• Nieuwe lage uitvoering chassis-cabine van Transit is ideaal voor ombouw met makkelijk toegankelijke laadvloer
  • Skeletal chassis biedt ook gewichtsbesparing van 200 kg voor extra laadvermogen en lagere eigendomskosten
  • Chassis-cabine met skeletal structuur van Transit nu te bestellen bij Transit Centers

Ford introduceert een nieuwe chassis-cabine Transit uitvoering met skeletal chassis. Deze uitvoering biedt van bedrijfsauto klanten een veelzijdig laag platform voor verschillende ombouwcarrosserieën – ideaal voor toepassingen zoals bezorg- en distributiediensten en verhuizingen. Lees verder

De nieuwe Transit met skeletal chassis, nu te bestellen bij de Ford Transit Centers, heeft een chassishoogte die 100 mm lager is dan het standaard chassis-cabine met voorwielaandrijving. Daarmee biedt deze uitvoering een betere toegang tot de laadvloer door de lagere opstaphoogte en is er geen aparte goederenlift nodig.

Door de gewichtsbesparing van 200 kg ten opzichte van een vergelijkbare chassis-cabine biedt het geoptimaliseerde ontwerp van het skeletal chassis gebruikers zowel potentieel lager brandstofverbruik als aanzienlijk laadvoordeel, vooral in combinatie met lichtgewicht ombouwcarrosserieën.

De uitvoering met het skeletal chassis bouwt voort op het succes van de Transit-tweetonner, waarnaar de vraag in Europa blijft toenemen. Van de tweetons Transit zijn er in 2018 tot juni al 52.100 verkocht, 13 procent meer dan vorig jaar.

“De Ford Transit staat al bekend om de vele carrosserievormen, aandrijvingen en afmetingsvarianten, en met dit model brengen we ons assortiment weer een flinke stap verder”, aldus Hans Schep, general manager Commercial Vehicles, Ford Europa. “Het nieuwe skeletal chassis van de Transit biedt interessante nieuwe mogelijkheden voor bedrijfswagens voor bezorgdiensten en andere ombouwcarrosserieën met lage vloer waarvoor een lage toegang cruciaal is.”

Het skeletal model heeft als basis een Transit-platform met voorwielaandrijving en beschikt over een cabine met open achterkant, waardoor je moeiteloos van de cabine naar de laadruimte van de omgebouwde carrosserie kunt lopen.

Klanten kunnen kiezen uit drie verschillende lengtes wielbases die geschikt zijn voor een reeks van ombouwcarrosserieën, met een brede achteras voor de langste variant en een optionele brede achteras voor de 2 kortere varianten. Alle versies hebben een totale voertuigmassa van 3,5 ton.

De Transit-uitvoering met skeletal chassis wordt geleverd met de krachtige en zuinige 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor van 130 of 170 pk, standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.* Klanten kunnen ook kiezen voor de zestraps automatische transmissie; ideaal voor bezorgdiensten in de stad.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com