• Martin Sander staat met ingang van 1 juni 2022 aan het hoofd van nieuwe businessunit Ford Model e
  • Ford Model e levert grensverleggende elektrische auto's en digitale services, voor een verbonden wereld en het antwoord op de mobiliteitsbehoeften in een modern Europa
  • Sander is tevens de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur bij Ford-Werke GmbH in Duitsland

Ford zet in het kader van zijn transformatie in Europa de volgende belangrijke stap. Met ingang van 1 juni 2022 wordt Martin Sander General Manager van Ford Model e bij Ford Europa. Lees verder

Ford Model e, de nieuwe internationale businessunit van Ford, is eerder dit jaar geïntroduceerd toen het bedrijf besloot om de transformatie van zijn internationale bedrijfsactiviteiten te versnellen. Als General Manager geeft Martin Sander niet alleen leiding aan de levering van grensverleggende elektrische auto’s, maar ook aan de ontwikkeling van software en van technologieën en services voor verbonden voertuigen.

Dit onderstreept het voornemen van Ford om de elektrificatie van zijn Europese productreeks te versnellen. Het bedrijf wil tegen 2035 een nul uitstoot hebben bereikt voor alle verkochte auto’s, en CO2-neutraliteit voor zijn voetafdruk in gebouwen, logistiek en leveranciers in Europa.

“Wij zullen iconische, volledig elektrische en verbonden voertuigen ontwikkelen voor onze klanten en een digitale verkoopervaring creëren”, zegt Stuart Rowley, voorzitter van Ford Europa en Chief Transformation & Quality Officer bij Ford Motor Company. “Martin Sander is een zeer ervaren leider. Samen met zijn team gaat hij leiding geven aan de versnelde implementatie van deze plannen.”

Martin Sander is tevens benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur bij Ford-Werke GmbH in Duitsland.

Sander werkt vanuit Keulen, waar het hoofdkantoor is gevestigd van de Europese businessunit Model e en van Ford Deutschland. Ford heeft onlangs plannen aangekondigd om tegen 2024 negen volledig elektrische modellen te verkopen en de investering in het Electrification Center in Keulen te verhogen tot 2 miljard dollar. Begin volgend jaar start Ford in Keulen met de volumeproductie van een nieuwe, volledig elektrische personenauto voor Europa.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com