• Nieuw Ford-onderzoek wijst uit dat veel ouders hun kinderen irriteren tijdens autoritten, vooral door zingen, schreeuwen en vloeken naar andere weggebruikers en neuspeuteren
  • Uit het onderzoek onder 2002 Europese kinderen blijkt dat ouders kinderen een smartphone geven om ze rustig te houden, en ze tevreden houden met DVD's en snoep
  • De meeste ouders worden kwaad of vloeken in het bijzijn van kinderen, vooral in Frankrijk; wanneer het gaat om wie de beste bestuurder is, zijn vaders in het voordeel, vooral bij hun zoons
  • Met de C-MAX en de Grand C-MAX van Ford worden gezinsuitjes minder stressvol dankzij handige parkeerhulpen, navigatie met spraaksturing en meer dan 20 slimme opbergoplossingen

Kinderen wordt vaak verweten dat ze een storende factor zijn tijdens autoritten, maar volgens een nieuw onderzoek van Ford creëren ouders onderweg minstens zoveel spanningen. Lees verder

Luisteren naar zingende ouders is de grootste ergernis van kinderen tijdens gezinsuitjes, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Ford. Kinderen klagen ook over slecht gedrag van hun vaders en moeders, zoals schreeuwen naar andere weggebruikers, schelden en neuspeuteren.

Het onderzoek onder 2002 kinderen in heel Europa wijst uit dat 66 procent vindt dat hun ouders vervelend zijn tijdens autoritten; vaders en moeders proberen ze rustig te houden met snacks, tv-programma’s en films. Vaders krijgen te horen dat ze de beste bestuurder zijn, vooral van jongens. Ondanks alle snacks, smartphones en tablets is de meestvoorkomende reactie van kinderen tijdens saaie autoritten niet erg verrassend: “Zijn we er al?”

Het Ford-onderzoek werd uitgevoerd om erachter te komen wat kinderen wel en niet leuk vinden aan reizen in de auto, en de verschillen per land lopen erg uiteen:
• Zingende ouders zijn het minst populair in het Verenigd Koninkrijk, waar 39 procent van de kinderen zich hier het meest aan stoort. Kinderen in Frankrijk, het enige land waar zingen niet de grootste ergernis is, klagen twee keer zo vaak dat hun ouders naar andere bestuurders schreeuwen.
• 61 procent van de kinderen in Europa onthulde dat hun ouders kwaad worden of “vieze woorden” gebruiken, waarbij Franse ouders boven aan de lijst staan (74 procent). Italië is het enige land waarin minder dan de helft van de ouders kwaad wordt (39 procent).
• De vraag: “Zijn we er al?” wanneer ze zich vervelen is de meestvoorkomende reactie (63 procent). Kinderen in het Verenigd Koninkrijk en Italië zijn eerder geneigd om hun ouders te vragen muziek op te zetten.

“Ford-auto’s beschikken over vele ingenieuze technologieën en functies, maar helaas zijn er geen technologieën om de zangkwaliteiten van vals zingende ouders te verbeteren”, aldus Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Onze C-MAX en Grand C MAX beschikken wel over technologieën om een parkeerplek te vinden en om in te parkeren, en navigatie met spraaksturing om een restaurant te vinden met de eenvoudige gesproken opdracht ‘Ik heb honger!'”

Als het er om gaat dat kinderen zich goed gedragen, vertelt 26 procent van de kinderen dat hun ouders ze een smartphone geven om mee te spelen, en dat 20 procent een film of tv-programma mag kijken. Ouders in het Verenigd Koninkrijk zijn het meest geneigd om hun kinderen iets lekkers te geven (29 procent). En de braafste kinderen blijken in Duitsland te wonen, waar 38 procent van de kinderen beweert dat hun ouders hun gedrag in de auto nooit hoeven te corrigeren.

Hoewel jongens en meisjes in alle landen hun vader de beste bestuurder vonden (61 procent), kregen Italiaanse vaders de grootste complimenten (67 procent), en ook Britse moeders waren erg populair (45 procent). Vooral in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland vonden kinderen neuspeuteren de vervelendste gewoonte van hun ouders.

Met de C-MAX in vijfzitsuitvoering en de Grand C-MAX met zeven zitplaatsen wordt autorijden minder stressvol. Elk model beschikt bijvoorbeeld over meer dan 20 intelligente opbergmogelijkheden met speciale plekken voor zonnebrillen, smartphones en bekers. Bovendien zorgen USB-oplaadpunten ervoor dat smartphones en tablets onderweg nooit meer leegraken en met de handsfree elektisch bedienbare achterklep van Ford kan deze eenvoudig worden geopend en gesloten door middel van een zachte trapbeweging onder de achterbumper.

Dankzij de twee schuifdeuren van de Grand C-MAX en het “walk-through”-stoelontwerp kunnen passagiers gemakkelijker instappen en is er meer ruimte achterin. Beide modellen beschikken over Active Park Assist, SYNC 2-connectiviteit, en dankzij een geavanceerd wielophangingssysteem en geluiddempende materialen rijdt de auto stiller en soepeler.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com