• Nieuwe 2019 Ford GT Carbon Series lichtste Ford GT. Gewichtsbesparing van ongeveer 18 kg dankzij innovaties als lichtgewicht wielen van koolstofvezel en motorkap van polycarbonaat
  • Dubbele strepen, A-stijlen en lagere carrosseriepanelen van blootliggend koolstofvezel showen extra wendbaarheid van auto voor op het circuit
  • Ford GT Carbon Series biedt comfort onderweg van en naar circuit door aanwezigheid van radio en airconditioning die eerder niet beschikbaar waren in Ford GT Competition Series

De Ford GT Carbon Series is binnenkort als lichtste straatlegale supercar van Ford niet alleen op het circuit, maar ook op de openbare weg te bewonderen. Met deze GT kan in tegenstelling tot de raceversie na een enerverende track-day dus gewoon terug naar huis worden gereden. Lees verder

Deze nieuwe speciale uitvoering is ongeveer 18 kg lichter dankzij allerlei gewichtsbesparende innovatieve onderdelen, zoals wielen van koolstofvezel en een uitlaat en wielbouten van titanium. De lichtgewicht motorkap is van polycarbonaat en heeft extra ventilatiesleuven.

Technici van Ford hebben genoeg comfort ingebouwd – airco en het SYNC 3 infotainment systeem – om ontspannen van en naar het circuit te rijden. Om het gewicht zo laag mogelijk te houden, is er echter een grens getrokken: de bekerhouders en het opbergvak aan de bestuurderskant zijn verdwenen.

Deze derde speciale uitvoering van de Ford GT beschikt over meer zichtbaar koolstofvezel dan vorige modellen. Samen met de optionele accentkleuren onderscheidt de supercar zich van de rest van de modelreeks; hiermee verraadt hij de hunkering naar chicanes.

“De Ford GT Carbon Series zal op de weg uitblinken door het opvallende ontwerp vol koolstofvezel en op het circuit door zijn sportieve prestaties”, zegt Hermann Salenbauch, Global Director van Ford Performance. “Het is opnieuw een voorbeeld van hoe we onze Le Mans winnende supercar op een nieuwe en spannende manier tot leven kunnen wekken, zodat onze klanten onderdeel kunnen worden van dat magische erfgoed.”

De buitenkant is voorzien van twee strepen blootliggend koolstofvezel met matchende A-stijlen, lagere carrosseriepanelen en wielen van glanzend koolstofvezel. In het interieur van de GT zijn de dorpels, ventilatieopeningen en middenconsole uitgevoerd in mat koolstofvezel.

Klanten kunnen voor de spiegelkappen, streep in het midden en remklauwen kiezen uit vier optionele accentkleuren: zilver, oranje, rood of blauw. De Carbon Series is voorzien van unieke stoelbekleding met zilverkleurig stikselpatroon dat terugkomt op het stuur. Hij is ook voorzien van bijpassende blank geanodiseerde schakelpeddels en een unieke badge op het dashboard.

“Hiermee laten we zien dat we graag naar onze klanten luisteren”, aldus Lance Mosley, marketingmanager Ford Performance. “Het Ford GT Competition-model trekt hardcore racefanaten, maar we merkten dat veel klanten die vroegen om meer zichtbaar koolstofvezel en gewichtsreductie, toch het comfort van airco en het SYNC 3 infotainment systeem wilden behouden. Voor deze behoefte hebben we de Carbon Series ontwikkeld.”

Klanten met een goedgekeurde aanvraag kunnen de Ford GT Carbon Series nu bestellen. Elke week wordt er ongeveer één speciaal model gebouwd.

Op 8 november opent Ford de laatste aanvraagprocedure voor prospects op geselecteerde markten wereldwijd. Potentiële klanten hebben 30 dagen de tijd om zich aan te melden op www.FordGT.com.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com