• Robotachterwerk simuleert zweterige bestuurders die herhaaldelijk auto in- en uitstappen, om te garanderen dat stoelen in nieuwe Fords jarenlang fris blijven
  • Simulator met toepasselijke bijnaam 'Robutt' bootst actie na van iemand die na het sporten naar huis rijdt om te douchen
  • In tests wordt 10 jaar gebruik gesimuleerd in 3 dagen, waarin Robutt 7.500 keer gaat zitten en draait in de stoel

Lid worden van een sportschool, fitnesslessen volgen of hardloopspullen uit de kast trekken staan hoog op de lijstjes van goede voornemens voor het nieuwe jaar. Lees verder

Maar niet iedereen wil – of kan – een douche nemen na de work-out voordat men in de auto stapt. Ford zorgt ervoor dat autostoelen niet lijden onder alle work-outs. Dit met behulp van de achterwerksimulator Robutt.

Ford garandeerde al dat de materialen die in autostoelen worden gebruikt minstens tien jaar bestand zijn tegen regelmatig gebruik en slijtage. Technici hebben nu Robutt ontwikkeld om te simuleren wat er gebeurt wanneer we enigszins bezweet plaatsnemen in onze auto.

“Auto’s maken deel uit van ons dagelijks leven, en vooral in deze tijd van het jaar geldt dat ook voor sporten”, zegt Florian Rohwer, Development Engineer Body and Chassis Labs bij Ford Europa. “Met de Robutt kunnen we heel goed testen of onze stoelen jarenlang goed blijven.”

Voor de zweettest simuleert Robutt 10 jaar autogebruik in slechts 3 dagen. In die tijd zit, stuitert en draait Robutt 7.500 keer in de stoel. Bij het robotachterwerk is uitgegaan van de afmetingen van een grote man. Voor de tests wordt Robutt verwarmd tot 36 °C en bevochtigd met 450 milliliter water.

De Robutt-stoelentest werd in 2018 voor de Fiesta geïntroduceerd en wordt geleidelijk in gebruik genomen voor alle Fords in Europa.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com