• Ford onderzoekt schonere lucht en hogere productiviteit in steden
  • Onderzoek naar het gebruik van 'plug-in' hybride bestelauto’s die de meeste stadsritten volledig elektrisch rijden uitgebreid
  • Ford werkt samen met provincie en gemeente Valencia, om beter beeld te krijgen van voordelen voor milieu en klanten
  • Transit Custom-bestelauto's worden al getest in Londen en beschikken over geavanceerde accuaandrijving; 1.0 liter EcoBoost-motor vergroot het accubereik

In steden zijn de bedrijfsomstandigheden voor bestelauto's vaak het zwaarst en is het een hele opgave om mensen te vervoeren, en goederen en diensten af te leveren. Ford doet in Londen al onderzoek naar hoe Plug-In Hybrid Electric Vehicles (PHEV's) daarbij kunnen helpen, en heeft deze week bekendgemaakt dat het ook een test gaat starten in Valencia. Lees verder

De samenwerking tussen Ford Smart Mobility, de provincie Valencia en het bestuur van de stad Valencia is bedoeld om te kijken hoe wagenparken met Transit Custom PHEV’s kunnen bijdragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit en een hogere productiviteit.

“Bij Ford richten we ons op het oplossen van mobiliteitsproblemen in de stad: mensen vervoeren, en goederen en diensten afleveren met behulp van innovatie en technologie”, aldus Steven Armstrong, president en CEO van Ford Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Geen twee steden zijn gelijk, dus het is essentieel dat we het mobiliteitsprobleem vanuit verschillende oogpunten bekijken. Ons onderzoek in Valencia helpt ons begrijpen welke voordelen kleine en middelgrote wagenparken die voornamelijk op elektriciteit draaien kunnen bieden.”

De samenwerking van Ford met de Generalitat Valenciana en de stad Valencia is een aanvulling op de tests in Londen. Het maakt deel uit van de investering van $ 11 miljard van Ford in het wereldwijd lanceren van 40 elektrische modellen in het productaanbod, waaronder 16 volledig accuaangedreven auto’s in 2022.

De focus in de Spaanse stad ligt vooral op het gebruik van kleine en middelgrote wagenparken met Transit Custom PHEV’s die volledig elektrisch worden aangedreven en een uitstootloze actieradius van meer dan 50 kilometer hebben. De bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor is ervoor om eventuele zorgen over de actieradius weg te nemen door de accu’s bij te laden op langere ritten.

Het Transit PHEV-project, gepland voor volumeproductie in 2019, toont opnieuw de toewijding van Ford aan Spanje en aan Valencia als een van de belangrijkste productielocaties in Europa. Ford heeft sinds 2011 meer dan € 2,9 miljard geïnvesteerd in Valencia, en in november 2017 kondigde Ford een investering aan van meer dan € 750 miljoen in de afdeling Speciale uitvoeringen in Valencia om de volgende generatie Ford Kuga te maken.

“De milieu- en mobiliteitsproblemen in steden als Valencia kunnen alleen worden opgelost met behulp van sterk leiderschap en gedurfde innovaties”, zei Ximo Puig, president Generalitat Valenciana tijdens het introductie-evenement. “We zijn erg blij dat Ford zich blijft inzetten voor de Comunitat Valenciana door de innovatieve technologie die het naar de stad brengt.”

Er worden twintig Transit Custom PHEV-bestelauto’s, uitgerust met telematica en geofencing-technologie, gebruikt voor de 12 maanden durende proef in Londen die Ford eerder dit jaar lanceerde. In het project wordt samengewerkt met Transport for London en verschillende wagenparken, van de Londense politie tot koeriersdiensten en aannemers.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com