• Trailer ‘Lifesavers’ biedt kijkje in het buitengewone werk van Europese hulpdiensten
  • Eerste video in première op 31 mei, hierin wordt ambulancedienst in Valencia gevolgd

In heel Europa komen duizenden professionals en vrijwilligers in actie als mensen een noodoproep doen – of het nu gaat om iemand redden in de bergen, een brandend gebouw binnen rennen of op hoge snelheid door de stad rijden om bij noodgevallen medische assistentie te verlenen. Ondanks dat deze bijzondere professionals en vrijwilligers ook onzekerheid en angst kennen, gaan ze door. En deze ongelofelijke toewijding is vastgelegd in een nieuwe reeks films van Ford Europa: 'Lifesavers'. Lees verder

In de korte films zijn mensen te zien als Sarai, die net vier maanden aan de slag is als paramedicus in Valencia. Ook Martin is te zien, hij heeft als reactie op het aantal ongelukken in de populaire lokale meren een waterreddingsdienst opgezet in de Tsjechische Nové Mlýny meren. In elke aflevering van de serie wordt gekeken naar wat deze mensen drijft om te doen wat ze doen, en krijgen we inzicht in hoe ze omgaan met druk en wat dit voor hen betekent. De trailer van ‘Lifesavers’ kun je hier bekijken.

Op 31 mei wordt de eerste volledige video van de serie gelanceerd. Hierin wordt de ambulancedienst in de Spaanse stad Valencia gevolgd. Daarna wordt de aandacht verlegd naar andere delen van Europa en komen in de volgende vijf afleveringen de ongelofelijke toewijding aan de orde van redders in Tsjechië, Frankrijk, het VK, Slovenië en tot slot Duitsland.

De serie ‘Lifesavers’
Voor elke aflevering legden de camerateams van Ford de uitdagingen vast waarmee de hulpdiensten dagelijks worden geconfronteerd, terwijl zij zich inzetten voor hun gemeenschap. De serie bestaat uit de volgende afleveringen1:

  • Aflevering 1: Ambulancedienst in Valencia, Spanje – 31 mei 2021
  • Aflevering 2: Waterreddingsdienst, Tsjechië – 21 juni 2021
  • Aflevering 3: Derby Mountain Rescue, VK – 12 juli 2021
  • Aflevering 4: Brandweer Marseille, Frankrijk – 2 augustus 2021
  • Aflevering 5: Brandweer, Slovenië – 23 augustus 2021
  • Aflevering 6: Rode Kruis Beieren, Duitsland – Datum nog niet definitief

Hulpdienstvoertuigen in Europa
Achter de mannen en vrouwen van de hulpdiensten staan de Fords die hen helpen bij het uitvoeren van hun werk. Van het trekvermogen en de stabiliteit van de Ford Ranger tot de gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en eindeloze op- en ombouwopties van de Transit-reeks: het zijn de cruciale hulpmiddelen die de hulpdiensten in Europa helpen bij het uitvoeren van hun werk.

In heel Europa vormen naar schatting meer dan 10.000 Ford bedrijfswagens de ruggengraat van de hulpdiensten2. Ford en zijn ombouwpartners bieden een enorme verscheidenheid aan bedrijfswagens voor het uitvoeren van allerlei taken. En met de verschillende voertuigvarianten en opties voor speciale voertuigen zijn de keuzes vrijwel onbeperkt.

# # #

1 Datum van videolancering kan afwijken

2 Dit aantal is een schatting gebaseerd op verkoopcijfers uit Oostenrijk, Duitsland, Spanje en het VK van de afgelopen vijf jaar, wat de algemene minimum levensduur is

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com