• Ford presenteert naam en uitrusting van de Puma ST Gold Edition, gekozen en samengesteld door liefhebbers die online hun stem uitbrachten
  • Meer dan een kwart miljoen stemmen uitgebracht op de Twitter- en Instagram-kanalen van Ford
  • Fans kozen voor zwarte carrosseriekleur, exterieurdecoratie en rode remklauwen

De resultaten zijn binnen. Na een innovatief experiment op het gebied van mensgerichtdesign, onthult Ford de winnende uitrusting voor de nieuwe Puma ST Gold Edition. Lees verder

Tien dagen lang brachten bijna 275.000 Ford-fans hun stem uit in een reeks peilingen op de Twitter- en Instagram-kanalen van het merk. De fans kozen de kleuren van diverse elementen, zoals de carrosserie en remklauwen, en de decoraties op de carrosserie. Ook kozen zij de naam van deze nieuwe uitvoering.

Het resultaat is het allereerste door het publiek samengestelde Ford Performance-model. Dit waren de uitkomsten:

  winnende optie alternatieve optie
carrosseriekleur zwart – 56 procent grijs
remklauwen rood – 74 procent zwart
stiksel veiligheidsgordels grijs – 87 procent zwart
soort striping lijnen – 74 procent strepen
typeaanduiding exterieur ST-logo’s – 79 procent geen logo’s
instaplijsten Puma – 53 procent Ford Performance
typeaanduiding ST – 55 procent Puma
naam Puma ST Gold Edition – 59 procent Puma ST 24K Edition

De resultaten van elke peiling werden via social media van afzonderlijke markten in heel Europa verzameld, naast de centrale kanalen van Ford Europa. Alle stemmen zijn bij elkaar opgeteld om een algemene winnende uitkomst te verkrijgen.

“We wilden iets echt speciaals creëren voor onze trouwe performance-fans. We kozen voor een vooruitstrevende benadering en stelden met input van de fans de Puma ST Gold Edition samen. Het aantal uitgebrachte stemmen laat zien hoe enthousiast onze klanten zijn – en dat ze een uitstekende smaak hebben”, zegt Nederlander Amko Leenarts, Director Design bij Ford Europa. “Het zit hem in de details. Met deze speciale editie hebben onze fans echt iets begeerlijks samengesteld.”

De Puma ST Gold Edition is voorzien van een 147 kW (200 pk) sterke 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden.1 Geavanceerde Sports Technologies zijn onder meer Drive Modes Sport, Track en Eco2 en – uniek in het segment – een optioneel limited-slip-differentieel, gepatenteerde force vectoring-vering en -wielophanging en een zeer responsieve besturing.

Ford en het Team Fordzilla e-sportsteam creëerden vorig jaar met een vergelijkbare aanpak het Team Fordzilla P1 Concept. Het concept werd samengesteld in een samenwerking tussen de ontwerpers van Ford en de gaming community.

#FordPumaST

# # #

1 Ford Puma ST 147 kW (200 pk) 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor: gemiddelde CO2-emissie 155 g/km en gemiddeld brandstofverbruik 6,8 l/100 km (WLTP).

De vermelde WLTP-waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissie zijn bepaald op basis van de technische vereisten en specificaties van de Europese wetgeving (EC) 715/2007 en (EU) 2017/1151 zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken het mogelijk om diverse voertuigtypen en fabrikanten met elkaar te vergelijken.

2 Bestuurdersassistentiesystemen zijn aanvullende hulpmiddelen. De bestuurder moet altijd zelf blijven opletten, de situatie inschatten en de auto besturen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com