• Nieuwe Kuga Graphite Tech Edition combineert unieke visuele upgrades met de nieuwste generatie assistentiesystemen
  • Exclusieve kleur Grey Matter en nieuwe 19-inch lichtmetalen velgen in hoogglans zwart
  • Uitgebreid pakket rijhulpsystemen met Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, head-up display, LED-koplampen en Active Park Assist.

Ford heeft vandaag een opvallend en extra rijk uitgeruste versie van de sportieve en ruime Kuga aangekondigd. Lees verder

De nieuwe Kuga Graphite Tech Edition is de eerste uitvoering in de Kuga line-up die voorzien is van de opvallende kleur Grey Matter. Daarnaast is hij standaard voorzien van de populairste geavanceerde rijhulpsystemen die het leven achter het stuur makkelijker maken, bijvoorbeeld door handsfree parkeren of Adaptive Cruise Control.

De opvallende nieuwe uitvoering van de Kuga is in Nederland leverbaar als Plug-In Hybrid. De Kuga is in combinatie met deze PHEV aandrijflijn de best verkochte PHEV in Europa in 2021 en 2022.
De Kuga Graphite Tech Edition, die in de Ford-fabriek in Valencia wordt geproduceerd, is vanaf vandaag in heel Europa te bestellen, de leveringen starten in juni.

“Er zijn tal van redenen waarom de Kuga zo’n belangrijk en succesvol onderdeel is van ons gamma, het is niet voor niets de best verkopende Plug-in Hybrid in Europa. Bovendien biedt de Kuga een sportief uiterlijk en een ongekende rijervaring”, zegt Jon Williams, general manager Ford Blue Europa. “We hebben de Kuga nu nog aantrekkelijker gemaakt voor SUV-kopers, met de meest opvallende styling tot nu toe en de populaire rijhulpsystemen die standaard aanwezig zijn.

Grey Matter
Grijs is in trek bij autokopers in Europa. 27 procent van nieuw verkochte auto’s in 2022 was voorzien van deze kleur. Grey Matter is exclusief beschikbaar op de Kuga Graphite Tech Edition en vormt een krachtig contrast met de exclusieve 19-inch lichtmetalen velgen, uitgevoerd in hoogglans zwart.

Standaard bestuurdersassistentie
In 2022 werd bijna 50 procent van alle nieuwe Kuga’s met het Driver Assistance Pack besteld, tegenover 40 procent in 2021. Het pakket maakt rijden minder inspannend dankzij rijhulpsystemen die ervoor zorgen dat op de snelweg automatisch afstand wordt gehouden tot een voorganger, er waarschuwingen gegeven worden voor voertuigen die zich in de dode hoek bevinden, de maximumsnelheid automatisch aangepast wordt, er automatisch en handsfree ingeparkeerd kan worden en nog veel meer.

Ook standaard is het Technology Pack dat bestuurders in het donker beter zicht op de weg geeft dankzij LED-koplampen die automatisch verblinding voor andere weggebruikers kunnen beperken, en een head-up display in de stijl van een straaljager die bestuurders helpt hun ogen op de weg te houden door informatie, zoals de snelheid van het voertuig en navigatie-instructies, in hun gezichtsveld te plaatsen.

De Kuga Graphite Tech Edition is te bestellen voor een consumentenadviesprijs vanaf € 50.895,- Voor zakelijke rijders kent deze uitvoering een fiscale waarde vanaf € 49.745,-.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com