• Eerste exemplaren nieuwe Ford Mustang Mach 1 onderweg naar Europa
  • Meest circuitwaardige Mustang in Europese line-up met extra krachtige aandrijflijn en geoptimaliseerde aerodynamica
  • Vermogen 5.0 V8-motor opgeschroefd tot 460 pk, acceleratie 0-100 km/u in 4,4 sec
  • Keuze uit handgeschakelde zesversnellingsbak of tientrapsautomaat
  • Circuitwaardige prestaties en extra rijplezier dankzij adaptieve MagneRide®-wielophanging, selecteerbare rijmodi inclusief Track-modus en Track-apps met Launch Control

De eerste exemplaren van de nieuwe Ford Mustang Mach 1 – de krachtigste en meest circuitwaardige Mustang voor de Europese markt – zijn onderweg om aan klanten te worden geleverd. De Ford Mustang Mach 1 tilt de prestaties van ’s werelds bestverkochte sportwagen naar een ongekend niveau dankzij de speciaal afgestelde 5.0-liter V8-motor met 460 pk1, unieke transmissiespecificaties, verbeterde aerodynamica en nieuwe koelsystemen. Lees verder

De gerichte aanpassingen resulteren in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 4,4 seconden, terwijl de neerwaartse druk met 22 procent toeneemt in vergelijking met die van de Mustang GT. Dit zorgt voor nog meer stabiliteit in bochten en bij hoge snelheden. Deze gelimiteerde uitvoering, die de iconische naam Mach 1 draagt, biedt op de racerij geïnspireerde stijlkenmerken, uitrusting en details voor liefhebbers van performance.

“De Ford Mustang is niet voor niets de bestverkochte sportwagen ter wereld, maar de Mach 1 tilt de Mustang naar een heel ander niveau in de harten van sportautoliefhebbers aan deze kant van de oceaan”, zegt Matthias Tonn, Chief program Engineer Mustang Mach 1 voor Europa. “Op het circuit of de openbare weg: dit is de meest capabele Mustang die ooit in Europa is geleverd en hij is de legendarische Mach 1-badge meer dan waard.”

Indrukwekkende performance
De volledig uit aluminium vervaardigde V8-motor van de Mustang Mach 1 is speciaal afgesteld voor een ‘reward-to-rev’-karakter dat de Mustang-rijervaring bevredigender maakt dan ooit. De motor is voorzien van een open luchtinlaatsysteem, een inlaatspruitstuk en gasklephuizen van 87 mm met brandstofinjectie via een lagedrukpoort en directe brandstofinspuiting onder hoge druk. Dit alles resulteert in een vermogen van 460 pk bij 7.250 tpm en 529 Nm koppel bij 4.900 tpm. De extra motoroliekoeler en het nieuwe motoroliefilter zorgen daarbij voor een optimale oliestroom en consistent prestatievermogen bij hoge belasting.

De Ford Mustang Mach 1 wordt geleverd met keuze uit twee zeer sterke, uiterst nauwkeurige transmissies die zijn ontworpen om comfortabel te schakelen bij hoge toerentallen. De handgeschakelde TREMEC-zesversnellingsbak – voor het eerst beschikbaar in Europa – heeft een extra sterke koppeling, korte schakelwegen en rev-matching technologie om agressieve schakelacties soepeler, nauwkeuriger en gemakkelijker te maken. De andere optie is de geavanceerde tientrapsautomaat van Ford met een verbeterde koppelomvormer en unieke afstelling.

Beide transmissies profiteren van een speciale oliekoeler, een koelsysteem voor de achteras en een sperdifferentieel voor verbeterde tractie. De tientrapsautomaat komt bovendien met een tweede oliekoeler waarmee de koelcapaciteit met nog eens 75 procent toeneemt.

De aerodynamische verbeteringen aan de Mustang Mach 1 zijn onder meer te danken aan de nieuwe, tweedelige bovengrille, ondergrille, splitter, achterspoiler en achterdiffuser. Het model is ook voorzien van een langere bodemplaat met speciale vinnen die koellucht naar de remmen leiden.

De Mustang Mach 1 heeft ook een sterkere rembekrachtiging gekregen met een snellere responstijd, wat zorgt voor snelle en consistente remprestaties, zelfs bij hoge belastingen. Samen met de BremboTM remklauwen met zes zuigers bedraagt de remweg van de Mustang Mach 1 minder dan 32 meter bij 100 km/u.

Andere zaken die specifiek voor de Mustang Mach 1 zijn aangepast – en bijdragen aan de nooit eerder in Europa vertoonde wendbaarheid en stuurrespons, zijn de elektrische stuurbekrachtiging, de elektronisch geregelde MagneRide®-wielophanging2 en de stijvere voorveren en stabilisatorstangen. De speciale afstemming van de wielophanging is ontworpen om carrosseriebewegingen tijdens krachtig accelereren en remmen tot een minimum te beperken en bevat hulpframes en spoorstangcomponenten die zich eerder al hebben bewezen in de Mustang Shelby GT350 en GT500.

Kopers kunnen ook rekenen op unieke 19-inch lichtmetalen wielen die voor en achter 1,3 centimeter breder zijn en voorzien van Michelin Pilot Sport 4-banden. Verder kan de bestuurder schakelen tussen verschillende rijmodi – waaronder Sport en Track3 – en zijn er Track-apps3 waarmee Launch Control-functies4 kunnen worden bediend en acceleratietimers op het 12-inch digitaal instrumentenpaneel getoond kunnen worden.

 

Ford Mustang Mach 1 Tremec 3160 handbediende zesversnellingsbak Tientraps automatische transmissie
Acceleratie 0‑100 km/u 4,8 sec 4,4 sec
Acceleratie 400 meter (quarter-mile) 13,0 sec 12,6 sec
Remweg 100-0 km/u 31,8 meter 31,9 meter
Topsnelheid 267 km/u 249 km/u

Prestatiegericht design
In aanvulling op de performance-upgrades heeft de nieuwe Mustang Mach 1 allerlei op de racerij gebaseerde stijlelementen die de geboorte van de iconische Mustang Mach 1 in 1969 doet herleven. De styling van de nieuwste generatie wordt niet alleen sterk beïnvloed door de aerodynamische aanpassingen, maar ook door de onderscheidende exterieurdetails in zwart en Magnetic, terwijl de 19-inch wielen zijn afgewerkt in Dark Tarnish.

Het model is verkrijgbaar in acht unieke combinaties van carrosseriekleur, strepen en contrastlijnen – waaronder Fighter Jet Grey met Satin Black/Reflective Orange strepen en oranje remklauwen en Grabber Yellow met Satin Black/White strepen – allemaal met Mach 1-logo’s aan de achterzijde en op de voorschermen. De op maat gemaakte Active Valve Performance Exhaust heeft vier verchroomde 4,5-inch uitlaateindstukken voor een onmiskenbare look en een uniek geluid.

In het interieur zijn de met leder beklede sportstoelen voorzien van contrasterend stikwerk in Metal Grey en is op het dashboard een Mach 1-badge met het productienummer gemonteerd. Comfortvoorzieningen zoals verwarmbare en geventileerde voorstoelen, het SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford5, een B&O audiosysteem met twaalf luidsprekers en een FordPass Connect-modem6 voor betere connectiviteit zijn standaard.

“Een echte Mustang Mach 1 moet er ook snel uitzien, zelfs als hij stilstaat”, aldus Tonn. “De functionele aerodynamica en exclusieve kenmerken laten fans er geen twijfel over bestaan dat deze Mustang een heel serieuze is, zelfs voordat hij het circuit op gaat.”

De Mustang Mach 1 is ook in Nederland leverbaar voor € 113.615 voor de versie met de tientrapsautomaat. De Mach 1 met handgeschakelde versnellingsbak is leverbaar voor € 115.470.

# # #

Ontdek de volledige presskit via http://mustang.fordpresskits.com/  

1 Mustang Mach 1 met handbediende zesversnellingsbak gehomologeerd met CO2-emissie van 284 g/km en brandstofverbruik van 12,4 l/100 km volgens de WLTP.

Mustang Mach 1 met tientrapsautomaat gehomologeerd met CO2-emissie van 270 g/km en brandstofverbruik van 11,7 l/100 km volgens de WLTP. Het vermelde brandstof- en energieverbruik en de CO2-uitstoot zijn gemeten volgens technische reglementen en specificaties van de Europese richtlijn (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken vergelijking tussen voertuigtypen en fabrikanten mogelijk.

2 MagneRide® is een trademark van BWI Group.

3 Rijd niet terwijl je wordt afgeleid of terwijl je mobiele apparaten gebruikt. Gebruik indien mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd terwijl de auto in een versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

4 Alleen voor circuitgebruik.

5 Rijd niet terwijl je wordt afgeleid. Gebruik indien mogelijk spraakgestuurde systemen. Gebruik geen mobiele apparaten tijdens het rijden. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd terwijl de auto in een versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

6 Mogelijk moet je functies activeren.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com