• Ford biedt vanaf 2018 meer financiële en technische ondersteuning aan M‑Sport Ford World Rally Team
  • Winnaar van de 2017 FIA WRC in de klassementen Coureur en Constructeur, onder aanvoering van Malcolm Wilson, zal in het seizoen van 2018 profiteren van de kennis van Ford Performance over de Ford Fiesta WRC
  • Uitgebreide ondersteuning van Ford is voor M-Sport heel belangrijk voor het behoud van Sébastien Ogier, winnaar van het 2017 FIA WRC coureursklassement, en samen met aanstormend talent Elfyn Evans als aanvoerder van het team

Ford heeft vandaag bekendgemaakt dat er een overeenkomst is gesloten voor meer technische en financiële ondersteuning aan M‑Sport. Dit team won in 2017 met een door een EcoBoost-motor aangedreven Ford Fiesta WRC de FIA World Rally Championship-titels in de klassementen Coureur en Constructeur. Ford en M‑Sport zijn op motorsportgebied al langere tijd partners. Lees verder

Downloads

Het M-Sport Ford World Rally Team is gevestigd in het Engelse Cockermouth en wordt geleid door de in motorsportkringen befaamde Malcolm Wilson. Vanaf 2018 profiteert dit team van extra technische ondersteuning van Ford Performance. Deze internationale organisatie werkt vanuit het hoofdkwartier van Ford in Dearborn (VS) en wordt geleid door Mark Rushbrook, Global Director Motorsport.

Met deze grotere investering wil Ford ervoor zorgen dat het M-Sport Ford World Rally Team na de financiële en technische steun in 2017, ook in het WRC-seizoen 2018 en daarna kansrijk kan blijven.

De sterkere ondersteuning van Ford is voor M-Sport een belangrijke factor geweest om Sébastien Ogier voor het seizoen van 2018 te behouden. Het team, dat de strijd zal aanbinden in de Ford Fiesta WRC, wordt aangevoerd door Ogier en aanstormend talent Elfyn Evans, en bestaat verder uit hun respectieve bijrijders Julien Ingrassia en Daniel Barritt.

“De relatie tussen Ford en M-Sport bestaat al 20 jaar en heeft op alle niveaus in de rallysport ongeëvenaarde successen opgeleverd. Dit is iets waar wij enorm trots op zijn en dat er ook voor heeft gezorgd dat de Fiesta internationaal door de concurrentie als standaard wordt beschouwd”, zegt Rushbrook. “Vorig jaar bestond onze steun aan M-Sport uit de ontwikkeling van de nieuwe Fiesta waarmee een overwinning is behaald in het FIA-kampioenschap. Het is fantastisch dat we in 2018 zelfs nog meer ondersteuning kunnen bieden.”

Het partnerschap tussen Ford en M-Sport dateert al uit 1997. M-Sport is door Ford aangemerkt als specialist op het gebied van rallysport en produceert Ford-wedstrijdauto’s voor verschillende klassen, variërend van FIA R2 tot de top in WRC. In de internationale rallysport zijn er momenteel bijna 400 Fiesta’s actief die door M-Sport zijn ontwikkeld.

“Door de jaren heen hebben we geprofiteerd van een fantastische relatie met Ford en het is geweldig om te zien dat hun steun wordt uitgebreid zodat wij in 2018 onze titels in het FIA World Rally Championship kunnen verdedigen”, aldus Malcolm Wilson, managing director van M-Sport.

“Met Sébastien en Elfyn beschikken we opnieuw over een sterk team en de extra technische ondersteuning stelt ons in staat om de ontwikkeling van de Ford Fiesta WRC door te zetten. De concurrentie zal sterker zijn dan ooit, maar ik heb er alle vertrouwen in dat wij, samen met de steun van onze partners, net zo goed en betrouwbaar zullen presteren als in ons succesjaar 2017.”

De Ford Fiesta WRC is uitgerust met de Ford 1.6-liter EcoBoost-benzinemotor. De rallyauto is gebaseerd op de nieuwe Fiesta die in Europa verkrijgbaar is in een aantal onderscheidende uitvoeringen, zoals de stijlvolle Fiesta Titanium, de door Ford Performance geïnspireerde Fiesta ST-Line en de exclusieve Fiesta Vignale. De nieuwe Fiesta ST, uitgerust met een 200-pk 1.5-liter EcoBoost-motor, verschijnt in 2018 op de markt.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com