• Ford Transit Custom krijgt van onafhankelijke instantie Euro NCAP gouden award voor zijn geavanceerde rijhulpsystemen
  • Gouden beoordeling voor Transit Custom en Transit maakt Ford enige bedrijfswagenmerk dat zowel in 1- als 2-tons-segment een gouden award ontving
  • Transit Custom profiteert van nieuwe productkenmerken zoals digitale achteruitkijkspiegel, verbeterde opties voor beveiliging van lading en een nieuwe 2.0 EcoBlue-motor met 150 pk

De Ford Transit Custom – Europa's best verkochte bedrijfswagen in het 1 ton-segment1 – heeft van Euro NCAP de gouden beoordeling gekregen in een evaluatie van zijn geavanceerde rijhulpsystemen. Lees verder

Met deze nieuwe onderscheiding is Ford de enige bedrijfswagenfabrikant met een gouden beoordeling in zowel het 1-tons- als het 2-tons-segment, nadat de grote Transit vorig jaar de gouden beoordeling kreeg. Ford is nu ook de enige fabrikant met meer dan één bedrijfswagen met een gouden beoordeling in zijn gamma, waarbij de Transit de hoogste score van alle geteste voertuigen heeft gekregen.

“Veiligheid van de bestuurder is topprioriteit voor ons en onze klanten. Daarom ontwerpen we bedrijfswagens om elk bedrijf te helpen zijn personeel te beschermen en ongevallen op de weg te voorkomen”, zegt Hans Schep, general manager Commercial Vehicles bij Ford Europa. “Ik ben erg blij met de erkenning door Euro NCAP. Dit bevestigt Fords leiderschap op het gebied van bedrijfswagenveiligheid. We grijpen elke kans aan om waarde toe te voegen aan de bedrijven van onze klanten.”

De gouden beoordeling van de Transit Custom is het resultaat van een verhoogde veiligheidsspecificatie, waaronder de standaardisatie van de Seat Belt Reminder2-technologie eerder dit jaar.

Andere verbeteringen die de Transit Custom vanaf begin 2022 krijgt, zijn onder meer een nieuwe Digital Rear View Mirror2, die een twee keer zo groot gezichtsveld biedt als een conventionele achteruitkijkspiegel. Deze helpt chauffeurs van Gesloten Bestelauto-, Dubbele Cabine’s en Personen vervoer waar het zicht naar achteren vaak wordt belemmerd. Klanten van bedrijfswagens kunnen nu ook profiteren van LED-verlichte imperiaal laadruimte om de lading gemakkelijker vast te zetten, en een praktische dubbele laadvloer met laden onder de vloer. Een stijlvolle nieuwe Grey Matter lakkleur is toegevoegd aan het kleurenpalet.

Ford introduceert ook een nieuwe 150 pk-variant van zijn beproefde 2.0-liter EcoBlue-dieselmotor3 voor de Transit Custom Kombi, Tourneo Custom en Transit Nugget-modellen. De nieuwe motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische zesversnellingsbak en kan ook worden uitgerust met het 48-volt mild hybrid-systeem van Ford om het brandstofverbruik in de stad met maximaal 5,9 procent te verminderen.3

Samen zijn de Transit Custom bedrijfswagen en het zustermodel Tourneo Custom people mover dit jaar het bestverkochte Ford-voertuig in Europa, met 117.014 registraties in de eerste negen maanden van 2021.1

# # #

1 Ford of Europe rapporteert de verkopen voor zijn 20 Europese traditionele markten: Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden en Zwitserland.

2 Driver Assist functies zijn een aanvulling op en geen vervanging van de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen. Het is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.

3 De opgegeven WLTP brandstof-/energieverbruiken, CO2-emissies en elektrische actieradius zijn bepaald volgens de technische eisen en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken een vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.

Ford Transit Custom Trend 320 150 pk 2,0-liter EcoBlue Hybrid handgeschakeld met zes versnellingen gehomologeerd brandstofrendement van 7,2 l/100 km en gehomologeerde CO2-emissies van 188 g/km WLTP.

Ford Tourneo Custom Trend 320 150 pk 2,0-liter EcoBlue Hybrid handgeschakeld met zes versnellingen gehomologeerd brandstofrendement van 7,5 l/100 km en gehomologeerde CO2-uitstoot van 195 g/km WLTP.

Transit Custom Nugget 150 pk 2,0-liter EcoBlue handgeschakeld met zes versnellingen gehomologeerd brandstofrendement van 7,3 l/100 km en gehomologeerde CO2-emissies van 192 g/km WLTP.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com