• Nieuwe Ford S-MAX en Galaxy met Intelligent Speed Limiter en Front Split View camera
  • Nieuwe 1.5-liter EcoBoost benzine- en 2.0-liter TDCi-motoren
  • Ford Galaxy biedt luxe en comfort aan zeven personen met geavanceerde technologieën als Ford Adaptive Steering en Multi-Contour Seats
  • Ford S-MAX te bestellen vanaf € 37.560
  • Ford Galaxy is leverbaar vanaf € 42.345 en is nu ook beschikbaar met Intelligent All-Wheel Drive

De nieuwe S-MAX en Galaxy zijn binnenkort te zien in de showroom. Een nieuw tijdperk is aangebroken voor Ford’s comfortabele people movers die vanaf heden te bestellen zijn bij de Ford dealer. Lees verder

De Ford S-MAX en Galaxy behoren tot de meest geliefde MPV’s in ons land en de nieuwe generatie is uitgerust met vele nieuwe technologieën, zoals grootlicht met antiverblinding en Ford Adaptive Steering. “De nieuwe S-MAX en Galaxy tonen aan dat een veelzijdige zevenpersoons gezinsauto ook stijlvol en technische geavanceerd kan zijn. Maar het belangrijkste is nog wel dat de nieuwe S-MAX en Galaxy net als de Mondeo het meeste rijplezier in hun klasse bieden.” zegt de heer Bolder, Managing Director van Ford Nederland B.V.

Nieuwe technologieën
Ford Motor Company introduceert een nieuwe technologie die helpt snelheidsbekeuringen te voorkomen. De Intelligent Speed Limiter past automatisch de snelheid aan de toegestane maximumsnelheid aan. Een camera detecteert de verkeersborden en het Speed Limiter systeem voorkomt overschrijding van de snelheidslimiet.
De nieuwe S-MAX en Galaxy zijn ook voorzien van de nieuwste LED koplamptechnologie die het lichtbeeld automatisch aan de rijomstandigheden aanpast.
Tevens kunnen de ruime MPV’s van Ford worden uitgerust met een nieuwe cameratechnologie die bestuurders helpt bij het naderen van kruisingen met beperkte zichtbaarheid. De Front Split View camera, gemonteerd in de grille, geeft een beeld over 180 graden en kan daarmee voor de bestuurder om de hoek kijken in onoverzichtelijke situaties.
Naast deze nieuwe technologieën zijn de S-MAX en Galaxy ook uit te rusten met zaken als Active Park Assist, Cross Traffic Alert en het Blind Spot Information System.
Met het 8” kleurenscherm kunnen bestuurders via Ford SYNC 2 telefoon-, entertainment-, klimaat- en navigatiesystemen bedienen. Deze bediening is ook mogelijk via spraaksturing. Tot slot zijn de nieuwe S-MAX en Galaxy voor het eerst verkrijgbaar met de handsfree bedienbare achterklep.

Aandrijving en prijzen
De nieuwe S-MAX en Galaxy zijn verkrijgbaar met geavanceerde 2.0 TDCi-dieselmotoren en EcoBoost-benzinemotoren, waaronder de zuinige 160-pk 1.5-liter EcoBoost. De 240-pk 2.0-liter EcoBoost met automatische zesbak-transmissie vormt de top van de line-up.

De nieuwe S-MAX kent in hoofdlijnen de volgende prijsopbouw:

1.5 EcoBoost 160pk*                            € 37.560
2.0 EcoBoost 240pk automaat**        € 46.810

2.0 TDCi 150pk*                                    € 42.940
2.0 TDCi 180pk**                                  € 48.040
2.0 TDCi 210pk PowerShift**             € 53.890

3e zitrij (onderdeel Traveller Pack)   €   1.970

Voor de Galaxy geldt:

1.5 EcoBoost 160pk*                            € 42.345
2.0 EcoBoost 240pk automaat**        € 52.245

2.0 TDCi 150pk*                                    € 47.745
2.0 TDCi 150pk PowerShift**              € 53.645
2.0 TDCi 180pk PowerShift AWD**   € 61.545

(Standaard voorzien van 3e zitrij)

*Trend uitrusting niveau
**Titanium uitrustingniveau

Nogmaals de heer Bolder: “De nieuwe S-MAX en Galaxy tonen aan dat een ruime MPV ook stijlvol kan zijn en veel rijplezier kan bieden. Ten opzichte van de S-MAX biedt de Galaxy nog meer ruimte aan de passagiers op de derde zitrij welke in de Galaxy standaard aanwezig is. Ook beschikken de achterste passagiers over een eigen onafhankelijk te bedienen klimaatsysteem. Met het Easy-Fold systeem vouwen de zitplaatsen op de tweede en derde zitrij met een druk op de knop in. In de Galaxy zijn de achterste stoelen zelfs elektrisch weer rechtop te zetten. De nieuwe S-MAX en Galaxy zijn nu al te bestellen en we verwachten de klanten de auto’s in september bij de Ford dealers in Nederland te kunnen tonen”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com