• Ford Transit Connect wordt geleverd met nieuwe motoren en met voor zijn segment unieke technologieën voor bestuurdersassistentie
  • Nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor met een in zijn klasse toonaangevend verbruik van 3,8 l/100 km - 6% zuiniger dan de vorige 1.6-liter motor
  • Voor het eerst dieselmotor met PowerShift automaat leverbaar
  • Voor deze klasse unieke functies, zoals Traffic Sign Recognition en Lane Keeping Aid; SYNC2-connectiviteit en MyKey voor het eerst beschikbaar in Europese bestelauto
  • Verbeterde Transit Connect verkrijgbaar vanaf zomer 2015; model heeft de snelste verkoopgroei in zijn segment, vraag was in 2014 85% hoger dan in het jaar ervoor
  • Ford verbetert ook de Transit Courier - de meest compacte Transit ooit - met een 1.0-liter EcoBoost-motor, met een voor deze klasse ongekend benzineverbruik van 5,1 l/100 km

Vanaf deze zomer wordt de Transit Connect voorzien van nieuwe aandrijvingsmogelijkheden met het laagste brandstofverbruik in zijn klasse en voor zijn segment unieke technologieën voor bestuurdersassistentie en connectiviteit. Ford introduceert een zeer efficiente 1.5-liter TDCi-dieselmotor met een CO2-uitstoot van 109g/km en een brandstofverbruik van 3,8 l/100 km in het ECOnetic-model. Dit is een verbetering van 6% in vergelijking met de vorige 1.6-liter TDCi-motor. Klanten kunnen ook kiezen voor de 1.5-liter TDCi met de automatische PowerShift transmissie van Ford. Lees verder

Bovendien is de Transit Connect de eerste auto in zijn segment met geavanceerde technologieën voor bestuurdersassistentie, zoals Traffic Sign Recognition en Lane Keeping Aid.

De Transit Connect is verkrijgbaar als bestelauto in L1- en L2-versies. De bestelauto is zeer populair bij de Europese klanten: sinds de introductie in 2013 is de verkoop sneller gegroeid dan die van concurrerende modellen. In 2014 werden er 36.800 exemplaren verkocht, een stijging van 85% in vergelijking met het voorgaande jaar. Gedurende de eerste maanden van 2015 bleef de verkoop toenemen, met een stijging van 58% in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

De Transit Connect beschikt over een ruime en praktische laadruimte met totale volumes van 2,9 m3 en 3,6 m3 met een volledig laadschot (L1/L2, gemeten volgens SAE). Het maximale laadvermogen is 1.000 kg, waarmee de bestelauto tot de beste in zijn klasse behoort.

Het model maakt deel uit van de volledig vernieuwde en uitgebreide Transit-range, dat naast de Transit Connect bestaat uit de Transit, Transit Custom en Transit Courier. Mede door dit assortiment was Ford in Europa in het eerste kwartaal van 2015 het populairste merk voor bedrijfswagens.

“De nieuwe Transit Connect is een groot succes bij Europese bedrijven dankzij zijn mooie uiterlijk, het lage brandstofverbruik en de grote laadruimte”, zegt Phil Hollins, Commercial Vehicle Marketing, Sales en Service director van Ford Europa. “Door de lagere brandstofkosten en verbazingwekkende nieuwe technologieën als Traffic Sign Recognition zal de Transit Connect onze zakelijke klanten nog meer aanspreken.”

Nieuwe zuinige aandrijvingen met verbeterde prestaties
De nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van Ford voldoet aan de strenge Euro 6-emissienormen en wordt in twee fasen geïntroduceerd voor de Transit Connect. De ECOnetic-versie van 100 pk en 250 Nm (meer dan de 95 pk en 230 Nm van het vorige model) is vanaf deze zomer leverbaar. De Transit Connect ECOnetic is standaard voorzien van Auto-Start-Stop en Active Grille Shutter.

De 1.5-liter TDCi is vanaf deze zomer ook leverbaar als een 120 pk-versie met 300 Nm koppel, in combinatie met de automatische PowerShift transmissie met zes versnellingen.

Andere varianten van de 1.5-liter TDCi-dieselmotor completeren het Transit Connect-assortiment van Euro 6-motoren als in het voorjaar van 2016 de huidige 1.6-liter TDCi-motoren worden vervangen. Tot die tijd zijn deze nog leverbaar met 75 pk, 95 pk en 115 pk.

Er komt deze zomer ook een zeer zuinige benzinevariant: de meerdere malen bekroonde 1.0-liter EcoBoost-motor, die ook voldoet aan de Euro 6-emissienormen. De motor met 100 pk en 170 Nm verbruikt 5,6 l/100 km en heeft een uitstoot van 129 g/km CO2.

Meer vertrouwen en een betere connectiviteit dankzij de modernste technologieën
Net als de nieuwste personenauto’s van Ford, zoals de Focus en de Kuga, profiteert de Transit Connect van de diverse innovatieve technologieën:
• Traffic Sign Recognition geeft de bestuurder via het instrumentencluster informatie over de laatst gesignaleerde snelheidslimiet, annuleringssignalen en inhaalbeperkingen.
• Blind Spot Information System waarschuwt bestuurders als een passerend voertuig zich links of rechts van de auto in de blinde hoek bevindt.
• Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid voorkomen samen dat de bestuurder op hoge snelheid onbedoeld de rijbaan verlaat. Als de naar voren gerichte camera detecteert dat de auto de rijbaan dreigt te verlaten, waarschuwt Lane Keeping Alert de bestuurder door het stuurwiel te laten trillen. Als er geen actie wordt ondernomen om dit te corrigeren, leidt Lane Keeping Aid de auto door middel van stuurkoppel weer terug.
• Auto High Beam schakelt de koplampen automatisch van groot licht naar dimlicht als het tegemoetkomend verkeer of een voertuig detecteert.
• SYNC 2 is voorzien van een 6” kleurentouchscreen van HD-kwaliteit en maakt geavanceerde spraaksturing mogelijk van audio, navigatie, klimaatbeheersing en mobiele telefoons. Bestuurders kunnen direct hun navigatiebestemming inspreken of het systeem vragen om muziek van een bepaalde artiest af te spelen. Door de spraaksturingsknop in te drukken en “Ik heb honger” te zeggen, wordt er een lijst opgevraagd met plaatselijke restaurants, die vervolgens direct kunnen worden ingevoerd in het navigatiesysteem.
• Met MyKey kunnen eigenaren (zoals wagenparkbeheerders) een sleutel programmeren die de topsnelheid begrenst en het maximale volume van het audiosysteem verlaagt. MyKey kan het audiosysteem helemaal uitzetten als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen en kan voorkomen dat de bestuurder veiligheidstechnologieën uitschakelt.

Kopers van de Transit Connect kunnen nu ook kiezen voor elektrisch inklapbare spiegels, die automatisch worden ingeklapt wanneer de auto wordt vergrendeld.

De Ford Transit Connect met 100 pk benzine motor is al leverbaar vanaf € 11.590. Een 75 pk diesel aangedreven Transit Connect start bij € 12.890. De 120 pk sterke diesel met Powershift automaat is er vanaf € 17.390.

Transit Courier – de meest compacte Ford Transit ooit – is ook verbeterd
Ford introduceert ook zuinigere motoren voor de Transit Courier, de eerste compacte Ford Transit. Daarmee blijft het de zuinigste benzine- en dieselauto in zijn klasse. De compacte Transit Courier heeft een geïntegreerd ontwerp en een laadvermogen van maximaal 660 kg.

Het brandstofverbruik van de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met Auto-Start-Stop is met nog eens 3% verlaagd tot 5,1 l/100 km, met een CO2-uitstoot van 115 g/km. Het dieselverbruik van de 95 pk 1.6-liter TDCi met Auto-Start-Stop is nog steeds het beste in zijn klasse met 3,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 100 g/km.**

De Ford Transit Courier met 100 pk benzine is er vanaf € 9.990 en de 75 pk diesel met slechts 20% bijtelling is er al vanaf € 11.690.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com