• Ford toont toewijding aan een elektrische toekomst door op Go Further evenement uitgebreid assortiment van 16 hybride en volledig elektrische modellen aan te kondigen: van personenauto's en SUV's tot bedrijfswagens
  • Nieuwe Ford Hybrid-modellen zijn ontworpen om bij te dragen aan schonere, stillere straten en omvat onder andere de nieuwe Kuga SUV met een volledig elektrische actieradius van meer dan 50 km
  • Beststellers Fiesta en Focus komen beschikbaar als mild-hybride. Volledig elektrische, op de Mustang geïnspireerde SUV wordt aangekondigd voor 2020 – daarna volgt een volledig elektrische Transit

Ford heeft vandaag een uitgebreide reeks nieuwe auto's gepresenteerd die zijn ontworpen om steden schoner en stiller te maken door steeds meer gebruik te maken van milieuvriendelijke elektrische aandrijvingen. Lees verder

Het assortiment van zestien geëlektrificeerde modellen die vandaag worden aangekondigd, wordt uitgebracht onder de nieuwe noemer Ford Hybrid. Het omvat een uitgebreide reeks modellen, van kleine personenauto’s tot SUV’s en people-movers. En er zijn ook een op de Ford Mustang geïnspireerde, sportieve SUV en een volledig elektrische Transit in de maak.

Deze ontwikkeling markeert een nieuwe mijlpaal voor Ford: het bedrijf legt zich toe op het leveren van een nieuwe reeks zuinige en plezierig rijdende auto’s die voldoen aan de uiteenlopende wensen van de Europese klant. Of die nu de kinderen veilig naar school wil brengen, pakketjes wil afleveren of op zoek is naar sportieve prestaties.

“Ford Hybrid voertuigen maken elektrificatie relevant en haalbaar voor meer bestuurders dan ooit. Van elke nieuwe auto die we introduceren, van Fiesta tot Transit, wordt ook een geëlektrificeerde versie uitgebracht, die het beste past bij de behoeften van onze klanten en die betaalbaar is”, aldus Stuart Rowley, President van Ford Europa. “De modellen die vandaag worden geïntroduceerd, zijn uitgerust met nieuwe voorzieningen op het gebied van technologie en connectiviteit en zijn nog maar het begin van onze plannen om een uitgebreid assortiment te ontwikkelen van slimme auto’s voor een slimme wereld”

Eerder dit jaar gaf Ford aan ernaar te streven om van alle toekomstige modellen van het bedrijf ook een geëlektrificeerde versie op de markt te brengen. Vandaag, op een speciaal Go Further evenement in Amsterdam, heeft het bedrijf laten zien hoe die toekomst eruitziet.

De nieuwe SUV Kuga biedt de meeste hybride opties die het bedrijf ooit beschikbaar heeft gemaakt. De Kuga Plug-In Hybrid heeft een puur elektrische actieradius van meer dan 50 km; dezelfde actieradius als waar de nieuwe people-mover Tourneo Custom Plug-In Hybrid met acht zitplaatsen zich op richt. Het assortiment hybride SUV’s is compleet dankzij de nieuwe Explorer Plug-In Hybrid met zeven zitplaatsen.

Ford heeft ook nieuwe geëlektrificeerde personenauto’s onthuld: de Fiesta EcoBoost Hybrid en de Focus EcoBoost Hybrid. Deze zijn voorzien van een geavanceerde mild-hybride technologie die zorgt voor een lagere CO2-uitstoot, een lager brandstofverbruik en meer responsieve en plezierigere rijeigenschappen.

Ford heeft ook aangekondigd dat in 2021 een nieuwe elektrische Transit wordt toegevoegd aan het aanbod elektrische bedrijfswagens. De nieuwe Transit is ontwikkeld om puur elektrisch vermogen af te geven, en zal zowel bijdragen aan schonere, stillere dorpen en steden, als de kosten terugdringen voor bedrijven en bestuurders. In 2020 komt er een op de Ford Mustang geïnspireerde, volledig elektrische, sportieve SUV, met een actieradius van 600 km.

“Er is niet één passende oplossing wanneer het gaat om elektrificatie – de omstandigheden van elke klant zijn anders”, zegt Joerg Beyer, Executive Director Engineering van Ford Europa. “Met de genuanceerde aandrijvingsstrategie van Ford kunnen we klanten helpen bij het kiezen van de juiste elektrische oplossing voor hun situatie.”

Ford onderzoekt ook mogelijkheden om het verbruik en de actieradius van hun elektrische auto’s te optimaliseren. Dat doet het bedrijf door een unieke conceptuitvoering te testen: de 10-persoons Ford Transit Smart Energy Concept Minibus. Het conceptvoertuig maakt gebruik van een Ford Transit-chassis dat is voorzien van accutechnologie om tot een actieradius van 150 km te komen, met een oplaadtijd van 4 uur.

De Ford Hybrid-modellen die op dit moment beschikbaar zijn, zijn de populaire Mondeo, de people-mover Tourneo Custom, en de Transit en Transit Custom bedrijfswagens. De toekomstige volledig elektrische auto’s zullen worden ondersteund door IONITY, dat streeft naar de bouw van vierhonderd stations op belangrijke Europese locaties in 2020.

Bekijk alle hoge resolutie afbeeldingen van het Go Further evenement op gofurther.fordpresskits.com.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com