• Ford-rijders zijn altijd verbonden met hun Ford, waar ze ook zijn
  • Files vermijden real-time traffic
  • Smartphone als afstandsbediening: open en sluit deuren of start de auto
  • Wifi-hotspot: online tijdens elke trip

Ford lanceert FordPass. Daarmee zijn Ford-rijders via een app altijd verbonden met hun connected auto. En dat opent een wereld aan mogelijkheden. FordPass maakt het mogelijk om files te vermijden, in de auto online te zijn, de auto op afstand te bedienen en onderhoud slim te plannen. Lees verder

FordPass Connect
Internet onderweg
FordPass is er voor alle Ford-modellen met een FordPass Connect-modem*. FordPass maakt het tijdens een rit voor alle inzittenden mogelijk om gebruik te maken van internet. Smartphones en tablets zijn eenvoudig te verbinden dankzij de Wifi-hotspot in de auto. Deze is de eerste drie maanden (max. 3 GB) gratis. Daarna kiezen gebruikers via Vodafone zelf een databundel. Er zijn mogelijkheden per dag, week of jaar.

Afstandsbediening
Met FordPass wordt de smartphone de afstandsbediening van de auto. Zo zijn de connected modellen met modem via de app te openen en af te sluiten. Ook kunnen anderen (eenmalig) toegang krijgen tot de auto, bijvoorbeeld voor het afleveren van een pakketje. Daarnaast zijn de connected modellen met automatische transmissie op afstand te starten. Zo wordt het mogelijk om in de winter in een ijsvrije en warme auto te stappen en in de zomer in een voorgekoelde. Bij deze functies blijven de deuren altijd vergrendeld. Bovendien is wegrijden zonder sleutel niet mogelijk.

Altijd dichtbij
FordPass houdt connected modellen altijd in de gaten. Het geeft indien nodig meldingen over onder meer het brandstof- en oliepeil. En als er een probleem dreigt te ontstaan, geeft FordPass advies over wat te doen – voorkomen is beter dan genezen.

FordPass app
Gemak voor onderweg
Ook Ford-rijders zonder een connected auto kunnen genieten van de FordPass app. Zo geeft FordPass toegang tot vele handige functies. Via de app zijn routes vooraf te plannen én te delen. Tijdens de reis maakt het navigatiesysteem gebruik van Live Traffic** verkeersinformatie. De route wordt continu aangepast aan de actuele verkeerssituatie. Zo helpt FordPass bij het vermijden van files. Bovendien bespaart FordPass tijd doordat de app snel de dichtstbijzijnde tankstations en meest voordelige en parkeerplekken weet te vinden. Geparkeerd op nieuw terrein? De app weet waar de auto staat en wijst de weg terug.

Hulp altijd bij de hand
Ook op momenten waarop het er om gaat is FordPass er: bij pech zijn de hulpdiensten van Ford Assistance direct op te roepen via de app – 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Het is ook mogelijk om in de app de gegevens van de eigen Ford-dealer te bewaren. Dat maakt het eenvoudig om contact op te nemen met de dealer; zo is een werkplaatsafspraak gemakkelijk gemaakt. Ook handig: via de app is de handleiding van de auto altijd en overal in te zien en zijn zelfhulpartikelen van AskFord beschikbaar. En voor nog gedetailleerdere informatie zijn er de FordPass-Guides: via een chat reageren experts per omgaande; indien nodig zelfs aangevuld met telefonische ondersteuning.

Bij FordPass staat de gebruiker centraal, ook als het gaat om privacy. Daarom kunnen gebruikers via de app ook aangeven hoe ze op de hoogte gehouden willen worden. Het privacy- en cookiebeleid van FordPass geeft inzicht in de persoonsgegevens en die van de gekoppelde voertuigen.

* Momenteel de nieuwste Ford Focus, Fiesta, EcoSport, Mustang, Edge en Transit Connect
** Ontvang de eerste twee jaar gratis Live Traffic via FordPass Connect

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com