• Nieuwe Ford Mustang Bullitt viert 50-jarig bestaan van iconische film met Steven McQueen. Presentatie bijgewoond door derde generatie McQueen-familieleden
  • Productie van speciale editie Mustang Bullitt voor Europa start in juni 2018. Uitvoering is voorzien van 5,0-liter V8-motor met een verwacht vermogen van 464 pk en nieuwe rev-matching gearshift technologie
  • Vernieuwde Ford Edge SUV beleeft Europese première in ST-Line uitvoering, biedt nieuwe innovatieve rijhulpsystemen en nieuwe 238 pk sterke EcoBlue dieselmotor
  • Vernieuwde Ford KA+ voorzien van frisse styling, SYNC 3 infotainmentsysteem met 6,5-inch aanraakscherm, Quickclear verwarmde voorruit, ruitenwissers met regensensor en automatische koplampen
  • Ford presenteert vernieuwde range Tourneo personenbussen in Genève, met verfijnde ex- en interieurstyling, uitmuntende stoelflexibiliteit en geavanceerde aandrijflijnen

Ford presenteert op de Autosalon van Genève diverse nieuwe modellen waarvan enkele de Europese première beleven. De nieuwe Ford Mustang Bullitt waarvan de Europese productie in juni dit jaar start, is daarvan wellicht de meest opvallende. Ook de grondig vernieuwde Ford Edge SUV - Fords technologisch meest geavanceerde SUV ooit - maakt zijn Europese debuut, evenals de vernieuwde KA+ die meer comfort en gebruiksgemak biedt, voorzien is van meer rijassistentiesystemen en een fraaiere vormgeving. Lees verder

De derde generatie Ford Mustang Bullitt wordt in een gelimiteerde oplage geproduceerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de legendarische film ‘Bullitt’ van Steve McQueen (Warner Bross). De presentatie van de Mustang Bullitt op de Geneefse autoshow was extra bijzonder door aanwezigheid van Chase en Madison McQueen, de kleinkinderen van Steve McQueen. Het agressievere Mustang Bullitt-uiterlijk met unieke designdetails is een directe verwijzing naar de iconische filmauto uit 1968.

De Mustang Bullitt is uitgerust met een 5,0-liter V8-benzinemotor met een verwacht motorvermogen van 464 pk en 529 Nm trekkracht. De krachtbron is voor de allereerste keer uitgerust met nieuwe rev-matching gearshift technologie voor naadloze verzetswisselingen. De Mustang Bullitt wordt leverbaar in de kleur Shadow Black of het klassieke Dark Highland Green.

“Onze ‘special edition’ Ford Mustang Bullitt, roept een uniek erfgoed op dat we met trots delen met de McQueen-familie en we zijn verheugd om deze auto voor het eerst aan klanten in Europa aan te bieden”, aldus Steven Armstrong, group vice president en president Europa, Middle East & Africa, Ford Motor Company.

De grondig vernieuwde Ford Edge is de meest technologisch geavanceerde SUV van Ford ooit en biedt een uitgebreide reeks assistentiesystemen met camera, radar en/of sensors. Deze zijn ontwikkeld om reizen meer ontspannen en comfortabeler te maken én aanrijdingen te helpen voorkomen, dan wel de gevolgen daarvan te bepreken. In Europa debuteert de Ford Edge met een nieuwe 238 pk sterke bi-turbovariant van Fords 2,0-liter EcoBlue dieselmotor, gecombineerd met een nieuw ontwikkelde achttrapsautomaat.

De vernieuwde Ford KA+ biedt meer comfort en gebruiksgemak en is voorzien van meer rijhulpsystemen en een fraaiere vormgeving,

Ook aanwezig op de Autosalon van Genève zijn de compleet vernieuwde, dynamische en stijlvolle Tourneo personenbussen. De ruimtelijke nieuwe Tourneo Courier, Tourneo Connect en Tourneo Custom bieden meer stijl, nog slimmer ingedeelde interieurs en geavanceerde aandrijflijnen voor de Europese koper.

Bezoekers van de Ford-stand op de Geneefse autoshow ontdekken ook nieuwe toevoegingen van de LEGO® Speed Champions range – de 1968 Ford Mustang Fastback model en de M-Sport Ford Fiesta WRC Rally Car LEGO® kit als eerbetoon aan de WRC-overwinningen in 2017.

Ford Mustang BULLITT komt naar Europa
Het is een van de meest epische auto-achtervolgingen in de filmgeschiedenis: de scène in de Warner Bross filmproductie ‘Bullitt’ waarin Steve McQueen met een Mustang GT Fastback uit 1968 twee bad guys achtervolgt door de straten van San Francisco. De hele achtervolging duurt bijna 10 minuten.

De nieuwe Ford Mustang Bullitt is een hommage aan die iconische auto. De speciale uitvoering is uitgerust met een 5,0-liter V8 die verder verfijnd is met een Open Air Induction System, een ander inlaatspruitstuk, 87 millimeter grote gasklephuizen en speciale ECU-kalibratie afkomstig van de Shelby Mustang GT350. Nieuwe rev-matching gearshift technologie zorgt voor naadloze verzetswisselingen. Een performance uitlaatsysteem met inschakelbare vlinderkleppen geeft de V8 een aansprekende en verslavende roffel.

Kenmerken van de Ford Mustang Bullitt zijn 19-inch Torq Thrust-stijl wielen, rode BremboTM remklauwen en een speciale vuldop van de tankklep. In het interieur installeert Ford Recaro sportstoelen, een 12-inch volledig digitaal LCD-instrumentencluster én tot slot een premium B&O PLAY audiosysteem (1000 Watt) met 12 high-performance speakers voor een rijke luisterervaring onderweg. Bovendien heeft elke Mustang Bullitt op het dashboard aan de passagierszijde een speciaal genummerd plaatje op de plaats waar normaal het traditionele Mustang-embleem zit. Als knipoog naar de filmauto uit 1968 heeft de nieuwe Mustang Bullitt een ronde, witte schakelpookknop.

“Niets vatte de geest en opwinding van de Mustang zo goed samen als die epische achtervolgingsscene in de film ‘Bullitt’, aldus Armstrong. “De nieuwe Mustang Bullitt biedt een soortgelijke kick als de verkoop later dit jaar start, dankzij extra vermogen, spannende nieuwe features zoals rev-matching en een B&O PLAY audiosysteem. De auto is bovendien ingetogen cool, precies zoals Steve McQueen.”

De presentatie van de Mustang Bullitt op de Geneefse autoshow werd bijgewoond door niemand minder dan Chase en Madison McQueen, de kleinkinderen van Steve McQueen. Chad McQueen, de vader van Chase en Madison, speelden samen met Chase en Madison in een eigen achtervolgingscène in de Zwitserse Alpen als een hommage aan de iconische ‘Bullitt’-achtervolging die fans zelfs nog vandaag weet te raken.

Om de presentatie van de nieuwe Mustang Bullitt extra kracht bij te zetten, presenteert Ford in Genève tevens een Highland Green-kleurige Ford Mustang GT uit 1968, voorzien van een 6,4-liter (390 cu) grote V8: dezelfde auto waarin Steve McQueen reed in de film ‘Bullitt’.

Geavanceerde vernieuwde Ford Edge SUV
De grondig vernieuwde Ford Egde SUV debuteert in stijl op de Autosalon van Genève, namelijk in een sportieve ST-Line uitvoering. De auto maakt een statement met een verfijnde styling van de vóór- en achterzijde, een speciale grille met zwarte spijlen en omlijsting, sportief ogende zijskirts en standaard 20-inch aluminium wielen.

In de vernieuwde Ford Edge maken drie nieuwe rijassistentiesystemen hun Europese debuut:

  • Post-Collision Braking helpt om de impact van een mogelijke tweede botsing te beperken door automatisch gematigde remdruk toe te passen in het geval van een aanrijding. Door het voertuig af te remmen, kan verdere verwonding van inzittenden en meer schade aan de auto voorkomen of beperkt worden.
  • Evasive Steering Assist helpt de bestuurder langzame of stilstaande voertuigen te ontwijken om een aanrijding te voorkomen. Het systeem is ontwikkeld voor snelheden in zowel stadsverkeer als op snelwegen. Het maakt gebruik van radar en een camera om langzame en stilstaande voertuigen te detecteren en ondersteunt de bestuurder bij de manoeuvres om obstakels te ontwijken als een aanrijding dreigt.
  • Adaptive Cruise Control met Stop-and-Go en Lane Centring Assist helpt bij het aanhouden van een veilige afstand tot voorliggers en vermindert vermoeidheid bij de bestuurder door tijdens lange ritten de auto midden in de rijstrook te houden.

Ford koppelt de nieuwe 175 kW (238 pk) sterke bi-turbo dieselmotor aan een nieuwe achttrapsautomaat met Adaptive Shift Scheduling, Adaptive Shift Quality Control én Ford Intelligent All Wheel Drive, voor optimale rijprestaties en verfijning. Standaard nabehandeling van de uitlaatgassen resulteert in minder emissies en minder uitstoot van NOx-deeltjes.

Dankzij de draadloze telefoonoplader kunnen geschikte smartphones zonder stekker worden opgeladen. Fords nieuwe SYNC3-communicatie- en entertainmentsysteem maakt het mogelijk om bepaalde smartphones, audio, navigatie en klimaatcontrole met spraakcommando’s te bedienen. Dat kan overigens ook via het 8-inch kleurentouchscreen. De luisterervaring in de vernieuwde Edge is naar een hoger niveau te tillen met een premium B&O PLAY geluidssysteem. Andere comfortverhogende voorzieningen zijn een nieuw volledig aanpasbaar 3D-instrumentencluster, een panoramadak, verwarmbare en geventileerde voorstoelen, verwarmbare achterstoelen en een verwarmbaar stuurwiel.

De vernieuwde Ford KA+
De vernieuwde Ford KA+ biedt nog meer ruimte voor vijf inzittenden en hun bagage. Ook is de KA+ leverbaar met meer technologie aan boord en een geheel nieuwe driecilinder motor.

Nieuwe comfortverhogende voorzieningen en rijhulpsystemen zorgen ervoor dat de inzittenden nog meer ontspannen reizen in het verfijnde interieur. Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem stelt de bestuurder in staat om de radio en connected smartphones te bedienen via gesproken commando’s en via het tabletachtige 6,5-inch touchscreen. Het systeem is compatible met Apple CarPlayTM en Android AutoTM.

Andere voorzieningen die het rijden vereenvoudigen, zijn ruitenwissers met regensensor, koplampen die automatisch inschakelen als de schemering invalt en Fords Quickclear verwarmde voorruit, waardoor de berijder sneller op weg kan als het ’s nachts heeft gevroren. Verwarmbare zitplaatsen voorin, Climate Control en parkeersensoren aan de achterzijde zijn ook leverbaar.

Voor het eerst biedt Ford voor de KA+ de geheel nieuwe, efficiënte 1,2-liter driecilinder Ti-VCT-benzinemotor (Twin independent Variable Camshaft Timing) met een vermogen van 51 of 62 kW (70 of 85 pk) met een verwachte CO2-emissie van slechts 114 g/km.

Compleet vernieuwde Tourneo line-up
Ford heeft de Tourneo-familie compleet vernieuwd. De top-of-the-line versie met acht/negen zitplaatsen is de Tourneo Custom, herkenbaar aan een uitgesproken front en een gloednieuw premium interieur met zes individuele zitplaatsen achterin – uniek in dit segment. Deze zitplaatsen kunnen heel eenvoudig in conferencestand geplaatst worden. De grootste Tourneo personenversie is per direct bestelbaar bij erkende Ford-dealers.

De vijf- en zevenpersoonsversie van de Tourneo Connect zijn leverbaar met nieuwe efficiënte motoren, waaronder de gloednieuwe 1,5-liter EcoBlue dieselmotor met naar wens een achttrapsautomaat. Fords bekroonde 1,0-liter EcoBoost benzinemotor met cilinderuitschakeling maakt eveneens deel uit van de line-up en wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Kenmerkend voor de Tourneo Connect zijn het herziene vóór- en achterkantontwerp en een compleet herzien interieur met hoogwaardige materialen.

De compacte vijfzits Tourneo Courier biedt vernieuwde aandrijflijnen met standaard een handgeschakelde zesbak, SYNC 3-technologie en een herzien ontwerp van de vóór- en achterzijde. De vernieuwde Tourneo Courier en Tourneo Connect zijn medio 2018 verkrijgbaar.

Nieuwe LEGO® Speed Champions kits
Showauto’s van een heel ander formaat zijn de nieuwe M-Sport Ford Fiesta WRC Rally Car LEGO® kit en de 1968 Ford Mustang Fastback model, beide onderdeel van de nieuwe LEGO® Speed Champions range.

De M-Sport Ford Fiesta WRC Rally Car LEGO® kit staat stil bij de WRC-overwinningen in 2017 en bestaat uit 203 onderdelen. Inbegrepen in de set zijn diverse wieldesigns, twee verschillende motorkappen – waarvan één met verstralers voor nachtritten – authentieke race-graphics en een mini-coureur met helm en raceoverall.

Bezoekers van de Ford-stand in Genève kunnen eveneens poseren bij een levensgrote LEGO® Ford GT coureur met een podium op de achtergrond. De 1,84 meter hoge coureur is gemaakt van 67.252 steentjes. De bouw van de coureur heeft zeven ervaren LEGO® bouwers in totaal 304 uur gekost.

# # #

Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com