• Sensatiezoeker Lennart Ribring heeft nieuwe Ford Mustang met 5.0-liter V8-motor gekocht en wil graag lid worden van de ton-up-club voor bestuurders van 100 jaar en ouder
  • De 97-jarige is op zoek naar "een beetje plezier in het leven", en zegt dat de 418 pk sterke fastback, die in 4,8 seconden van 0-100 km/u accelereert, "het echte werk" is.
  • De vitale bestuurder raakte verkikkerd op de Mustang nadat hij in zijn geboorteland Zweden als een van de eersten een Mustang aanschafte toen het model in de jaren 60 werd geïntroduceerd

Hoe vier je je 97e verjaardag? Voor Lennart Ribring was het antwoord eenvoudig. Achter het stuur van een unieke en iconische sportauto. Lees verder

Lennart werd geboren in 1919, toen de T-Ford nog op de markt was, en haalde zijn rijbewijs toen hij 18 werd in 1937. Nu heeft hij zichzelf getrakteerd op een nieuwe Ford Mustang-fastback.

De sportauto in de kleur Race Red accelereert in 4,8 seconden van 0-100 km/u, en staat te pronken op de oprit van Lennarts huis in Stockholm.

“Mijn naam is Lennart Ribring. Ik ben 97 jaar. Ik rijd in een Ford Mustang-fastback met 5.0-liter V8-motor en ik ben heel tevreden”, zegt hij in een video waarin Lennart zijn nieuwe auto ophaalt bij zijn plaatselijke Ford-dealer, zijn zoon Michael meeneemt voor een ritje en de auto laat zien aan zijn kleindochter Emilia. https://youtu.be/xe69Az-sIQE

Lennart, die ook van zeilen houdt, was een van de eersten in Zweden die in de jaren 60 een originele Ford Mustang kocht. Nu, meer dan 50 jaar later, is hij wellicht een van de oudste Mustang-bestuurders ter wereld.

“Ik werd gelijk verliefd op de eerste Mustang en sindsdien heb ik er nauwelijks over nagedacht om een andere auto te kopen. Je voelt je een beetje de koning van de weg”, aldus Lennart. “Misschien heb ik niet lang meer te leven. Dus wil ik gebruikmaken van elke gelegenheden die ik heb om lekker auto te rijden en een beetje plezier in het leven te hebben. Dit is het echte werk.”

Lennart is een gepensioneerde zakenman die nog parttime werkt als accountant, en heeft nog enkele wijze woorden voor degenen die ook van plan zijn te blijven autorijden als ze bijna 100 jaar zijn.

“Ik zou jongere bestuurders aanraden om eerst hun enthousiasme wat onder controle te krijgen”, aldus Lennart. “Leer eerst meer over een auto voordat je er in gaat rijden. Je moet altijd de veiligheid in je achterhoofd houden.”

De nieuwe Mustang, het eerste model dat in heel Europa wordt verkocht sinds het model in 1964 in de VS werd geïntroduceerd, is verkrijgbaar als fastback en als cabriolet, en met een 2.3-liter EcoBoost-motor, of een 5.0-liter V8-motor.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com