• Ford introduceert SYNC® 3 AppLink®-emulator; gratis software waarmee ontwikkelaars apps kunnen maken en compatibiliteit met connectiviteitssysteem van autofabrikant kunnen testen, zonder daadwerkelijk in auto te stappen
  • Met SYNC 3 AppLink-emulator kunnen ontwikkelaars bepaalde omstandigheden simuleren zoals snelheid, locatie, temperatuur en afgelegde afstand van auto, om te testen hoe hun app reageert; zo kunnen apps worden ontwikkeld die klanten op persoonlijke omstandigheden gebaseerde ervaring kunnen bieden
  • Groeiend Ford Developer Program telt wereldwijd meer dan 15.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 90 met AppLink compatibele apps.
  • App-ontwikkelaars opgelet; Ford organiseert in september AppLink Mobility Developer Challenge en rondetafelbijeenkomst in Berlijn

Met wereldwijd meer dan 15 miljoen met SYNC® uitgeruste auto's op de weg en naar verwachting 43 miljoen in 2020, introduceert Ford een gratis hulpprogramma voor ontwikkelaars van smartphone-apps dat erop is gericht om apps voor in de auto op een eenvoudige en voordelige manier compatibel te maken met het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem. Lees verder

De SYNC 3 AppLink-emulator is een softwareprogramma dat ontwikkelaars helpt bij het maken van AppLink-apps door ze te laten testen hoe hun app werkt op een SYNC 3-interface, zonder dat ze daadwerkelijk in een auto hoeven te stappen. Het programma kan worden gedownload op de Ford Developer Program-website.

“De SYNC 3 AppLink-emulator maakt app-ontwikkeling veel toegankelijker voor de ontwikkelaarsgemeenschap”, aldus Dave Hatton, Manager of Mobile App Development bij Ford Connected Vehicle and Services. “We verwachten dat deze tool de deuren zal openen naar een scala aan nieuwe en interessante autovriendelijke apps van zowel grote als kleine ontwikkelaars.”

Essentieel hulpprogramma voor het ontwikkelen van apps
Met de emulator kan een smartphone op de computer van de ontwikkelaar worden aangesloten, zoals normaal gesproken een verbinding met SYNC 3 tot stand zou worden gebracht. Het softwareplatform bootst vervolgens SYNC 3 na door verbinding te maken met de app die wordt uitgevoerd op de telefoon van de ontwikkelaar. De ontwikkelaar kan vervolgens meteen zien hoe de ontwikkelde functies eruit zouden zien op het aanraakscherm in de auto.

Met de software kunnen ontwikkelaars bepaalde omstandigheden zoals snelheid, locatie, temperatuur en afgelegde afstand van de auto simuleren, om te testen hoe hun app reageert. Met deze aanpasbare instellingen kunnen ontwikkelaars apps maken die klanten een beter op hun persoonlijke omstandigheden afgestemde ervaring kunnen bieden.

AppLink Developer Challenge
Ford organiseert op 7-8 september de AppLink Mobility Developer Europe Challenge en rondetafelbijeenkomst in Berlijn. Tijdens de 24 uur durende uitdaging kunnen ontwikkelaars rechtstreeks praten met Ford AppLink-ingenieurs en -bedrijfsteams om ideeën te verzamelen voor de ontwikkeling van mobiliteit gerelateerde apps.

Ford-ingenieurs staan klaar om uitleg te geven over de nieuwste softwaretools om meer op persoonlijke omstandigheden en autogegevens gebaseerde apps te maken. Deelnemers aan de Developer Challenge strijden met elkaar om prijzen ter waarde van ruim € 140,000 in contant geld en services, waaronder vijf plaatsen in een door Ford gesponsord Techstars pre-accelerator-programma.

“Voor Ford zijn het omarmen van de wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap en het openen van de deur naar innovatie, essentiële aspecten van deze missie”, aldus Hatton. “Als bedrijf kijken we uit naar de golf van innovatie die naar verwachting het resultaat zal zijn van onze toenemende inspanningen. Allemaal onderdeel van het Ford Developer Program.”

Ford Developer Program
Het Ford Developer Program is geïntroduceerd in 2013, en nodigt app-ontwikkelaars van over de hele wereld uit om samen met Ford te innoveren in dit allereerste end-to-end-ecosysteem voor ontwikkelaars in de autobranche. Het programma telt nu wereldwijd meer dan 15.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 90 met AppLink compatibele apps.

De SYNC AppLink-technologie van Ford is in 2013 in Europa op de markt gekomen. Bestuurders kunnen hiermee nu al door middel van spraak een grote verscheidenheid aan smartphone-apps activeren, zoals AccuWeather, ADAC, Audioteka, AUPEO!, Cadena SER, Cityseeker van Wcities, Cyclops, DetektorFM, DIE WELT, Eventseeker van Wcities, Glympse, Goal Live Scores, Los 40 Principales, Meople, n-tv, Radioplayer, Roald Dahl Audiobooks, en Spotify.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com