• Ford kondigt nieuwe apps aan voor in de auto waarmee bestuurders, ook van grotere bedrijfswagens, snel, betrouwbaar en nauwkeurig naar bestemmingen navigeren
  • Sygic Truck Navigation app, voor het eerst geïntegreerd in het infotainmentsysteem, helpt bedrijfswagenbestuurders met het vermijden van smalle wegen en lage bruggen
  • what3words is een app waarop hulpdiensten en transportbedrijven over de hele wereld vertrouwen, en waarmee locaties snel en nauwkeurig kunnen worden gevonden met gesproken opdrachten van slechts drie woorden
  • Ford kondigt ook aan dat muziekstreamingservice TIDAL nu voor het eerst beschikbaar komt in Europese auto's; dit geeft bestuurders toegang tot de hoogste geluidskwaliteit

Ford kondigt vandaag op de MWC Barcelona twee geïntegreerde navigatie-apps voor smartphones aan, die zijn ontworpen om bestuurders de weg te wijzen, zowel zakelijk als privé. Lees verder

Het infotainmentplatform Ford SYNC 3 bouwt voort op een uitgebreid pakket van apps voor in de auto. De navigatieservices geven bezitters van een Ford het vertrouwen dat ze overal ter wereld precies op de juiste plek zullen arriveren. Daarbij wordt de meest geschikte route voor het type auto gekozen.

Sygic Truck Navigation
Sygic Truck Navigation was al een toonaangevende app voor beroepschauffeurs. Echter is de app nu de eerste met functies die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijfswagens.* 3D-kaarten helpen bij het volledig offline navigeren, dus zelfs in gebieden zonder mobiel bereik. De app biedt bestuurders van grote voertuigen de mogelijkheid smalle wegen en lage bruggen te vermijden. Daarbij wordt rekening gehouden met de steeds groter wordende bedrijfswagens, bijvoorbeeld een Ford Transit met hoog dak en aanhanger erachter. Bovendien is Sygic Truck Navigation voorzien van instellingen voor campers en caravans, met geoptimaliseerde routes en aangepaste POI’s, zoals campings.

what3words
what3words helpt mensen snel en nauwkeurig hun bestemming te vinden met de kracht van slechts drie woorden.** what3words heeft de hele planeet verdeeld in vierkanten van drie bij drie meter. Met behulp van een uniek algoritme krijgt elk vierkant een eigen adres bestaande uit drie eenvoudige woorden. ///gently.talents.quibble verwijst bijvoorbeeld naar de stand van Ford in hal 1 van het MWC Barcelona. Dankzij de SYNC 3 AppLink-integratie kunnen Ford-bestuurders met de app what3words (voor iOS of Android) met vertrouwen naar een precieze bestemming navigeren, of dat nu een specifieke ingang op een industrieterrein is of een ontmoetingsplek voor een mountainbikerit op het platteland. Ze hoeven simpelweg het adres als opdracht van drie woorden uit te spreken.

“Voor bestuurders van bedrijfswagens die vanuit een mobiel kantoor werken, is connectiviteit nog nooit zo belangrijk geweest,” zegt Don Butler, Executive Director van Connected Vehicle Platform and Product bij Ford. “Nu what3words en Sygic Professional Navigation zijn toegevoegd aan het ecosysteem van AppLink en het bredere SmartDeviceLink, heeft Ford belangrijke nieuwe navigatietools te bieden. Bestuurders kunnen vanaf elke locatie snel, betrouwbaar en nauwkeurig naar hun bestemming navigeren.”

Dankzij het infotainmentsysteem SYNC 3 AppLink van Ford kunnen bestuurders ondersteunde smartphone-apps gebruiken op het geïntegreerde touchscreen van hun auto. AppLink maakt ritten productiever en plezieriger, maar leidt bestuurders niet af. Ze kunnen het systeem bedienen met behulp van geavanceerde gesproken opdrachten en intuïtieve bedieningselementen op het stuur.

Ford wil de voordelen van connectiviteit doorvoeren in het hele assortiment bedrijfswagens. Naast de functies in SYNC 3 introduceert het bedrijf de ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect in de nieuwste Transit- en Ranger-producten.

FordPass Connect zorgt ervoor dat bestuurders en passagiers tijdens de hele rit verbinding met internet hebben, net als thuis. Een wifi-hotspot (op basis van 4G LTE) biedt zeer snelle internettoegang in de auto voor maar liefst tien apparaten, tot vijftien meter buiten de auto.

Het ingebouwde modem stelt wagenparkexploitanten in staat auto’s efficiënter in te zetten en de exploitatiekosten te drukken via oplossingen zoals Ford Telematics en Ford Data Services, nieuwe producten die in 2019 worden uitgebracht. Het modem maakt ook een reeks functies toegankelijk via de mobiele app FordPass. Zo wordt inzage in het gebruik van de auto bij eigendom en exploitatie makkelijker en productiever.

TIDAL
Ford heeft vandaag ook bekendgemaakt dat TIDAL, de muziekstreamingdienst met hifi-mogelijkheden die eigendom is van artiesten, in Europa beschikbaar komt in Fords.*** TIDAL brengt met 60 miljoen nummers fans en muziek dichter bij elkaar in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit. De dienst biedt ook interessante podcasts, beheerde playlists en exclusieve livestreams van concerten.

Andere apps in het SYNC 3 AppLink-ecosysteem zijn Waze, de populaire op community gebaseerde verkeersinfo- en navigatie-app, Cisco Webex, die bestuurders door middel van gesproken opdrachten onderweg veilig laat deelnemen aan vergaderingen, en Radioplayer, die bestuurders live of op verzoek laat luisteren naar tienduizenden programma’s en podcasts.

# # #

 *Sygic Truck Navigation will be available globally from March 2019. Requires SYNC 3 software, version 2.3 or higher. Sygic Truck will be available for Android in March and for iOS shortly afterwards.

 **what3words is available for text and voice input from now in the following markets: U.K. & Ireland (in English), Germany (in German), Spain (in Spanish), U.S. (in English & Spanish), Mexico (in Spanish) with more languages and markets to follow later in the year. App is available for free for iOS and Android. Requires an embedded navigation system and any version of SYNC 3 software.

 ***TIDAL is currently available via AppLink in Europe (English, iOS only) in: Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Hungary, Italy, The Netherlands, Poland, Spain, Sweden, UK. Requires any version of SYNC 3 software.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com