• Ford verfijnt 2.0-liter TDCi-dieselmotoren van Mondeo, S MAX en Galaxy voor verlaging van bedrijfskosten met verbetering van brandstofverbruik en CO2-uitstoot van maximaal 7%
  • Ford Mondeo, S-MAX, Galaxy en Mustang nu leverbaar met intuïtief SYNC 3 communicatiesysteem, compatible met Apple CarPlay en Android Auto™
  • Keyless Entry nu standaard aangeboden voor populaire Titanium-versies van Mondeo, S-MAX en Galaxy

Ford heeft de populaire Mondeo, S-MAX en Galaxy opgewaardeerd, resulterend in een lager brandstofverbruik en een verminderde CO2-emissie waardoor de gebruikskosten afnemen. Lees verder

Ford-ingenieurs hebben de software van de motor van de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy aangedreven door Fords 150 pk of 180 pk 2.0-liter TDCi-dieselmotoren met de PowerShift automatische zesversnellingsbak en voorwielaandrijving verfijnd. Deze upgrade resulteert in een CO2-reductie van maximaal 7%.*

Fords intuïtieve SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem is nu ook leverbaar voor de Mondeo, S-MAX, Galaxy en Mustang. Deze technologie zal later dit jaar voor de volledig nieuwe Ford Edge worden geïntroduceerd.

Keyless Entry technologie die automatisch de centrale deurvergrendeling activeert en de-activeert, wordt nu standaard aangeboden voor de Titanium-uitvoeringen van de Mondeo, S-MAX en Galaxy.

“De combinatie van krachtige turbopower, een laag brandstofverbruik en een ontspannen rijervaring heeft onze 2.0-liter TDCi PowerShift aandrijflijn populair gemaakt bij onze klanten die nu kunnen profiteren van nog lagere bedrijfskosten,” zegt Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service van Ford of Europe. “Met SYNC 3 kunnen automobilisten hun smartphones naadloos integreren met hun auto om tijdens het rijden door middels spraakbesturing te telefoneren, sms-berichten te beantwoorden en hun favoriete apps op een veilige manier te gebruiken.”

Geoptimaliseerd brandstofverbruik
Ford heeft de software verfijnd die de brandstoftoevoer en verbranding controleert van de 150 pk en 180 pk 2.0 liter TDCi dieselmotoren van de Ford Mondeo, waardoor de modellen met PowerShift-transmissie en voorwielaandrijving een gemiddeld brandstofverbruik hebben van 4.6 l/100 km en een CO2-emissie die met 5 g/km is teruggebracht naar 120 g/km.

S-MAX-modellen met dezelfde aandrijflijn hebben nu een gemiddeld brandstofverbruik van 5.0 l/100 km en een CO2-emissie die met 10 g/km is teruggebracht naar 129 g/km.

Galaxy-modellen met deze aandrijflijn hebben nu een gemiddeld brandstofverbruik van 5.2 l/100 km en een met 5 g/km naar 134 g/km teruggebrachte CO2-emissie.

Van Fords verbeterde 2.0-liter TDCi-dieselmotor met enkele turbo en variabele geometrie-technologie, zijn het motorblok, de cilinderkop en het ontwerp van de brandstofinjectie geoptimaliseerd. Het ‘lean NOx trap’ nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen zorgt voor schonere emissies.

Ford biedt de Mondeo, S-MAX en Galaxy ook aan met de nieuwe, krachtige 210 pk 2.0-liter TDCi bi-turbodieselmotor die een nog scherpere response en een koppel van 450 Nm bij 2.000 tpm heeft. Tot de opties op het gebied van benzinemotoren behoren Fords zuinige 160 pk 1.5-liter EcoBoost en 240 pk sterke 2.0-liter EcoBoost.

Verfijnde technologie
De Ford Mondeo, S-MAX en Galaxy zijn, naast de Ford Mustang, nu leverbaar met het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem.

SYNC 3 levert betere prestaties, kent vereenvoudigde opdrachten en ondersteunt vijf toegevoegde talen. Door simpelweg een knop te bedienen en te zeggen: “Ik wil koffie,” “Ik heb benzine nodig,” en “Ik zoek een parkeerplaats,” kunnen automobilisten gemakkelijk dichtbij zijnde cafés, benzinestations of parkeergarages lokaliseren en treinstations, luchthavens en hotels vinden.

De bestuurders kunnen ook het 8-inch touchscreen van SYNC 3 bedienen met knijp- en veegbewegingen. iPhone-gebruikers kunnen Apple CarPlay en Android™-gebruikers Android Auto™ activeren, twee interfaces die speciaal voor deze types smartphone zijn ontwikkeld. De software kan draadloos worden opgewaardeerd via Wi-Fi.

SYNC 3 beschikt ook over SYNC AppLink waarmee automobilisten vanuit de bestuurdersstoel via stembediening voor het eerst een serie smartphone-apps kunnen bedienen, zoals:
•    MyBoxMan – een samenwerkingsplatform voor snel transport van artikelen
•    HearMeOut – een social network waarmee je kunt praten met en luisteren naar een groep vrienden
•    AccuWeather – waarmee gebruikers voortdurend op de hoogte blijven van de meest recente weercondities
•    Cadena SER – waarmee gebruikers kunnen luisteren naar Cadena SER radioprogramma’s
•    Los 40 Principales – een radionetwerk dat uitsluitend muziek uitzendt

“Wanneer je ‘s ochtends hunkert naar je kopje koffie tijdens je dagelijkse trip naar je werk of wanneer je voor verlaging van je reiskosten een pakketje vervoert, SYNC 3 creëert nieuwe, innovatieve manieren om tijdens de reis verbonden te blijven,” zegt Christof Kellerwessel, chief engineer, Electronic and Electrical Systems Engineering van Ford of Europe. “SYNC 3, met een intuïtief 8 inch touchscreen, is ontwikkeld als aanvulling op moderne smartphones en begrijpt gesproken woorden nog beter, is sneller en de grafische interface  is gemakkelijker te lezen.”

Fords Keyless Entry-technologie die de contactsleutel waarneemt als deze in de buurt van de auto komt, en de portieren opent zonder dat de bestuurder de sleutel tevoorschijn hoeft te halen, wordt nu standaard aangeboden in de Titanium-versies van de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy.
In mei dit jaar noteerden de Titanium-modellen van Ford in de 22 traditionele markten van Ford in Europa** een verkooptoename van 5%, van 36% naar 41%.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com