• Ford daagt gamers uit om snelste Forza-ronde op Spa-Francorchamps te rijden om een exclusieve, echte Focus RS-rijervaring met Ford-coureur Harry Tincknell te winnen
  • Forza Motorsport 6-spelers brengen meer dan 398 jaar en 466 miljoen kilometer door in Fords
  • Ford werkt samen met ontwikkelaars van virtuele rijsimulator om het rijplezier van Ford Performance-modellen als de Focus RS en de Ford GT-supercar voor iedereen toegankelijk te maken

Heeftt u zich ooit afgevraagd hoe goed uw rijvaardigheden uit de verf zouden komen op een echt circuit? Ford geeft deze week bezoekers van Gamescom in Keulen, de grootste interactieve gamebeurs van Europa, de kans om daar achter te komen dankzij de spannende nieuwe Tame the Track-uitdaging. Lees verder

Gamefans kunnen de Forza-gamingpods bij de Ford-stand op Gamescom gebruiken om de tijd van de virtuele ronde op het beroemde Spa-Francorchamps-circuit in België te verbeteren in een Ford Focus RS.

De gamers die op 23, 24 en 25 augustus de snelste tijden neerzetten, worden per helikopter naar het circuit gevlogen om de Ford Focus RS-hot hatchback in het echt te besturen, waarbij ze coaching krijgen van Ford Chip Ganassi Racing-coureur Harry Tincknell. De winnaars ontvangen tevens twee Recaro-stoelen en prijzen van B&O PLAY.

“Ik ben een enorme fan van virtuele rijsimulatoren. Mijn teamgenoten en ikzelf gebruiken de Ford Performance-racesimulator om ons te helpen bij oefeningen en het optimaliseren van instellingen voordat er races plaatsvinden”, aldus Tincknell. “Ik ben ervan overtuigd dat een gamer die in Forza snelle rondes rijdt in Spa, zich ook in een echte Focus RS prima zal weten te redden.”

Bezoekers van de Ford-stand op Gamescom kunnen ook de daadwerkelijke ronde van Tincknell op het Spa-Francorchamps-circuit ervaren dankzij 3D virtual reality-headsets, terwijl ze in de Focus RS zitten.

Sinds de introductie van de game in 2015 hebben Forza Motorsport 6-spelers samen meer dan 398 jaar en in totaal meer dan 466 miljoen kilometer doorgebracht in Fords.. De Ford GT is de meest bestuurde auto in het spel, met 66 miljoen kilometer op de teller. Bovendien hebben gamers meer dan 10 miljoen virtuele races voltooid op Spa-Francorchamps.

Forza is een soort digitale showroom voor onze Ford Performance-modellen. Virtuele rijsimulatoren zijn een fantastische manier om iedereen het plezier te gunnen om een zeer zeldzame auto als onze Ford GT te besturen”, aldus Henry Ford III, Global Marketing Manager bij Ford Performance. “De helft van alle Forza-gamers over de hele wereld is ongeveer 25 jaar of jonger. Door middel van games kunnen we onze passie voor geavanceerde auto’s delen met onze klanten van de toekomst.”

De Focus RS, de Ford GT-raceauto die door Tincknell werd bestuurd tijdens het FIA World Endurance Championship, en de nieuwe Fiesta ST-Line zijn gedurende het gehele evenement te zien bij de Gamescom-stand van Ford – Hal 8, Koelnmesse in Keulen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com