• 45 procent van de honden tonen tekenen van angst tijdens vuurwerk
  • Noice-cancelling hok gebruikt zelfde technologie die wordt gebruikt in koptelefoons en auto’s
  • Geïnspireerd op noise-cancelling technologie van de nieuwe Edge SUV, die zorgt voor stilte en comfort tijdens het rijden

Oudejaarsavond: met stralende gezichten begint het aftellen naar middernacht, waarna vuurwerk de hemel siert. De geluiden van het feestgedruis en vuurwerk kunnen echter pijnlijk zijn voor huisdieren. Lees verder

Naar schatting tonen 45% van de honden tekenen van angst wanneer vuurwerk wordt afgeschoten. Dit veroorzaakt angst en tegelijk stress bij baasjes en hun familie.

Een mogelijke oplossing hiervoor is een geluidsonderdrukkend hondenhok met noise-cancelling technologie die vergelijkbaar is met de technologie die wordt gebruikt in auto’s en koptelefoons. Hiermee worden gevoelige hondenoren beschermd en hoeven de huisdieren niet meer totaal afgezonderd te worden.

Bekijk hier de video over de noise-cancelling kennel.

Wanneer de microfoons in het prototype van het hondenhok het geluid van vuurwerk opvangen, zendt een ingebouwd geluidssysteem tegengestelde frequenties uit. Deze onderdrukken het geluid volledig, of dempen het aanzienlijk. Integraal onderdeel van het ontwerp is kurk met een hoge dichtheid: ideaal voor geluidsisolatie. Het resultaat? Geen stress meer voor huisdieren. Dit concept biedt mogelijkheden voor een veel beter begin van het jaar, voor zowel hond als eigenaar.

“Veel dieren zijn bang voor vuurwerk. Niet alleen kunnen honden geluiden vier keer zo ver weg horen dan mensen, ook pikken zij veel meer frequenties op. Voorbereiden op vuurwerk is enorm belangrijk. Onderdeel daarvan is een plek creëren waar huisdieren zich veilig en gelukkig voelen”, zegt Graeme Hall, ‘The Dogfather’, een van de beste hondentrainers in het Verenigd Koninkrijk, die al 5.000 honden en hun eigenaren heeft geholpen met het oplossen van gedragsproblemen.

Inspiratie voor het hondenhok komt van de geluidsonderdrukkende technologie in de Ford Edge SUV, voor stiller reizen voor bestuurders en inzittenden. Wanneer microfoons in de auto geluid opvangen van de motor of transmissie, wordt dit via het geluidssysteem in de auto geneutraliseerd met tegengestelde geluidsgolven.

“We vroegen ons af hoe de technologieën uit onze auto’s in andere situaties kunnen worden toegepast. Zou ons Active Noise Control-systeem kunnen bijdragen aan een stillere jaarwisseling voor honden? We hebben nog een paar ideeën in de pijplijn over hoe we knowhow van Ford in ons dagelijks leven kunnen inpassen”, vertelt Lyn West, Brand Content Manager, Marketing Communications, Ford Europa.

Het geluidsonderdrukkende hondenhok is een prototype en de eerste in een reeks initiatieven van Ford (onder de naam Interventions), waarbij knowhow uit de auto-industrie wordt gebruikt bij het oplossen van dagelijkse problemen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com