• Ford Pro versterkt marktleidende Transit-familie met volledig nieuwe Transit Courier
  • Compacte bestelwagen met 25% meer laadvolume, extra laadvermogen en een robuust SUV-geïnspireerd exterieurdesign met krachtige en kenmerkende lijnen
  • Transit Courier enige bedrijfswagen met hoogste Platinum-beoordeling van Euro NCAP voor toonaangevende veiligheidstechnologie
  • Productie benzine- en dieselmodellen gestart in de Ford Craiova-fabriek in Roemenië, orderboeken van elektrische Ford E-Transit Courier openen later in 2024

Ford Pro is gestart met de levering van de volledig nieuwe Transit Courier in Europa. De compacte bestelwagen verhoogt de productiviteit van klanten dankzij het 25% toegenomen laadvolume en een hoger laadvermogen ten opzichte van het uitgaande model. Daarmee is de laadruimte van de nieuwe Transit Courier geschikt voor het vervoeren van twee europallets. Lees verder

De nieuwe Ford Transit Courier helpt bedrijven om op te vallen met een onderscheidend exterieurdesign. Het ruime en praktische interieur is afgestemd op de behoeften van klanten om de productiviteit en het comfort tijdens werktijd te verhogen. En dankzij de uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen is de Transit Courier de eerste bedrijfswagen die van Euro NCAP de hoogste Platinum-beoordeling kreeg toebedeeld.

Daarnaast is de Transit Courier volledig verbonden dankzij de nieuwste technologie van Ford Pro Software, met de reeds ingebouwde modem die alle data verstuurt en zo de efficiëntie in het wagenpark vergroot.

“We hebben bij de ontwikkeling van de nieuwe Transit Courier geluisterd naar de wensen van onze klanten. Het model biedt de mogelijkheden van een grotere bestelwagen, terwijl de afmetingen compact zijn gebleven. We hebben slimme ondersteuning toegevoegd, zoals Ford Pro Telematics en het uptime-verbeterende FORDLiive, om de productiviteit te verhogen”, aldus Hans Schep, General Manager bij Ford Pro, Europa. “Dankzij ons langdurige marktleiderschap heeft Ford Pro een uniek inzicht in de behoeften van klanten, waardoor we met innovatieve technologie en geavanceerde connectiviteit nog meer productiviteit uit onze compacte bestelwagens kunnen halen.”

De productie van de nieuwe Ford Transit Courier met benzine- en dieselmotoren is van start gegaan in de Ford Craiova-fabriek in Roemenië, die een renovatie van in totaal 490 miljoen euro heeft ondergaan. Het aanbod van de Transit Courier wordt nog uitgebreid met de volledig elektrische E-Transit Courier die later dit jaar te bestellen is.

Meer functionaliteit
De nieuwe Ford Transit Courier1 combineert een gedurfd exterieurontwerp met aanzienlijk verbeterde capaciteiten. De ruimtebesparende, hoekige vorm zorgt voor verbeterde laadcapaciteiten, 2 terwijl de korte overhangen en het SUV-geïnspireerde ontwerp zijn robuustheid en veelzijdige karakter benadrukken.

Dankzij het nieuwe ontwerp is het laadvolume van de nieuwe Transit Courier 25% toegenomen tot 2,9 kubieke meter. De breedte tussen de achterste wielkasten bedraagt nu 1.220 mm, 2 zodat de compacte bestelwagen voor het eerst twee europallets kan vervoeren.

Ford levert de Transit Courier met keuze uit een standaard laadvermogen en een extra hoog laadvermogen met aangepaste veren en een bruto laadvermogen tot 840 kg3 – een toename van 45% vergeleken met het vorige model. Verder is het maximum trekgewicht voor dieselvarianten vastgesteld op 1.100 kg4.

Standaard zijn alle gesloten bestelversies voorzien van twee 180 graden opendraaiende achterportieren en zes bevestigingspunten in de laadvloer. Om de laadruimte efficiënter te benutten, kunnen bestuurders kiezen voor LED-verlichting in de laadruimte, rubberen of houten laadvloerbescherming10 en halfhoge opbergrails10.

Ford Pro heeft in samenwerking met voertuigbeveiligingsexpert TVL speciale slotpakketten10 ontwikkeld om de veiligheid van de Transit Courier te verbeteren. Deze worden in de fabriek gemonteerd en bieden bescherming tegen diefstal en fysieke aanvallen.

Focus op productiviteit
De nieuwe Ford Transit Courier biedt geavanceerde technologie, waaronder een modern digitaal instrumentarium en een 8-inch touchscreen met het nieuwste SYNC 4 connectiviteitssysteem5 van Ford. Connected Navigation6, waarvoor een abonnement vereist is, kan de productiviteit verder verhogen en de werkdruk van de bestuurder verlagen dankzij updates over verkeer, parkeren, opladen en lokale gevaren. Draadloze compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay is standaard7.

Elke Transit Courier is standaard uitgerust met een ingebouwde modem8. Hierdoor zijn niet alleen de speciale diensten van het Ford Pro-ecosysteem beschikbaar, maar profiteert de gebruiker ook van over-the-air software-updates. Naar de dealer voor een update is dus niet nodig. Bestuurders die regelmatig hun smartphone gebruiken, profiteren van de standaard ingebouwde telefoonhouder op het dashboard. Zo blijft de telefoon op een veilige en goed zichtbare plek.

In de cabine zijn er verder talloze opbergmogelijkheden om documenten, apparaten en kabels georganiseerd op te bergen. Opbergvakken achter het digitaal instrumentarium en boven het dashboardkastje zijn makkelijk te bereiken, evenals de speciale plekken voor tablets of A4-notitieblokken in de middenconsole. De vakken in de portieren hebben handige scheiders en bieden ruimte voor flessen tot 1,5 liter.

 Compacte bedrijfswagen, uitgebreide ondersteuning
Via de FordPass Pro-app9 kunnen eigenaren van kleine bedrijven zelf hun voertuigen beheren met een smartphone of tablet. Met deze gratis app kunnen klanten op afstand hun bedrijfswagen vergrendelen en ontgrendelen, de locatie controleren, brandstofkosten bijhouden en waarschuwingen ontvangen over vloeistofniveaus, bandenspanning en de staat van de motorolie en remmen. Zo worden kostbare problemen eenvoudig voorkomen. Klanten met meerdere voertuigen kunnen daarbij ook profiteren van de functies van Ford Pro Telematics. Het systeem helpt met behulp van live data het wagenpark efficiënter te beheren en helpt de productiviteit te maximaliseren. Of het hier nu om GPS-locatie, berijdersgedrag of rapportage gaat, Ford Pro Software helpt de ondernemer om meer tijd te besteden aan de business.

Gebruikers van Ford Pro Software profiteren van verbeterde voertuigbeveiliging en ontvangen waarschuwingen bij een aanrijding of inbraak. Met Fleet Start Inhibit kunnen wagenparkbeheerders de Transit Courier op afstand in- en uitschakelen om diefstal of ongeoorloofd gebruik buiten werkuren te helpen voorkomen.

Het modem verbindt de Transit Courier ook met FORDLiive. Hierbij is er een connectie tussen de auto en de Ford Agent waarbij de Ford Agent snel in staat is om een diagnose online te doen en stilstand te minimaliseren. Hierdoor konden klanten in heel Europa in 2023 meer dan 700.000 extra dagen gebruikmaken van hun voertuigen, wat neerkomt op een waarde van ongeveer €319 miljoen. De ondersteuning van Ford Pro Service omvat ook toegang tot het Ford-netwerk van 800 Transit Centres.

Efficiënte aandrijflijnen, geavanceerde bestuurdersassistentie
De nieuwe Ford Transit Courier introduceert een 125 pk variant11 van de efficiënte 1.0 EcoBoost-benzinemotor. Deze motorvariant wordt aangeboden naast de 100 pk sterke EcoBoost-variant11 die is geoptimaliseerd voor minder verbruik en uitstoot.

 De EcoBoost-benzinemotor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl een nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling optioneel leverbaar is. Beide transmissies zijn ontworpen voor soepel en snel schakelen, zonder verlies van kracht. Dit verbetert de efficiëntie1 bij lage snelheden en optimaliseert de rijervaring. Voor klanten die bovengemiddeld veel kilometers rijden met de bestelwagen, is er de 100 pk sterke 1.5 EcoBlue-dieselmotor11 met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

De Ford Transit Courier maakt gebruik van een zeer uitgebreide reeks geavanceerde rijhulpsystemen en zet de nieuwe maatstaf in het segment met de eerste Platinum-beoordeling van Euro NCAP voor zijn uitmuntende veiligheidstechnologie.

De Transit Courier zet de nieuwe standaard in zijn klasse met een prijswinnend pakket van geavanceerde rijhulpsystemen. Tot de standaarduitrusting12 behoren Lane-Keeping System13, Pre-Collision Assist, Intelligent Speed Assist en parkeersensoren achter. Aanvullende systemen zoals Adaptive Cruise Control met Lane Centring en Stop & Go, Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert, Intersection Assist en Reverse Brake Assist voor gemoedsrust in het verkeer zijn optioneel beschikbaar.

Trend en Limited
De nieuwe Ford Transit Courier wordt aangeboden met keuze uit twee aantrekkelijke uitvoeringen: Trend en Limited.

De Trend, uitgerust met de 100 pk sterke 1.0 EcoBoost-benzinemotor en een handgeschakelde zesversnellingsbak, is leverbaar vanaf € 17.850*. Hij heeft een rijke standaarduitrusting met onder andere elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, een schuifdeur aan de rechterzijde, parkeersensoren achter en een 8-inch infotainmentscherm met Apple CarPlay, Android Auto en DAB+ radio. De Trend is ook beschikbaar met de 1.5 EcoBlue-dieselmotor voor prijzen vanaf € 18.850*.

De uitvoering Limited biedt, bovenop de uitrusting van de Trend, zaken als 16-inch lichtmetalen wielen, climate control, het Parking Pack met achteruitrijcamera en een draadloze oplaadfunctie voor smartphones. De Transit Courier Limited is leverbaar vanaf € 20.250* in combinatie met de 1.5 EcoBlue-dieselmotor en handgeschakelde versnellingsbak. Voor prijzen vanaf € 22.125* is de Transit Courier Limited beschikbaar met de 125 pk sterke 1.0 Ecoboost-benzinemotor met een automaat.

###

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com