segment is, volgens de registratiegegevens van IHS Markit. In de afgelopen 25 maanden is het aandeel van Ford op de Europese markt voor bedrijfswagens van 10,8 naar 12,9 procent gestegen.

Dit maakt Ford het bestverkopende merk voor bedrijfswagens in Europa. Dit komt mede dankzij de groeiende vraag naar het volledig vernieuwde en uitgebreide Transit range, waaronder de Transit, Transit Custom, Transit Connect en Transit Courier, zoals blijkt uit de bedrijfswagenregistraties van IHS Markit.

De verkoop van de Transit Custom in Europa is in de eerste drie kwartalen van 2016 met 23 procent gestegen naar 89.800 eenheden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van de Transit steeg daarnaast met 17 procent naar 64.800 eenheden in dezelfde periode.

“Ford heeft in de eerste drie kwartalen van 2016 meer dan 247.000 bedrijfswagens verkocht, een stijging van 18,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, en onze Transit range vormt de hoeksteen van dat succes”, aldus Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles bij Ford Europa. “De Transit en Transit Custom zijn uitgerust met een volledig vernieuwde generatie krachtige Ford EcoBlue Euro 6 dieselmotoren van Ford, en bieden naast een lager brandstofverbruik ook langere onderhoudsintervallen ( om de 60.000km of 2 jaar), wat resulteert in een lagere cost of ownership.”

Het succes van de Transit heeft Ford voortgestuwd om ook het bestverkopende merk bedrijfswagens in de Verenigde Staten te worden. In de eerste drie kwartalen van het jaar had Ford een aandeel van 40 procent van de volledige markt voor bedrijfswagens in de VS. In 2015 was dit nog 36 procent. De grote vraag naar de Transit zorgt voor het beste verkoopjaar van bestelauto’s in de Verenigde Staten sinds 1978.

De algehele verkoop binnen de branche van bestelauto’s in de Verenigde Staten en Mexico blijft volgens de vereniging voor de bedrijfswagenbranche NTEA naar verwachting groeien. Ze verwachten ook dat de verkoop binnen de branche in 2016 met 10 procent zal stijgen in vergelijking met 2015.

Ook is de Transit het bestverkochte model in het segment voor lichte bussen en bestelauto’s in China, en is daar hard op weg het bestverkochte model van 2016 te worden.

Diep geworteld leiderschap van zakelijke bestelauto’s van Ford
Het erfgoed van bestelauto’s van Ford begon toen op 9 augustus 1965 de eerste Transit van de productieband rolde in Langley (Verenigd Koninkrijk). De Transit werd een favoriet in Europa, en onlangs werd haar 50-jarige jubileum gevierd.

Ford breidt haar Transit-assortiment in China uit als onderdeel van het partnerschap met de Jiangling Motors Corporation. Dit bedrijf werd in augustus 1995 opgericht en in december 1997 werd daar de eerste Ford Transit geproduceerd. De productie van de nieuwe Transit Kombi ging in september dit jaar van start.

Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen exemplaren van de Transit en de Transit Custom geproduceerd. Van één enkel model is de Transit in een halve eeuw uitgegroeid tot een volledige range van bedrijfswagens.

Transit nu met nieuwe Ford EcoBlue-dieselmotor
Ford introduceerde eerder dit jaar de nieuwe Transit en Transit Custom. Deze modellen zijn voorzien van de ultramoderne Ford EcoBlue Euro 6 dieselmotor, die aanzienlijk lagere cost of ownership en hoge prestatievoordelen biedt, met een tot 13 procent lager brandstofverbruik en 20 procent meer koppel bij lage snelheden.

De volgende geavanceerde nieuwe technologieën voor bestuurdersassistentie zijn aanwezig in beide modellen:

  • Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection waarmee de ernst van sommige frontale botsingen met voertuigen en voetgangers wordt beperkt, en bestuurders worden geholpen om botsingen helemaal te voorkomen.
  • Een upgrade van het Electronic Stability Control-systeem (ESC) biedt functies om de stabiliteit te verbeteren in extreme verkeerssituaties, met onder andere Side Wind Stabilisation, een nieuw systeem dat de remmen aan één kant van de auto inschakelt om de invloed van een plotselinge windstoot te verminderen.

Ook is er een nieuwe zestraps automatische transmissie in de Transit en de Transit Custom leverbaar. Daarnaast is er een verbeterd vierwielaandrijvingssysteem en geavanceerde SYNC 3-connectiviteit voor de Transit.

Ook in Nederland al jaren gewaardeerd
De afgelopen jaren sprak ook de vakjury van de ‘Bestelauto van het Jaar’ verkiezing haar waardering uit voor de Transit range. Tijdens de verkiezing die wordt georganiseerd door vakblad Automobiel Management, won de Transit Custom de titel Bestelauto van het Jaar 2014. Vervolgens mocht de Transit zich een jaar later Bestelauto van het jaar 2015 noemen. In de twee hierop volgende verkiezingen domineerde de Transit eveneens de top van de ranglijst. Dit jaar stonden er maar liefst drie Transit modellen in de top vijf. De Bestelauto van het Jaar verkiezing is een echte praktijkprijs. De vakjury bestaat uit specialisten van leasemaatschappijen, grote fleetowners en ervaren bedrijfsauto journalisten.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com