• Nieuwe Ford Ranger biedt hogere prestaties in combinatie met een tot 9 procent lager brandstofverbruik. Nu met geavanceerde technologie voor connectiviteit en bestuurdersassistentie
  • Vernieuwde, krachtige aandrijflijnen waaronder de 2.0-liter EcoBlue bi-turbo dieselmotor van 156 kW (213 pk), plus een toonaangevende nieuwe 10-traps automaat
  • Bestverkochte pick-up van Europa nu standaard met Pedestrian Detection en Intelligent Speed Limiter. Active Park Assist en easy-lift achterklep ook verkrijgbaar

Ford presenteert de nieuwe Ranger. De pick-up is nog krachtiger, efficiënter en verfijnder en biedt een reeks geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen. De nieuwe Ford Ranger wordt halverwege 2019 in Europa geïntroduceerd. Lees verder

Zoals te zien is in deze video is de Ranger de ultieme trekauto. Alhoewel de video is geproduceerd door Ford Europa, onderstreept de gele kentekenplaat ons imago als caravantrekkende natie. 😉

De nieuwe versie van Europa’s bestverkochte pick-up* wordt leverbaar met de geraffineerde 2.0-liter EcoBlue dieselmotor van Ford, voorzien van SCR-techniek (selective catalytic reduction) voor de verdere reductie van emissies. In combinatie met de nieuwe 10-traps automaat staat de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor garant voor een 9 procent lager brandstofverbruik.

Het motorenaanbod wordt aangevoerd door de krachtige bi-turboversie van de 2.0-liter EcoBlue krachtbron, die goed is voor een vermogen van 156 kW (213 pk) en 500 Nm koppel, ofwel 13 pk en 30 Nm meer dan de 3,2-liter TDCi dieselmotor die in de huidige Ranger wordt aangeboden.

De nieuwe Ranger wordt in Nederland verkrijgbaar als Super Cab. Vierwielaandrijving is in alle gevallen standaard. Samen met Fords SYNC 3 multimediasysteem en FordPass Connect on-board modemtechnologie bezit de Ford Ranger alle eigenschappen om rijplezier en productiviteit naar een hoger plan te tillen voor zakelijk gebruik en vrijetijdsbesteding.

De Ranger is de eerste pick-up in zijn klasse die standaard voorzien is van Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Intelligent Speed Limiter. Active Park Assist is eveneens verkrijgbaar, bovenop de reeks bestaande assistentiesystemen die stuk voor stuk zijn ontworpen voor meer ontspannen rijden en die helpen aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te verkleinen.

“De nieuwe Ford Ranger trakteert bestuurders op een combinatie van trekkracht, brandstofefficiency en intelligente assistentiesystemen. Tevens voldoet de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met de nieuwste SCR-techniek ruimschoots aan de strenge emissienormen”, zegt Roelant de Waard, vice president Marketing, Sales & Service bij Ford of Europe.

De Ranger is ontworpen om comfortabel door extreem terrein te rijden. De pick-up biedt een doorwaaddiepte tot 800 mm en een bodemvrijheid van 230 mm. Met een aanrijhoek van 29 graden en afrijhoek van 21 graden zijn steile hobbels met vertrouwen te overbruggen. De onvervalste off-road-capaciteiten gaan gepaard met een aanhangwagengewicht van maximaal 3.500 kg en een laadvermogen van 1.252 kg.

Met 51.500 verkochte exemplaren in 2018 (+15% t.o.v. 2017*) is de Ford Ranger leider in zijn segment.

Krachtige en verfijnde 2.0-liter EcoBlue
De 2.0-liter EcoBlue dieselmotor met hogere prestaties en verbeterde brandstofefficiency is beschikbaar met:

  • Enkele turbo met variabele turbinegeometrie, goed voor 125 kW (170 pk) en 420 Nm koppel, 216 g/km CO2-emissie en 8,3 l/100 km brandstofverbruik
  • Bi-turbo technologie met een hogedrukturbo met variabele turbinegeometrie en een lagedrukturbo met vaste turbine, goed voor 156 kW (213 pk) en 500 Nm koppel, 228 g/km CO2-emissie en 9,2 l/100 km brandstofverbruik

De compacte, enkele turbo is specifiek ontworpen om meer lucht te leveren bij lage toerentallen in vergelijking met die in de uitgaande 2.2-liter TDCi dieselmotor, voor een soepeler en alerter gevoel over het gehele toerenbereik.

Bij de bi-turbovariant werken beide turbo’s bij lagere toerentallen in serie voor meer trekkracht en een fellere gasrespons. Bij hogere toerentallen wordt de kleine turbo omzeild en levert de grotere turbo een extra boost voor meer power.

De vermogensvarianten met 125 kW (170 pk) en 156 kW (213 pk) zijn naar wens leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de nieuwe 10-traps automaat. Deze toonaangevende transmissie heeft zich al bewezen met zijn prestaties en duurzaamheid in andere modellen van Ford, zoals de F-150 pick-up en de vernieuwde Mustang. Deze transmissie biedt niet alleen een breed scala aan overbrengingsverhoudingen, maar ook voorzieningen zoals adaptief schakelen, waarmee de automaat zich aanpast aan veranderende omstandigheden. In elk rijscenario kiest de automaat de versnelling om de optimale mix van kracht, brandstofefficiency en verfijning te leveren.

Uit verbruiksdata van Ford, gebaseerd op een real-world driving cyclus, kan met de 10-traps automaat een verbruiksreductie tot 9 procent gerealiseerd worden, en tot 4 procent in combinatie met de handgeschakelde versnellingsbak in vergelijking met de uitgaande Ranger.

De interne wrijving in de 2.0-liter EcoBlue motor is verlaagd dankzij de toepassing van diverse innovaties, zoals een 10 mm offset krukasontwerp dat de wrijvende krachten langs de cilinderwanden vermindert, evenals een geoptimaliseerde klepbediening met een enkele nokkenas. Brandstofinjectoren met piëzo-elektrische technologie – die zorgen voor een nauwgezet gecontroleerde inspuiting – dragen bij aan de stillere loop.

Optimale connectiviteit
De nieuwe Ford Ranger introduceert geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen waarvan bestuurders onderweg profijt van hebben. De FordPass Connect on-board modem maakt van de Ranger een mobiele Wi-Fi hotspot met connectiviteit voor maximaal tien Wi-Fi apparaten.

Ook kunnen eigenaren voertuiginformatie inzien via de FordPass mobiele app, ideaal voor wagenparkbeheerders. Het gaat hier om:

  • Vehicle Status, waarmee zaken als oliepeil, bandenspanning en actieradius op afstand kunnen worden gecontroleerd
  • Vehicle Locator, waarmee de auto bijvoorbeeld eenvoudig is terug te vinden in een volle parkeergarage, of op een bouwplaats waar de gebruiker niet bekend is
  • Remote lock/unlock, waarmee op afstand de portieren kunnen worden ver- en ontgrendeld

Andere slimme technologieën zijn het SYNC 3 infotainmentsysteem, dat te bedienen is via de 8-inch touchscreen of met stemcommando’s en dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Of het MyKey-systeem van Ford, waarmee de sleutel van de Ranger geprogrammeerd kan worden om bijvoorbeeld een maximumsnelheid en maximaal toegestaan audiovolume in te stellen, of de mogelijkheid om veiligheidssystemen al dan niet uit te schakelen.

Veilige rijbeleving
De nieuwe Ranger is de eerste in zijn klasse die standaard geleverd wordt met Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Intelligent Speed Limiter. De systemen assisteren bestuurders om aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te verkleinen.

Pedestrian Detection maakt gebruik van een frontcamera en radarsysteem om voetgangers op de weg te detecteren. De auto remt automatisch als een aanrijding dreigt en de bestuurder niet tijdig reageert op visuele en akoestische waarschuwingssignalen. Het systeem verkort de tijd om de remmen te activeren door van tevoren al de afstand tussen remblokken en -schijven te verkleinen.

Intelligent Speed Limiter combineert Speed Limiter met Traffic Sign Recognition om de snelheid van de auto aan te passen aan de ter plekke geldende maximumsnelheid. De Intelligent Speed Limiter is te activeren vanaf het stuurwiel en maakt gebruik van een frontcamera om snelheidsborden te signaleren. Als de daarop vermelde snelheid lager is dan de ingestelde snelheid, wordt de rijsnelheid automatisch verlaagd en weer verhoogd waar toegestaan.

Verder is de Ranger voor het eerst leverbaar met Keyless Entry en startknop. De achterklep is nu geïntegreerd in de centrale vergrendeling. Met Active Park Assist wordt de bestuurder geholpen bij het parallel parkeren in een vak, waarbij de bestuurder alleen het gaspedaal en de remmen hoeft te bedienen.

Andere assistentiesystemen voor meer comfort en bedieningsgemak zijn Lane-Keeping Alert en Lane-Keeping Aid, Adaptive Cruise Control met Forward Alert, parkeersensoren voor en achter, een achteruitrijcamera en Electronic Stability Control met kantelonderdrukking en aanhangerstabiliteitscontrole.

Het rijgedrag van de Ford Ranger is verbeterd dankzij de geoptimaliseerde veren en dempers, met een specifieke afstelling die aansluit op het karakter van de gekozen uitvoering.

Stoer, modern design
De nieuwe Ranger is een imposante verschijning. Ten opzichte van de huidige Ranger zijn de voorbumper en grille gewijzigd. De centrale horizontale spijl is over de volle lengte gespleten in twee slanke delen. De rijker uitgeruste versies hebben xenon-koplampen en dagrijverlichting met LED-techniek. Nieuwe carrosseriekleuren zijn Diffused Silver en Blue Lightning.

Het interieur, uitgevoerd in Ebony Black, doet even comfortabel aan als bij een personenauto. De kleuren hebben een diepere glans. Versies met de 10-traps automaat hebben een fraaiere bedieningshendel. De luxere Ranger Limited komt met lederen bekleding en 17-inch lichtmetalen wielen.

De nieuwe Ranger Wildtrak trekt de aandacht met zijn speciale lakkleur Sabre Orange en een contrasterend, titaniumachtige afwerking voor de trapeziumvormige grille en luchtinlaten. Dit titaniumeffect tekent zich ook af in de buitenspiegelkappen, portiergrepen, luchtroosters aan de zijkant en de rails in de laadbak.

Het hoogwaardige interieur van de Wildtrak heeft aan sportieve aantrekkingskracht gewonnen. Het biedt donker satijnchromen elementen en deels met leder beklede stoelen met Wildtrak opschrift.

De uitvoeringen Limited en Wildtrak zijn bovendien uitgerust met de nieuwe easy-lift achterklep. Die is voorzien van een torsiestaaf waardoor minder kracht nodig is om de klep te sluiten.

“De nieuwe Ford Ranger voldoet aan alle eisen die deze tijd stelt. Hij is robuust, krachtig en capabel om een hele week in touw te zijn, of het nu gaat om vervoer van bouwmaterialen naar een werk of een quad naar een off-road-parcours in het weekend”, aldus De Waard.

De Ranger is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 26.100 exclusief BTW en BPM.

# # #

*Volgens de beschikbare data per eind november 2018.

In Nederland is de Ranger alleen verkrijgbaar in als Super Cab. Kijk voor meer informatie op www.ford.nl/verwachte-modellen/nieuwe-ranger.

Bekijk alle hoge resolutie afbeeldingen op ranger.fordpresskits.com.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com