Wist u dat het gemiddelde schoolkind 6 centimeter per jaar groeit? In hun snelste groeiperiode kunnen kinderen maar liefst 16 centimeter in een jaar groeien, met spurten van maar liefst een halve centimeter per nacht. Lees verder

Dat betekent dat sommige scholieren na de zomervakantie met 2 centimeter extra lengte weer in de gezinsauto springen. Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat scholieren tijdens de zomervakantie nog sneller groeien, omdat ze dan minder gestresst zijn.*

De nieuwe Ford Focus biedt in zijn klasse de meeste beenruimte achterin; 5 centimeter meer dan in het vorige model. Ideaal voor opgroeiende kinderen die weer naar school gaan.

Passagiers achterin krijgen ook 6 centimeter meer schouderruimte. Bovendien zorgt de vlakkere vloer onder de middelste zitplaats voor meer comfort – wat betekent: minder geruzie over wie er in het midden moet zitten.

“We hebben de ruimte achterin de nieuwe Focus niet alleen groter gemaakt; we wilden ook dat het ruimtelijker aanvoelde voor zowel grote als kleine passagiers”, zei Glen Goold, Chief Programme Engineer van Ford Focus. “De zijramen lopen nu verder naar achteren, zodat passagiers vrijuit naar buiten kunnen kijken. Dankzij het optionele panoramadak stroomt er volop licht het interieur binnen, wat een extra ruimtelijk gevoel geeft.”

De nieuwe Ford Focus biedt klanten van middelgrote gezinswagens meer ruimte, stijl en geavanceerde rijtechnologieën dan ooit tevoren. Nieuwe functies helpen bestuurders in situaties waarin veel moet worden gestopt en weer opgetrokken. Ook zijn er nieuwe technologieën voor beter zicht in het donker en voor eenvoudig parkeren door simpelweg één knop ingedrukt te houden. Tot slot zijn er tal van technologieën waarmee ongelukken kunnen worden voorkomen.

De Focus kan zelfs fungeren als mobiele wifi-hotspot, waarmee tot wel 10 apparaten verbinding kunnen maken. Dit dankzij de nieuwe ingebouwde-modemtechnologie FordPass Connect.

De stijlvolle Focus Titanium, de sportieve Focus ST-Line en de luxueuze Focus Vignale (vijfdeurs en Wagon) zijn vanaf nu bij Nederlandse Ford dealers te bewonderen. De splinternieuwe Focus Active-crossovermodellen komen later dit jaar op de markt.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com