• Speciale Mustang Bullitt ter gelegenheid van 50e verjaardag van legendarische film Bullitt met unieke, op film geïnspireerde styling
  • Europees debuut op Autosalon van Genève, productie voor Europa start in juni
  • Voorzien van sterkere 5.0 V8-motor met 341 kW (464 pk) en 529 Nm, beschikbare carrosseriekleuren Shadow Black en ‘classic’ Dark Highland Green
  • Automatische tussengasfunctie voor soepeler en sportiever schakelgedrag
  • Leverbaar met 1.000 watt B&O PLAY premium audiosysteem

Het is een van de meest epische achtervolgingen in de filmgeschiedenis. Een bijna tien minuten lang durende scene uit de Warner Bros -film "Bullitt", waarin Steve McQueen achter het stuur van een Mustang GT fastback uit 1968 twee huurmoordenaars achtervolgt door de straten van San Francisco. Lees verder

De nieuwe, speciale Ford Mustang Bullitt – ontwikkeld ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de legendarische film – beleeft vandaag zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève. Na een wereldwijd openbaar debuut op de North American International Auto Show, in Detroit, eerder dit jaar, zal de nieuwe Mustang Bullitt in juni in productie gaan voor Europese klanten.

De Mustang Bullitt wordt aangedreven door de 5,0-liter V8-motor van Ford, voorzien van het Open Air Induction System. Het inlaatspruitstuk, de 87 mm gasklephuizen en het motormanagement zijn afkomstig van de Shelby Mustang GT350, wat heeft geresulteerd in een toegenomen vermogen en koppel van 341 kW (464 pk) en 529 Nm.

De Mustang Bullitt heeft een opvallende uitstraling dankzij de zwarte grille met verchroomde omlijsting (zonder Mustang logo), rode Brembo-remklauwen en speciale 19-inch Torq Thrust-wielen – net als de Bullitt-uitvoeringen uit 2001 en 2008. Aan de achterzijde is het Mustang-logo vervangen door het ronde ‘Bullitt-logo’ dat doet denken aan een tankdop. Er zijn twee exterieurkleuren leverbaar: Shadow Black en het klassieke Dark Highland Green.

Het interieur wordt gekenmerkt door het volledig digitale 12-inch instrumentenpaneel van de onlangs vernieuwde Ford Mustang, maar dan met een uniek startscherm in Bullitt-stijl. Als knipoog naar de originele Mustang Bullitt uit 1968 is de versnellingspook voorzien van een witte pookknop in de stijl van een biljartbal. Het stikwerk voor de bekleding van de Recaro-stoelen, de middenconsole en het instrumentenpaneel sluit aan bij de gekozen exterieurkleur. Tevens voorziet Ford elke Mustang Bullitt van een genummerde badge in plaats van het traditionele Mustang-logo aan de passagierszijde op het dashboard. Met zwart leder beklede Recaro-sportstoelen zijn optioneel.

Ook standaard is het premium audiosysteem B&O PLAY, met een vermogen van maar liefst 1.000 watt, twaalf high-performance speakers en een krachtige dual-voice coil subwoofer voor een intense geluidservaring.

“Niets overtrof de geest en opwinding van de Mustang zoals die geweldige achtervolging in ‘Bullitt’,” zei Steven Armstrong, vice president en president van Ford Motor Company Europa Midden-Oosten en Afrika. “De nieuwe Mustang Bullitt zal net zo tot de verbeelding spreken als hij later dit jaar in de verkoop gaat. Met meer kracht en nieuwe functies zoals rev-matching en B&O PLAY-audio, maar veel belangrijker, ingetogen en cool als Steve McQueen.”

Voor de Europese première van de nieuwe Ford Mustang Bullitt waren Chad, Chase en Madison McQueen, de zoon en twee kleinkinderen van Steve McQueen, aanwezig in Genève. Speciaal voor de onthulling van het bijzondere model en als eerbetoon aan de iconische achtervolgingsscène in de originele film Bullitt speelden zij hun eigen achtervolgingsscène in de Zwitserse Alpen in de omgeving van Genève.

“Thuis worden we continu herinnerd aan de rol die onze grootvader in de film speelde. Wij hebben Bullitt vaker gezien dan ik mij kan herinneren, dus om deel te mogen uitmaken van de Europese lancering van de derde generatie Mustang Bullitt is heel bijzonder”, aldus Chase McQueen.

“Onze vader Chad leerde ons rijden in een Ford, op de Californische kustwegen. Het was dan ook geweldig om met hem te werken in dit nieuwe model. We waren dolblij dat Ford en de erven van Steven McQueen onlangs de eerste nieuwe Mustang Bullitt, ‘VIN 001’, ter veiling konden doneren, waarmee 300.000 dollar werd opgehaald voor het goede doel”, zei Madison McQueen.

Nog krachtiger
Een handbediende zesversnellingsbak is standaard op de nieuwe Mustang en bovendien voorzien van nieuwe synchronisatietechnologie. Dankzij elektronisch geregeld tussengas bij terugschakelen laat de versnellingsbak zich soepeler bedienen, terwijl het de sportieve rijbeleving versterkt. Een actief kleppensysteem in de uitlaat versterkt de kenmerkende roffel van de V8-motor.

Het optionele MagneRide-dempingssysteem kan razendsnel reageren op veranderende omstandigheden op de weg. Een unieke vloeistof in de demper kan elektronisch worden gestimuleerd voor een hogere of lagere dempingsweerstand, afhankelijk van de rijomstandigheden. Sensors bewaken de omstandigheden duizend keer per seconde voor een optimaal weggedrag.

“De nieuwe Mustang Bullitt is, net als Steve McQueen, waanzinnig cool”, zegt Mustang Chief Desinger Darrell Behmer. “Het is mijn favoriete Mustang, zonder strepen, spoilers en badges. Hij hoeft het niet uit te schreeuwen. Hij is gewoon cool zo.”

De productie van de Europese Ford Mustang Bullitt start in juni en wordt ook in Nederland leverbaar.

# # #

Het vermelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens de technische vereisten en specificaties zoals recentelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 715/2007 en nr. 692/2008 van het Europees Parlement en de Raad. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden vastgesteld voor een autovariant en niet voor een enkele auto. Dankzij de gehanteerde standaardtestprocedure kunnen verschillende autotypen en verschillende fabrikanten worden vergeleken. Bij het bepalen van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van een auto spelen naast zuinigheid ook het rijgedrag en andere niet-technische factoren een rol. CO2 is het broeikasgas dat wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de opwarming van de aarde.

BULLITT and all related characters and elements© &TMWarner Bros. Entertainment Inc. (s18)

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com