• Ford Mustang Mach-E GT met speciaal afgestelde wielophanging, MagneRide® demping en remmen, inclusief nieuwe Untamed Plus-modus
  • Nieuw niveau van rijplezier dankzij volledig elektrische aandrijflijn met vermogen tot 358 kW (487 pk) en 860 Nm, goed voor een acceleratie van 0-100 km/u in 3,7 seconden
  • Speciale uitrusting omvat exclusieve carrosseriestyling, unieke Cyber Orange of Grabber Blue lakkleur, 20-inch lichtmetalen wielen en Ford Performance-stoelen
  • Prijzen vanaf € 75.490,- levering eerste exemplaren vanaf Q4 2021

De nieuwe Ford Mustang Mach-E GT – de meest ultieme versie van Fords volledig elektrische SUV – is nu te bestellen. De GT-versie levert het hoogste motorkoppel van alle productiemodellen van Ford in Europa en accelereert in slechts 3,7 seconden1 van 0-100 km/u. Daarmee is de Mustang Mach-E GT ook de snelst accelererende vijfzitter van Ford in Europa. De GT-versie kost € 75.490,- en de eerste exemplaren arriveren in het laatste kwartaal van dit jaar bij de dealers. Lees verder

De elektrische aandrijflijn met twee motoren en all-wheel drive (AWD), de geavanceerde adaptieve MagneRide®-wielophanging2 en het high-performance Brembo-remsysteem zorgen samen voor onvervalste sportwagenprestaties op het gebied van responsiviteit en wendbaarheid. Ook is de aandrijflijn van de Mustang Mach-E GT op unieke wijze gekalibreerd om meer koppel naar de achterwielen te sturen dan bij de andere AWD-varianten van de Mustang Mach-E.

Tevens is een nieuwe Untamed Plus-rijmodus3 ontworpen om niet alleen de overdracht van het vermogen en koppel te reguleren, maar ook om de tractie- en stabiliteitscontrole aan te passen voor een extra sensationele rijervaring waar de regelgeving en de omstandigheden dit toelaten.

Andere specifieke kenmerken van de Mustang Mach-E GT zijn de Ford Performance-sportstoelen, 20-inch lichtmetalen wielen en de exclusieve carrosseriekleuren Grabber Blue en Cyber Orange. Ook heeft hij een unieke carrosseriestyling, waarmee het gestroomlijnde en krachtige ontwerp van de SUV zich verder onderscheidt van de rest, terwijl de onmiskenbare kenmerken van ‘s werelds bestverkochte sportwagen behouden blijven.

Met zijn (bruikbare/netto) batterijcapaciteit van 88 kWh en actieradius van 500 km4 (WLTP) wekt de Mustang Mach-E GT ook het vertrouwen van autoliefhebbers om elektrische mobiliteit te omarmen. Bovendien is de batterij geschikt voor 150 kW-snelladen, waarmee binnen 10 minuten gemiddeld 99 km rijbereik kan worden bijgeladen. De batterij opladen van 10 tot 80% duurt in dit geval ongeveer 45 minuten5.

De supercar-achtige acceleratie van de vijfdeurs, vijfzits Mustang Mach-E GT wordt dit weekend gedemonstreerd tijdens de beroemde heuvelklim op het Goodwood Festival of Speed in het Verenigd Koninkrijk.

Geëlektrificeerd rijplezier van Ford
De Mustang Mach-E GT biedt de meest opwindende rijervaring van alle volledig elektrische productiemodellen van Ford tot nu toe. Twee AC-elektromotoren drijven afzonderlijk de voor- en achterwielen aan en produceren een gecombineerd vermogen van 358 kW (487 pk). Het ongekende koppel van 860 Nm6 is bijna 15% hoger dan dat van de exclusieve, ultra-high-performance Ford GT.

De geheel nieuwe, oliegekoelde permanent-magneet synchrone motor op de achteras bereikt zijn maximumkoppel in slechts 0,5 seconde, terwijl de motor op de vooras op onafhankelijke wijze extra vermogen, koppel en tractie levert voor een naadloze acceleratie en verhoogde prestaties in bochten.

Op basis van de gekozen rijmodus – Whisper, Active of Untamed – stuurt het AWD-systeem steeds meer koppel naar de achterwielen. Daarmee variëren de rijeigenschappen van de Mustang Mach-E GT tussen die van een gemoedelijke, voorwielaangedreven SUV en die van een dynamische, achterwielaangedreven sportcoupé.

Mustang Mach E GT-rijders profiteren ook van de exclusieve Untamed Plus-rijmodus. Behalve een scherpere besturing, verbeterde gasrespons, stijvere ophanging, gesimuleerd terugschakelen en versterkt interieurgeluid, staat deze modus ook garant voor een consistente vermogens- en koppelafgifte. Voor liefhebbers van circuitrijden wordt ook de interventie van de tractie- en stabiliteitscontrole beperkt. Het versterkte aandrijflijngeluid is in deze modus zelfs bij stilstand te horen.

De adaptieve MagneRide®-wielophanging is standaard voor de Mustang Mach-E GT en speciaal afgestemd op de Europese wegen en verwachtingen van klanten. Het systeem regelt elektronisch de magnetorheologische vloeistof in de demper, zodat deze in direct reageert op veranderende wegomstandigheden en het rijkarakter van de auto naadloos aanpast aan de gekozen rijmodus.

De remmen en banden zijn ook specifiek voor de Mustang Mach-E GT. De specifiek voor dit model gemaakte Pirelli banden (245/45 R20) zijn speciaal ontworpen om het extra vermogen en de prestaties van het AWD-systeem aan te kunnen, terwijl de geventileerde Brembo-remschijven met een diameter van 385 mm de grootste zijn van alle Mustang Mach-E-uitvoeringen.

“Ons doel was om een Mustang Mach-E GT te ontwikkelen die de iconische Ford Mustang sportcoupé kan evenaren op het gebied van rijplezier. En dat is precies wat we hebben bereikt”, zegt Geert van Noyen, manager, Vehicle Dynamics, Ford of Europe. “Dankzij de combinatie van AWD-technologie, MagneRide®-ophanging, banden met uitzonderlijke veel grip en het lage zwaartepunt door de plaatsing van de batterij onder de vloer, hebben we een opmerkelijk niveau van controle en wendbaarheid gecreëerd voor een auto van dit formaat.”

Unieke uitrusting voor pure aantrekkingskracht
De complete standaarduitrusting versterkt de aantrekkingskracht van de Mustang Mach-E GT en helpt klanten de verfijning van elektrisch rijden ten volle te benutten.

Behalve de exclusieve carrosseriekleuren Grabber Blue en Cyber Orange zijn ook de wielkasten in carrosseriekleur, de op maat gemaakte polycarbonaat grille met 3D-effect in Dark Matter Grey en het ontwerp van de voorbumper met luchtinlaten en onderspoiler voorbehouden aan de GT-versie. Dat geldt eveneens voor de 20-inch lichtmetalen wielen met een machinaal bewerkte buitenzijde en hoogglans zwarte binnenwerk, het dak in Shadow Black, de buitenspiegelkappen in Pillar Black en de remklauwen in Colorado Red.

In het ruime en ergonomische interieur is een 15,5-inch full-HD touchscreen te vinden met het SYNC-infotainmentsysteem7 van de nieuwste generatie. Dit systeem van Ford is zelflerend en herkent op een gegeven moment de voorkeuren en gewoonten van de bestuurder.

De Ford Performance-sportstoelen zijn ontworpen om optimale ondersteuning te bieden tijdens dynamische ritten en zijn, net als het stuurwiel, bekleed met zacht, lederachtig materiaal. Tot de comfortvoorzieningen behoren onder andere een B&O-audiosysteem met tien luidsprekers, een handsfree te openen achterklep voor eenvoudige toegang tot de 402 liter grote bagageruimte8 en een optioneel glazen panoramadak.

Verder is de Mustang Mach-E GT standaard uitgerust met een reeks geavanceerde rijhulpsystemen, waaronder Intelligent Adaptive Cruise Control met Stop & Go en Lane Centring8, Lane-Keeping System met Blind Spot Assist9, Active Park Assist 2.09 en Pre Collision Assist met automatische noodremfunctie9.

Tot slot worden klanten ondersteund door het toonaangevende FordPass-laadnetwerk dat toegang biedt tot laadpunten in heel Europa voor optimale gemoedsrust onderweg.

“De introductie van de Mustang Mach-E markeerde een grote stap in onze reis om tegen medio 2026 alleen volledig elektrische of plug-in hybride personenauto’s aan te bieden. Het zorgde voor veel opschudding, met verkoopsuccessen en onderscheidingen in heel Europa”, aldus This Woelpern, General Manager Imports bij Ford of Europe. “De Mustang Mach-E GT zorgt voor nog meer opwinding door Fords expertise op het gebied van praktische, uiterst plezierige auto’s en SUV’s naar een nieuw, volledig elektrisch tijdperk te brengen.”

De nieuwe Ford Mustang Mach-E GT is nu te bestellen. De levering start in het laatste kwartaal van dit jaar.


1 Streefcijfers gebaseerd op tests door Ford, met een rollende start.


2 MagneRide® is een trademark van BWI Group.


3 Alleen voor circuitgebruik.


4 Het vermelde energieverbruik en de elektrische actieradius zijn gemeten volgens technische reglementen en specificaties van het Europese richtlijnen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatst gewijzigd. De toegepaste standaardtestprocedures maken vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten mogelijk.


5 Streefcijfers voor actieradius en oplaadtijd gebaseerd op gegevens van de fabrikant en berekeningen op basis van de WLTP-testcyclus. Geschatte extra kilometers zijn gebaseerd op de eerste tien minuten van het laden zodra de auto stroom ontvangt. Gehomologeerde verbruikscijfers worden in de aanloop naar de introductie bekendgemaakt. De oplaadsnelheid neemt af naarmate de batterij voller wordt. De ervaring van consumenten kan variëren, afhankelijk van laadstatus en piektijden op het laadnetwerk. Feitelijke actieradius hangt af van omstandigheden zoals het weer, het rijgedrag, staat van onderhoud, leeftijd en toestand van de lithium-ion batterij.


6 Berekend via piekvermogen van de elektromotoren bij piekbatterijvermogen. De resultaten kunnen variëren.


7 Rijd niet terwijl u wordt afgeleid. Gebruik indien mogelijk spraakgestuurde systemen. Gebruik geen mobiele apparaten tijdens het rijden.


8 Gemeten volgens V210-2.


9 Bestuurdersassistentiefuncties zijn een aanvulling op en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de noodzaak van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt niet veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com