• Enorme letter-installatie interacteert in vier talen
  • Installatie van 6 meter hoog en 30 meter lang communiceert met kunstmatige intelligentie
  • Project ter ondersteuning van de introductie van de geheel nieuwe Ford Focus

Een nog nooit eerder vertoonde installatie start aan een rondreis door Europa. De installatie laat voorbijgangers met kunstmatige intelligentie (AI) communiceren over hun focus in hun leven; die ze vervolgens direct terug zien op 540 LED-videotegels die zijn ingebouwd in een zes meter hoge en 30 meter lange constructie die het woord ‘FOCUS’ spelt. Lees verder

De kunstmatige intelligentie kan in vier talen communiceren en begrijpt elke passie die in het gesprek wordt genoemd. Van surfen tot het verzamelen van postzegels, de kunstmatige intelligentie kan miljoenen afbeeldingen doorzoeken om de passie van elke unieke gebruiker in beeld te brengen. Zodra de gebruiker het gesprek heeft beëindigd, kunnen ze zelf kijken hoe hun passie op de installatie verschijnt. Daarbij wordt een video van hun persoonlijke ervaring opgenomen zodat ze die zelf kunnen delen op social media.

Het heeft ongeveer 200 uur gekost om de kunstmatige intelligentie te trainen om de taal van de gebruiker te begrijpen, erop te kunnen reageren en de opgegeven passies te herkennen. Het heeft meer dan 6.000 uur gekost om de 20-ton wegende structuur te fabriceren.

Ter ondersteuning van de lancering van de geheel nieuwe Ford Focus zal het bouwwerk op de volgende locaties te zien zijn:

  • Radio City, Milaan, Italië – 1-3 juni
  • Potters Field, Londen, Verenigd Koninkrijk – 5-7 juli
  • Sony Center, Berlijn, Duitsland – 13-15 juli
  • Plaza Mayor, Madrid, Spanje – TBD
Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com