• Ford en de stad Londen bundelen krachten in project voor verbetering van de luchtkwaliteit. Ford zal de komende vijf jaar dertien geëlektrificeerde modellen introduceren en versnelt hiermee het plan om toonaangevend te worden op het gebied van geëlektrificeerde auto's
  • De ‘plug-in’ hybride bestelauto’s, die voor de meeste stadsritten 100% elektrisch rijden, zijn perfect voor emissievrije leveringen in de stad
  • In Londen maken bedrijfsauto’s dagelijks 280.000 ritten, bij elkaar een afstand van 13 miljoen kilometer en vertegenwoordigen bestelauto's tot wel 75 procent van het vrachtverkeer
  • Ford en het openbaarvervoerbedrijf ‘Transport for London’ zijn partners in miljoenenproject dat in de herfst van 2017 start met steun van door Britse overheid gefinancierd Advanced Propulsion Centre
  • Ford was in 2016 voor het tweede jaar op rij het best verkopende bedrijfswagenmerk van Europa. De productie van Transit Custom PHEV start in 2019

Ford lanceert een miljoenenproject dat een bijdrage moet leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in Londen. Ford versnelt hiermee het plan om met 13 nieuwe globale modellen in de komende vijf jaar toonaangevend te worden op het gebied van geëlektrificeerde auto's. Lees verder

Het project wordt ondersteund door Transport for London en omvat een proefperiode met 20 nieuwe ‘plug-in’ hybride (PHEV) Transit Custom busjes. Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, rijden de auto’s een jaar lang voor de meeste stadritten alleen op elektriciteit.

Op een doorsnee werkdag worden 280.000 ritten door bedrijfswagens uitgevoerd. Bij elkaar opgeteld is dit een afstand van 13 miljoen kilometer. Maar liefst 75% van het vrachtverkeer wordt met bestelauto’s gedaan. Alleen al in het centrum van Londen rijden er in de spits meer dan 7.000 bestelauto’s per uur rond.

Ford levert twintig PHEV Transits aan een aantal wagenparkexploitanten, inclusief Transport for London, om te onderzoeken hoe dergelijke bestelauto’s kunnen bijdragen aan een schonere lucht. Daarnaast wordt de productiviteit voor de exploitanten in stedelijke condities – de zwaarste omgeving voor de voertuigen – wordt gestimuleerd. Het project wordt ondersteund door het door de Britse regering gefinancierde Advanced Propulsion Centre.

“Dit fantastische project in Londen laat zien hoe innovatieve technologie kan worden ingezet om de welvaart en levenskwaliteit in onze drukke steden te verbeteren”, aldus Jim Farley, Chairman en CEO van Ford Europa. “Ford is het best verkopende merk bedrijfswagens in Europa. Het is daarom passend dat deze Transit ‘plug-in’ hybride een belangrijke rol gaat spelen in deze voor eigenaren van bedrijfswagens revolutionaire ontwikkeling op het gebied van elektrische auto’s.”
Ford richt zijn EV actieplan op het elektrificeren van de meest populaire bedrijfswagens, SUV’s en sportieve modellen om ze nog beter, productiever en zuiniger te maken.

De geplande lancering in de herfst van dit jaar valt onder Fords belofte om binnen wereldwijde grote steden de lokale vervoersuitdagingen aan te gaan en er voor te zorgen dat mensen zich gemakkelijker kunnen verplaatsen. Ford is de eerste grote fabrikant die PHEV-technologie aanbiedt in dit segment van de bestelautomarkt.

Het wagenpark zal dagelijks worden ingezet door een dwarsdoorsnee van bedrijven in de stad. Met een telematicasysteem van Ford zullen gegevens worden verzameld over hoe de auto’s presteren op financieel, operationeel en milieugebied. Aan de hand hiervan worden de voordelen van elektrische auto’s gemaximaliseerd.

De ontwikkeling van de 20 Transit Custom PHEV-proefvoertuigen werd ondersteund door een subsidie van 4,7 mln Pond van het Advanced Propulsion Centre. De Transit PHEV’s worden ontworpen en gebouwd in Dunton, het technisch centrum van Ford en bij Prodrive Advanced Technology in Banbury met de steun van het Revolve Technologies-programma.

“Het Verenigd Koninkrijk is de wereldwijde leider in de lage emissie-motortechnologie. Dit nieuwe project, met bijna 6 miljoen euro overheidsgeld, toont niet alleen betrokkenheid bij het verminderen van de uitstoot van koolstof, maar ook om met de industrie te werken aan de ontwikkeling van de volgende generatie technologie die een echt verschil in het leven van mensen zal maken,” zei Nick Hurd, Minister van Klimaatverandering en Industrie. “Deze regering zal met de auto-sector blijven samenwerken waardoor banen worden gecreëerd voor hoogopgeleiden en wordt gezorgd voor een duurzame economische groei.”

In 2016 was Ford voor het tweede jaar op rij het best verkopende bedrijfswagenmerk in Europa. De commerciële introductie van de Transit Custom PHEV staat gepland voor 2019. Dit maakt deel uit van de investering van $ 4,5 miljard in geëlektrificeerde auto’s van de autofabrikant tot 2020. Het doel hiervan is om het bedrijf te laten uitgroeien tot een vooraanstaande speler op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto’s en bij het vinden van nieuwe oplossingen voor mobiliteitsproblemen.

De Transit Custom PHEV is slechts één van de dertien nieuwe elektrische auto’s die Ford de komende vijf jaar zal introduceren. Dit totaal omvat een volledig elektrische SUV met een geschatte actieradius van 480 kilometer, een grote zelfrijdende hybride voor taxi- en carpooltoepassingen die gepland staat voor 2021 in Noord-Amerika en een hybrideversie van de iconische Mustang-sportauto. Ford heeft ook een memorandum van overeenstemming met een aantal andere automakers om het krachtigste oplaadnetwerk voor elektrische auto’s aan te leggen.

 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com