• Jonge bestuurders krijgen gratis veiligheidstraining met Driving Skills for Life van Ford
  • Verkeersongevallen zijn de belangrijkste doodsoorzaak van jonge mensen in Europa
  • Virtual reality-ervaring 'WheelSwap' stimuleert de harmonie tussen automobilist en fietser in drukke steden
  • Jongeren kunnen zich nu aanmelden op www.drivingskillsforlife.nl

In Europa zijn verkeersongevallen de belangrijkste doodsoorzaak van jonge mensen.* Het Driving Skills For Life (DSFL)-programma van Ford biedt gratis praktijktraining voor 17- tot 24-jarigen, zodat zij nóg veiliger gaan rijden. Lees verder

Downloads

Deskundige rij-instructeurs trainen de deelnemers in kleine groepjes in het herkennen van risico’s, snelheid en remafstand en afleiding in het verkeer. In veertien Europese landen profiteren jaarlijks meer dan 7.000 jonge mensen van deze training van Ford. Driving Skills for Life komt  van 28 t/m 30 september naar Nederland.

DSFL-deelnemers kunnen nu ook gebruikmaken van ‘WheelSwap’. Deze baanbrekende virtual reality-ervaring laat automobilisten en fietsers zien hoe onzorgvuldig rijgedrag op zijn minst huiveringwekkend en mogelijk zelfs fataal kan zijn voor hun medeweggebruikers. Het is een onderdeel van de Ford-campagne ‘Share The Road‘, die probeert harmonie tussen fietsers en automobilisten te creëren. Na twee weken deelname aan het experiment gaf ruim 60% van de deelnemers aan dat ze hun rijgedrag zouden veranderen.

“Als we eenmaal ons rijbewijs hebben gehaald, denken we dat we zijn uitgeleerd”, vertelt Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland. “Het is echter een feit dat onervaren bestuurders vaak verkeerde beslissingen nemen en in gevaarlijke situaties niet altijd op de juiste manier reageren. Dat heeft vaak te maken met een gebrek aan ervaring, en, niet te vergeten, met afleiding door vrienden en smartphones. Tijdens DSFL leren deelnemers om veiliger te rijden en gevaren tijdig te herkennen.”

Na de start van het programma 15 jaar geleden in Amerika, is DSFL in 2018 wereldwijd beschikbaar in 41 landen. Wereldwijd hebben er al meer dan 1.000.000 jonge automobilisten deelgenomen. Tot op heden is er door Ford in Europa al bijna $ 20 miljoen geïnvesteerd in het programma.

 Jonge automobilisten in de leeftijd van 17 tot 24 jaar die nog betere weggebruikers willen worden kunnen zich nu aanmelden via www.drivingskillsforlife.nl.

##

* Burgers in de EU met een leeftijd van 18-24 jaar. https://ec.europa.eu/transport/road_safety/specialist/knowledge/road/roads_need_to_cater_safely_for_all_users/young_drivers_en

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com