• De nieuwe Ford E-Transit Custom – de volledig elektrische opvolger van Europa’s bestverkopende bedrijfswagen – biedt een nieuwe klantervaring de volledige ondersteuning van Ford Pro
  • Het Ford Pro ecosysteem, updates via Ford Power-Up en de toonaangevende klantbeleving helpen ondernemers slimmer, efficiënter en zorgeloos op weg
  • De nieuwe generatie elektrische aandrijflijn biedt een actieradius tot 380 kilometer, een uniek trekgewicht tot 2.000 kg, tot 1.100 kg laadvermogen en is geschikt voor snelladen tot 125 kW
  • Verbonden, digitale ondersteuning voor razendsnelle en veilige bezorging, verbeterde toegang tot robuuste laadruimte en veelzijdige, slimme cabine als modern mobiel kantoor
  • Productie start eind 2023 in de vernieuwde fabriek van Ford Otosan in Turkije, na een investering van 2 miljard euro

Ford Pro introduceert de bedrijfswagen waar Europese ondernemers reikhalzend naar uitkijken. De nieuwe Ford E-Transit Custom, de volledig elektrische versie van Europa’s bestverkochte bedrijfswagen1, is van de grond af aan nieuw opgebouwd om de productiviteit van ondernemers naar een hoger plan te tillen in het 1-tons bedrijfswagensegment. Lees verder

Voor de ontwikkeling van de nieuwe E-Transit Custom heeft Ford al zijn internationale expertise gebundeld op het gebied van research, voertuigtechnologie en softwareontwikkeling. In combinatie met Ford Pro’s digitale ecosysteem van software en dienstverlening maakt Ford het ondernemers nog makkelijker om gebruikskosten te beheersen, efficiënter te werken en de overstap naar elektrische mobiliteit te omarmen.

Ford heeft zich bij de totstandkoming van deze geheel nieuwe bedrijfswagen laten inspireren door kleine en middelgrote bedrijven. Op basis van hun inzichten is de nieuwe E-Transit Custom ontwikkeld met de focus op innovaties die de klantervaring naar een hoger plan tillen, zoals cloud-connectiviteit en andere digitale technologie. Dankzij Ford Power-Up software-updates blijft de bedrijfswagen zijn gehele levensduur optimaal toegerust op de wensen van ondernemers.

“Ford Pro en de E-Transit Custom veranderen onze kijk op de rol van de bedrijfswagen: professionals en bedrijven naar een nieuw digitaal tijdperk leiden”, aldus Jim Farley, voorzitter en CEO van Ford Motor Company. “Dankzij onze klanten is de Transit Custom de populairste bedrijfswagen van Europa. De afgelopen vijftig jaar hebben we goed naar onze klanten geluisterd. De nieuwe E-Transit Custom is dan ook ontworpen en gebouwd om aan hun eisen te voldoen: een Transit die ook in dit nieuwe tijdperk graag de handen uit de mouwen steekt.”

Dankzij de nieuwste generatie batterijtechnologie biedt de nieuwe Ford E-Transit Custom een actieradius tot 380 kilometer2 en is snelladen met een vermogen tot 125 kW mogelijk. Ook profiteren klanten van Ford Pro’s totaaloplossingen om het opladen te beheren en te optimaliseren.

Om de productiviteit op een werkdag te maximaliseren biedt de Ford E-Transit Custom nieuwe oplossingen voor koeriers, waarbij de toegankelijkheid van de cabine en laadruimte geoptimaliseerd is. De cabine fungeert ook als een zakelijke werkplek, met 5G-connectiviteit en een opklapbaar stuurwiel dat als ergonomisch plateau voor laptop of tablet dienst kan doen.

Ondanks deze slimme innovaties blijft de E-Transit Custom de bedrijfswagen die zijn ijzersterke reputatie op het gebied van laadvermogen en ruimteaanbod waarmaakt. Deze nieuwe generatie biedt een laadvermogen tot 1.100 kg3, een verlaagde laadvloer voor een gemakkelijkere toegang en een maximum trekgewicht tot 2.000 kg. De onafhankelijke achterwielophanging en het toonaangevende motorvermogen staan daarbij garant voor een nieuwe rijbeleving.

“Met de kracht van het Ford Pro digitale ecosysteem vormt de E-Transit Custom een ongeëvenaard aanbod voor Europese bedrijfswagenklanten”, zegt Ted Cannis, CEO van Ford Pro. “Deze vitale bedrijven zijn binnen de Europese economie verantwoordelijk voor 786 miljard euro. In de transitie naar elektrische mobiliteit staat de E-Transit Custom garant voor de broodnodige productiviteitsboost.”

Sinds de lancering van de volledig elektrische E-Transit heeft Ford Pro al ruim 8.300 exemplaren verkocht. De E-Transit Custom is een van de vier nieuwe elektrische bedrijfswagens die Ford Pro vanaf 2024 op de Europese markt brengt. Deze modellen zullen door Ford Otosan in het Turkse Kocaeli worden gebouwd. De productie gaat eind 2023 van start.

Volledig elektrisch met compromisloze mogelijkheden

Potentiële klanten van de nieuwe Ford E-Transit Custom – met name kleinere bedrijven en ondernemers die de bedrijfswagen soms ook als gezinsauto gebruiken – werken niet altijd met vooraf vastgestelde bezorgroutes, zoals grote bezorgbedrijven met logistieke depots doorgaans wel doen. Dit leidt soms tot onzekerheid over een mogelijke overstap naar elektrisch rijden. De elektrische aandrijflijn van de nieuwe E-Transit Custom is ontwikkeld om klanten te overtuigen die nu nog diesel rijden: volledig elektrisch rijden is een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing waar ondernemers en hun bedrijf op kunnen vertrouwen.

“De Transit Custom is lastig te overtreffen. Het is de bestverkochte bedrijfswagen in Europa, de best verkochte Ford (PC en CV) in Nederland en was vorig jaar zelfs het bestverkochte voertuig overall in het Verenigd Koninkrijk. Toch zet de geheel nieuwe E-Transit Custom een enorme stap voorwaarts”, zegt Hans Schep, General Manager van Ford Pro in Europa. “We staan aan het begin van een nieuw tijdperk met elektrificatie en digitale connectiviteit. Daarin is de E-Transit Custom met zijn nieuwe design, ongeëvenaarde connected ecosysteem en innovatieve klantervaring de bedrijfswagen die de productiviteit van onze klanten opnieuw zal definiëren.”

De E-Transit Custom maakt gebruik van een 400-volt batterijpakket met een bruikbare capaciteit van 74 kWh. Deze batterij bestaat uit geavanceerde 82 Ah pouch cellen die net als in de Ford F-150 Lightning 12% meer energiedichtheid bieden dan in de Ford E-Transit. De actieradius is vastgesteld op 380 kilometer2, wat volgens de klantendata van Ford Pro ruim vier keer de afstand is die de bestuurder van een bedrijfswagen in deze klasse op een dag gemiddeld aflegt. Dat het batterijpakket rechtstreeks wordt gemonteerd tegen de carrosserie bevordert de duurzaamheid, bespaart gewicht en vergroot het rijbereik.

Klanten hebben keuze uit een 100 kW (136 pk) en 160 kW (217 pk) sterke elektromotor, beide met een koppel van 415 Nm, wat toonaangevend is in deze voertuigklasse. Tevens is de motor rechtstreeks gemonteerd aan de vloer achterin, wat een speciaal subframe overbodig maakt. Ook is de motor 90 graden gedraaid voor meer laadruimte en minder gewicht en complexiteit. Verder biedt de E-Transit Custom met zijn krachtige elektrische aandrijflijn een toonaangevend trekgewicht van 2.000 kg4. Dat betekent dat de E-Transit Custom als geen andere elektrische bedrijfswagen in staat is om dieselvoertuigen te vervangen. Wie nog meer gebruiksgemak wenst, kan kiezen voor een inklapbare trekhaak.

Klanten van de Ford E-Transit Custom profiteren een jaar lang kosteloos van maatoplossingen van Ford Pro E-Telematics5. Voor maximale productiviteit kan op basis van live data de locatie, efficiëntie en conditie van aangesloten elektrische voertuigen op afstand worden gemonitord. Voor optimale efficiëntie kan deze software op basis van oplaadstatus, batterijniveau en resterende rijbereik adviezen en waarschuwingen doorgeven. Gebruikers kunnen zelf met Scheduled Pre-Conditioning hun Ford E-Transit Custom naar eigen wens voorprogrammeren; zo starten ze hun nieuwe werkdag met een batterijpakket en cabine die alvast verwarmd of gekoeld is.

De Ford E-Transit Custom is tevens het eerste elektrische voertuig ter wereld dat gebruikmaakt van warmtepomptechnologie met dampinjectie voor het opwarmen en koelen van de cabine. Dit systeem, standaard op alle uitvoeringen, helpt in het streven naar optimale efficiëntie en een aanzienlijke actieradius.

Ford rust de E-Transit Custom ook uit met een energie-efficiënt remsysteem, dat ‘one pedal driving’ mogelijk maakt. Het systeem is een uitgekiende combinatie van de remkracht van de mechanische remmen enerzijds en anderzijds regeneratief remmen op de elektromotor, waarbij energie wordt teruggewonnen tijdens het vertragen. In deze modus is het mogelijk om de elektrische bedrijfswagen volledig tot stilstand te brengen zonder het rempedaal te hoeven gebruiken. Bestuurders van de volledig elektrische Ford Mustang Mach-E zijn al erg te spreken over het ontspannen en comfortabel rijden in ‘one pedal driving’-modus. Andere rijmodi zijn beschikbaar als de omstandigheden daarom vragen. Het systeem is zodanig uitgevoerd dat ook de mechanische remmen regelmatig worden gebruikt, om vroegtijdige roest of veroudering te voorkomen.

Ford Pro Charging voor eenvoudig energiemanagement
Energiebeheer is van groot belang voor ondernemers, vooral bij kleinere bedrijven die niet over een wagenparkbeheerder of depot met laadpunten beschikken. Voor wie weinig tijd heeft en graag de bedrijfswagen thuis voor de deur parkeert, kan het voordelig zijn om een specialist van Ford Pro te raadplegen voor advies. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de installatie van een wallbox met laadkabel, periodiek onderhoud en intuïtieve software die het plannen van en betalen voor het opladen vergemakkelijkt.

De meeste klanten kiezen voor hun auto met een verbrandingsmotor vaak een tankstation met de laagste prijs. De prijzen van elektriciteit variëren minstens evenveel. Dankzij Ford Pro Charging software verzekeren bestuurders van elektrische voertuigen zichzelf van de gunstigste stroomtarieven en oplaadmomenten. Zo kunnen de totale gebruikskosten (TCO) en stress bij de gebruiker worden beperkt.

Elke Ford E-Transit Custom is uitgerust met een 11 kW AC 3-fasenlader waarmee de batterij in 7,8 uur volledig is op te laden. Daarmee is de batterij ’s nachts volledig op te laden. Overdag tijdens drukke werkdagen is de actuele batterijstatus te controleren checken via de FordPass Pro smartphone-app7.

De Ford E-Transit Custom is ook geschikt voor DC-snelladen met een vermogen tot 125 kW. Daarmee is de batterij in slechts 41 minuten van 15 tot 80% op te laden. Een nieuw laadprofiel maakt deze supersnelle laadstops mogelijk. Tijdens laboratoriumtests kon het systeem via een 125 kW-lader zelfs 38 kilometer aan actieradius bijladen in slechts 5 minuten. Klanten van Ford Pro kunnen gebruikmaken van het Blue Oval Charge Network – Europa’s grootste laadnetwerk met ruim 300.000 laadpunten – en elke E-Transit Custom wordt standaard afgeleverd met een twaalf maanden kosteloos abonnement voor publiek laden.

De E-Transit Custom is uitgerust met dertig aparte modules die op afstand Ford Power-Up updates kunnen ontvangen. Bij deze updates verbeteren de voertuigprestaties, kwaliteitsbeleving en kunnen nieuwe of bestaande opties en functies installeren of verbeteren. Deze updates, die meestal slechts twee minuten in beslag nemen, kunnen ingepland worden op een voor de gebruiker geschikt moment. Om het vertrouwen van klanten en de inruilwaarde van voertuigen te verhogen, geeft Ford op alle hoogspanningscomponenten 8 jaar/160.000 kilometer fabrieksgarantie.

Ontworpen voor een ongeëvenaarde klantervaring
Voor kleine bedrijven dient de cabine van de bedrijfswagen ook als dagelijks kantoor en kantine. Dankzij het D-Ford laboratorium, dat uitvoerig onderzoek doet naar de betrokkenheid en het gedrag van klanten en gebruikers, is de nieuwe E-Transit Custom in alle aspecten een betere bedrijfswagen geworden. Het opklapbare stuurwiel is een van de opvallende innovaties van het Mobile Office optiepakket. Door dit stuurwiel eenvoudig op te klappen, ontstaat een ergonomisch plateau voor een laptop of tablet. Of je gebruikt dit oppervlak als desk, dat schrijven makkelijk en lunchen comfortabeler maakt. Het pakket bevat ook dimbare LED-verlichting rondom het opklapbare stuurwiel, een plafondlamp en handige opbergruimte tussen de voorstoelen voor documenten en apparaten.

Bezorgers doen dagelijks zo’n 200 adressen aan en bezorgen daar tot wel 500 pakketten onder tijdsdruk. Om het leven van de bezorger eenvoudiger en veiliger te maken, introduceert Ford Delivery Assist. Zodra dit systeem is ingeschakeld, begeleidt de bedrijfswagen allerlei korte en veelvoorkomende handelingen van de bestuurder als de parkeerstand wordt ingeschakeld. Zo gaan automatisch de alarmlichten knipperen, sluit de auto eventueel geopende ramen en gaan de portieren op slot als de bestuurder het voertuig verlaat. De schuifdeur opent zodra de bestuurder zijn voet onder de auto beweegt en gaat vervolgens automatisch op slot als de bezorger het pakketje gaat afleveren. Bij terugkomst kan de bestuurder zonder sleutel het voertuig ontgrendelen, starten en verder rijden. Daarbij gaan de alarmlichten automatisch uit en zakken de gesloten ramen terug naar hun eerder gekozen stand.

De Digital Key is een oplossing voor ingewikkeld sleutelbeheer. Dit werkt net als een keycard in een hotel, waarbij op afstand de juiste sleutels, personen en voertuigen gelokaliseerd en aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Dat kan ondernemers een hoop tijd en geld besparen.

Net als op de Ford E-Transit is ProPower Onboard beschikbaar op de nieuwe E-Transit Custom, waarmee tot 2,3 kW aan elektriciteit beschikbaar is via stroompunten. Deze handigheid maakt het makkelijk voor ondernemers in de bouw om krachtige apparatuur, lampen en ander gereedschap aan te sluiten op het batterijpakket.

Alle veiligheidssystemen van de E-Transit Custom kunnen worden gekoppeld via SecuriAlert van FordPass Pro. Zodra het voertuig registreert dat iemand probeert binnen te komen, krijgt de gebruiker een notificatie. Indien de situatie veilig en vertrouwd is, kan de gebruiker op afstand de auto ontgrendelen en vergrendelen. Op deze manier geeft Ford klanten een extra veilig gevoel over zowel hun bedrijfswagen als de waardevolle spullen in het voertuig.

Voor veel kleine bedrijven is de bedrijfswagen ook als reclameobject van onschatbare waarde. Met zijn zelfverzekerde houding, uitgebalanceerde proporties en onderscheidende LED-verlichting zet de nieuwe Ford E-Transit Custom qua styling de nieuwe maatstaf in zijn klasse. Om de actieradius te maximaliseren, werden de volledig vlakke vloer, unieke honingraatgrill, aerodynamisch efficiënte wielen en bijzonder vormgegeven achterlichtclusters onderworpen aan ruim 800 aerodynamische simulaties. Het resultaat is niet alleen een zelfverzekerd design, maar ook een nieuwe generatie bedrijfswagen die maar liefst 10% efficiënter door de wind snijdt.

De vloer van de nieuwe Ford E-Transit Custom is lager dan het uitgaande model. Dit maakt toegang tot de laadruimte en cabine eenvoudiger. De designers van Ford deden grondig onderzoek naar de ultieme architectuur, materialen, veiligheid en gewicht van de nieuwe bedrijfswagen. Het resultaat is een intelligent en slank ontwerp waarbij de batterij, die in de laadvloer is verzonken, geen aanvullende veiligheidsconstructie nodig heeft. Componenten zijn zoveel mogelijk om het batterijpakket ‘gevouwen’ voor optimaal ruimtegebruik en gewichtsbesparing.

Dankzij de totale hoogte van net geen 2,0 meter is de nieuwe Ford E-Transit Custom nog beter geschikt voor drukke binnensteden, inclusief parkeergarages en krappe plekken voor laden en lossen. Dankzij de extra brede schuifdeuropening aan de zijkant – de breedste in zijn klasse – en een nieuwe, handige treeplank is efficiënt in- en uitladen een koud kunstje.

Als gesloten bestelbus heeft de nieuwe E-Transit Custom een laadvolume van 5,8 tot 9,0 m3. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1.100 kg3 en de maximale laadlengte is 3,450 mm. Versies met dubbele cabine en een personenbus zijn ook beschikbaar. Klanten kunnen kiezen uit een korte of lange wielbasis, met een laag of verhoogd dak.

Net als op de eerder geïntroduceerde Ford E-Transit zijn alle versies van de E-Transit Custom voorzien van onafhankelijke achterwielophanging met meerdere draagarmen. Deze geavanceerde set-up maakt ruimte voor een lage laadvloer en draagt bij aan een beter stuurgevoel, goede wegligging en meer tractie. Door de voorwielen en veerpoten verder naar voren te plaatsen, ontstaat meer instapruimte in de cabine, meer voetenruimte en zijn er handige voetensteunen voor de inzittenden. De kortere overhang die hiermee is ontstaan, zorgt voor makkelijker manoeuvreren en beter overzicht tijdens het parkeren.

Het verbeterde overzicht in de Ford E-Transit Custom, aangevuld met het brede aanbod aan rijhulpsystemen, helpt klanten om onbetaalde werkuren, reparatiekosten en verzekeringspremies zoveel mogelijk te beperken. Tot deze rijhulpsystemen behoren een Pre-Collision Assist6, Lane-Keeping System6, Driver Alert6, cruise control met instelbare snelheidsbegrenzer6, verkeersbordherkenning6, Intelligent Speed Assist6, Wrong Way Alert6, parkeersensoren voor en achter6 en een 360-graden camera6.

Hightech interieur voor iedere toepassing
De nieuwe Ford E-Transit Custom biedt een ruimere cabine en een beter beveiligde bergruimte dan de uitgaande modelgeneratie. Andere opvallende kenmerken aan boord zijn de aan de stuurkolom bevestigde schakelhendel, de elektronische handrem en het nieuwe stuurwiel – met een ‘squircle’ design, ofwel een samenvoeging van een vierkant en een cirkel. Deze verbeteringen maken het eenvoudig om in de cabine te bewegen, zijn handig bij krappe parkeerplaatsen en voorkomen dat de berijder aan de straatkant moet uitstappen bij onveilige verkeerssituaties.

Voor het eerst in dit segment biedt Ford airbags in het dak, waardoor het dashboard voortaan zoveel opbergruimte biedt dat er een laptop of A4-formaat documenten in passen. Ook ontstaat hierdoor flexibele ruimte voor extra accessoires of apparaten, die met behulp van veelgebruikte AMPS-bevestiging eenvoudig en op handige afstand van de inzittenden gemonteerd kunnen worden.

Elke Ford E-Transit Custom is uitgerust met een 13” in de breedte geplaatste touchscreen die tevens gekanteld is richting de bestuurder voor extra bedieningsgemak. Fords heeft ook het geavanceerde SYNC 49 communicatie- en infotainmentsysteem verder verbeterd met een nieuw 5G-modem voor supersnelle verbinding met alle Ford Pro-technologie.

Bij het ontwikkelen van het interieur hebben de ontwerpers van Ford zelfs aandacht besteed aan de structuur van de materialen, die zodanig zijn bedacht dat ze zo min mogelijk vuil en vocht vasthouden. Tegelijk is de bedrijfswagen robuust gebouwd, niet bang voor natte voeten en modderige schoenen en geschikt voor het snel in- en uitladen van zware items.

Aangezien de meeste bestuurders in hun eentje werken, zijn het verwarmings- en ventilatiesysteem dankzij de nieuwe Driver Focus Mode erop gericht om vooral de voorste inzittenden optimaal te bedienen. Een intelligente voorruit, die we voor het eerst hebben gezien op de Ford Kuga SUV, registreert de temperatuur en vochtigheidsgraad. Met kleine automatische aanpassingen zorgt hij op een efficiënte manier dat de voorruit helder blijft.

Verbetering van inzetbaarheid en servicekosten
Ford Pro verwacht dat de nieuwe E-Transit Custom lagere gebruikskosten met zich meebrengt dan een vergelijkbaar model met een dieselmotor. Voor de Ford E-Transit betekent een vermindering van de servicekosten al een besparing tot wel 40%210. Behalve lagere kosten profiteren klanten ook van optimaal beschikbare werktijd via het FORDLiive connected uptime system van Ford Pro Service. Eigenaren van de Ford E-Transit Custom kunnen via het ingebouwde modem11 toegang krijgen tot deze handige diensten en kiezen voor een Ford Pro Software pakket5 7.

Naar verwachting helpt FORDLiive het aantal niet inzetbare werkuren tot 60%12 te verminderen. Dit jaar zijn dankzij dit systeem al voor 145.000 dagen aan downtime voorkomen, goed voor een omzet van zo’n 73 miljoen euro. Voor extra gemak en verbeterde productiviteit zijn in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ruim 110 Ford Pro Mobile Service-bedrijfswagens onderweg, zodat zij ongeveer 70% van het geplande reguliere onderhoud ter plaatse kunnen uitvoeren. Dit jaar zijn al 32.000 taken op locatie uitgevoerd en is veel Ford-klanten kostbare tijd voor een bezoek aan de dealer bespaard.

Alle varianten van de Ford Transit Custom worden gebouwd door Ford Otosan, de joint venture van Ford in Turkije. Dat gebeurt in een volledig nieuwe fabriek op het Yeniköy-terrein, dat deel uitmaakt van een eerder aangekondigde investering van 2 miljard euro in productiecapaciteit. Deze ultramoderne fabriek, waar de auto- en batterijproductie zal plaatsvinden, versterkt de positie van Ford Otosan als het centrum voor hoogwaardige productie van bedrijfswagens en nieuwe thuisbasis voor de fabricage van Europese Ford Transit-modellen. Behalve investeringen in zonne-energie en efficiënt energiegebruik is de productiefaciliteit onderdeel van Ford Otosans streven naar CO2-neutraliteit in alle Turkse fabrieken in 2030.

Meer nieuws over het modellengamma van de nieuwe Ford E-Transit Custom? Meld je aan voor de Ford Pro persbijeenkomst tijdens de IAA Transport Show in Hannover op 19 september 2022 om 10.15 uur in Hal 13.

# # #

1 Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Turkije.

2 Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. Ford E-Transit Custom levert tot 380 km WLTP gehomologeerd zuiver elektrisch rijbereik. Gerichte actieradius en laadtijd op basis van door de fabrikant geteste waarden en berekening volgens de WLTP-cyclus. Het werkelijke bereik is afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals rijgedrag, voertuigonderhoud, weersomstandigheden, conditie van het wegdek en de staat en leeftijd van de lithium-ion batterij.

3 Maximale laadvermogen verschilt en is gebaseerd op accessoires en ombouw. Zie label op portierstijl voor de laadcapaciteit van een specifiek exemplaar. Maximale laadcapaciteit en -gewicht en kunnen worden beperkt als gevolg van belading en gewichtsverdeling.

4 Maximaal trekgewicht verschilt op basis van vrachtlading, samenstelling van het voertuig, accessoires en aantal inzittenden.

5 Ford Pro E-Telematics is vanaf de start van de garantiedatum beschikbaar, met kosteloos proefabonnement van een jaar. De volledige versie van Ford Telematics is beschikbaar via een betaald abonnement en na acceptatie van de Ford Smart Mobility-voorwaarden. Het biedt uitgebreide functies voor het beheren van de staat van het voertuig, locatie, rijgedrag, brandstofverbruik en prestaties. Ook biedt het mogelijkheden voor communicatie tussen chauffeur en wagenparkbeheerder. Voor meer informatie over deze Ford Telematics-producten kunnen klanten contact opnemen met het Ford Pro Software Command Centre via softwaresolutions@fordpro.com. Beschikbaarheid van data is afhankelijk van connectiviteit en toegang tot voertuigdata.

6 Rijassistentiesystemen zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig te besturen. Het is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor meer informatie en beperkingen.

7 De FordPass Pro smartphone-app, FordPass Connect en aanvullende connectiviteitsdiensten zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass-voorwaarden voor details). Connectiviteitsdiensten en functies zijn afhankelijk van netwerkontvangst. De toekomstige ontwikkeling van technologieën op gebied van mobiele telefonie en netwerken kan functies beperken of verhinderen. De FordPass Pro smartphone-app vereist een in het voertuig geactiveerd FordPass Connect. De FordPass Pro-app is geschikt voor Apple- en Android-smartphones en beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store in twintig Europese landen.

8 Ford testdata. Meest gunstige verbetering in vergelijking tot de vorige generatie Ford Transit Custom. Bereikt bij een standaard rijstijl in gematigd klimaat onder normale weersomstandigheden.

9 Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u een mobiel apparaat gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden geblokkeerd als de auto in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.

10 Op basis van 3 jaar of 180.000 km. Gepland en niet-gepland onderhoudspunten worden vergeleken tussen een elektrisch aangedreven bedrijfsauto met accupakket en een gelijkwaardige bedrijfsauto met dieselmotor.

11 FordPass Connect, de Ford Pass App en gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie FordPass Voorwaarden voor meer informatie). Aangesloten diensten en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/cellulaire netwerken/voertuigcapaciteiten kunnen de functionaliteit beperken en de werking van aangesloten functies verhinderen. Aangesloten service is exclusief Wi-Fi hotspot.

12 Geschatte jaarlijkse reductie op basis van (1) vlotte reactie van klanten op meldingen met betrekking tot de conditie van het voertuig in FordPass Pro/Ford Telematics (om pechhulp onderweg te helpen voorkomen) en (2) de te verwachten tijdsbesparing door het gebruik van Ford Transit Centers voor onderhoud en reparaties (inclusief Express Services). Werkelijke reductie mogelijk onder invloed van individuele omstandigheden (bijvoorbeeld rijstijl en voertuiggebruik).

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com