• Nieuwe Ford Ranger beleeft Europees debuut in Frankfurt; rijk uitgeruste Wildtrak biedt summum aan design en prestaties
  • Nieuwe Ford Ranger pickup debuteert in Europa met een nieuw uiterlijk, ultramoderne technologieën en verbeterde dieselmotoren met bijzonder laag brandstofverbruik
  • Topmodel Wildtrak in Frankfurt tentoongesteld met uniek interieur met oranje accenten en opvallende kleur: Pride Orange
  • Brandstofverbruik van nieuwe Ranger met 17 procent verminderd door ondersteuning van Auto-Start-Stop, nieuwe eindaandrijvingsverhoudingen en elektrische stuurbekrachtiging, met CO2-uitstoot van 171 g/km*
  • Geavanceerde functies als SYNC 2-connectiviteit, Lane Keeping Aid en Adaptive Cruise Control met Forward Alert maken Ranger tot één van de intelligentste pickups in markt
  • Verkoopcijfers Ranger blijven in Europa steeds sneller stijgen, in eerste acht maanden van 2015 36 procent meer verkopen ten opzichte van zelfde periode vorig jaar; nieuwe Ranger leverbaar vanaf 2016

De nieuwe Ford Ranger maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Frankfurt. Deze nieuwe pickup, die vanaf 2016 leverbaar is, heeft een opvallend design, is uitgerust met ultramoderne technologieën en heeft een lager brandstofverbruik. Lees verder

De Ranger Wildtrak, die als het paradepaard van de serie wordt beschouwd, tilt de Ranger naar een hoger plan met een exclusief exterieur, een prachtig afgewerkt interieur en een schitterende, nieuwe kleur: Pride Orange.

“Met de magnifieke nieuwe Wildtrak als het model dat het assortiment aanvoert, biedt de Ford Ranger een onverslaanbare combinatie van vierwielaandrijving, in het oog springende styling en luxe voorzieningen als SYNC 2-connectiviteit,” zegt Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service van Ford Europa. “Door zijn lage brandstofverbruik, fenomenale laad- en trekvermogen, en toonaangevende doorwaaddiepte kan de Ranger elke uitdaging aan.”

Sinds de introductie eind 2011 hebben de verkoopcijfers van de huidige Ford Ranger in Europa een snelle groei laten zien. De verkoop van 21.600 exemplaren in 2014 in de twintig traditionele Europese markten van Ford ** was meer dan het dubbele aantal van 2012. En in de eerste acht maanden van 2015 zijn er 16.700 Rangers verkocht, vergeleken met dezelfde periode in het jaar ervoor een stijging van 36 procent. De Ranger heeft in 2013 de prestigieuze “International Pickup Award” gewonnen en het nieuwe model neemt volgende maand deel aan de verkiezing van 2016.

Wildtrak – de ultieme Ranger
De Ranger Wildtrak dankt zijn status als ultieme Ranger aan de trapezevormige grille met opvallende luchtinlaten aan de buitenkant, die is afgewerkt in een unieke, glanzende donkergrijze metaallak. De zijspiegels, portiergrepen, ventilatieroosters, laadbakranden en de achterlichten zijn in dezelfde accentkleur afgewerkt en dat zorgt voor een stoere, sportieve uitstraling.

Overige exclusieve designelementen van de nieuwe Wildtrak zijn onder andere rechthoekige mistlampen, een unieke rolbeugel, 18″ ‘machined’ lichtmetalen velgen en opvallende Wildtrak-opdruk. Dit geeft de Wildtrak zijn uitstraling van onverschrokkenheid. Zelfs zijn exterieurkleur, de metaallak Pride Orange, is speciaal ontwikkeld om de Wildtrak tot een nog opvallender verschijning te maken.

Binnen is oranje als accentkleur gebruikt waarmee het moderne, personenautoachtige interieur een vleugje sportiviteit heeft gekregen. De breedte van de cabine wordt benadrukt door een stevige horizontale balk tussen de portieren van de bestuurder en de voorpassagier. In het instrumentencluster zijn tweekleurige digitale displays en een 8″ touchscreen aangebracht. Het dashboard is aan de bovenzijde met zachte materialen afgewerkt en ter accentuering voorzien van oranje stiksel. Samen met de opvallende in chroom afgewerkte ringen om de luchtinlaten verschaft dit de cockpit een exclusieve uitstraling.

Verder is de nieuwe Wildtrak uitgerust met unieke stoelen. Deze zijn elektrisch in acht standen verstelbaar en hebben een opvallend oranje stiksel. Dit geeft de stoelen een uitstraling waarin stoerheid, duurzaamheid en sportiviteit zijn gecombineerd.

Vernieuwde dieselmotoren voor een optimaal brandstofverbruik
De nieuwe Ranger beschikt over een reeks efficiënte aandrijvingen die worden ondersteund door Auto-Start-Stop-technologie, nieuwe eindaandrijvingsverhoudingen en, voor het eerst, elektrische stuurbekrachtiging. Deze voorzieningen zorgen er voor dat het brandstofverbruik 17 procent lager ligt.

Tot het vernieuwde assortiment dieselmotoren behoren de 130 pk- en 160 pk-varianten van de nieuwste 2.2-liter Ford TDCi-motor, die meer vermogen leveren in vergelijking met de 125 pk- en 150 pk-motoren in het vorige model. Ook de krachtige 200 pk 3.2-liter TDCi-vijfcilindermotor maakt deel uit van het assortiment. De zesversnellingstransmissies zijn leverbaar in handgeschakelde of automatische versies. Daarnaast kan de klant ook kiezen uit tweewiel- of vierwielaandrijving. Standaard is de Wildtrak met vierwielaandrijving uitgerust.

Het brandstofverbruik ligt voor alle nieuwe Ranger-versies beduidend lager. Voor de 160 pk-versie zijn de cijfers uitzonderlijk: 6,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 171 g/km. Voor het vorige model waren dit 7,8 l/100 km en 206 g/km aan CO2 -uitstoot. Dit resulteert in lagere exploitatiekosten.

De Ford Ranger blijft een van de best presterende pickups in zijn klasse. De nieuwe Ranger is speciaal ontworpen om zich met gemak in het meest extreme terrein te begeven. Zijn toonaangevende doorwaaddiepte van 800 mm en de 230 mm bodemvrijheid komen hierbij goed van pas. En dankzij een hellingshoek van 28 graden en een afloophoek van 25 graden, hoeft de bestuurder van de nieuwe Ranger niet terug te deinzen voor steile obstakels.

Een robuuste, elektronisch bestuurde tussenbak zorgt ervoor dat er tijdens het rijden met een druk op de knop op de middenconsole kan worden geschakeld van tweewielaandrijving naar vierwielaandrijving met hoge overbrenging. Voor koppel bij lage snelheden of extra remkracht op zwaar terrein kan de bestuurder ook vierwielaandrijving met lage overbrenging inschakelen. Een elektronisch differentieelslot voor de achteras verbetert de grip in zware omstandigheden. Deze sterke punten voor off-road omstandigheden gaan gepaard met 3.500 kg aan trekkracht en een uitzonderlijk laadvermogen.

Geavanceerde technologieën voor connectiviteit en bestuurdersassistentie
De nieuwe Ranger biedt de bestuurder een keur aan ultramoderne technologieën om te communiceren en de controle over te auto te bewaren, zoals bijvoorbeeld SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford dat is uitgerust met een 8″ kleurenscherm.

Een reeks bestuurdersassistentietechnologieën biedt meer comfort en gebruiksgemak. Zo beschikt de bestuurder onder andere over Lane Keeping Alert en Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, Park Assist voor en achter, Rear View Camera, en een Electronic Stability Control-systeem. Met dit systeem wordt het risico op over de kop slaan beperkt en wordt voorkomen dat de aanhanger gaat slingeren.

Overige intelligente technologieën zijn onder andere:

  • Hill Launch Assist, dat de bestuurder helpt om onder een hellingshoek vanuit stilstand voorwaarts of achterwaarts weg te rijden;
  • Hill Descent Control, dat gebruikmaakt van het tractieregelsysteem om bij constante snelheid een steile helling af te rijden;
  • Adaptive Load Control, dat op basis van de voertuigbelasting het Electronic Stability Control-systeem aanpast;
  • Emergency Brake Assistance, dat door middel van extra druk voor meer remkracht zorgt wanneer de bestuurder in een noodsituatie snel remt.

“Avontuurlijk ingestelde klanten die op zoek zijn naar een indrukwekkende pickup, vinden in de nieuwe Ranger Wildtrak alles dat zij wensen,” aldus De Waard. “Het is de mooiste en meest intelligente Wildtrak die wij ooit hebben gebouwd.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com