• Nieuwste aflevering in de serie Europe’s Greatest Driving Roads, waarin de mooiste wegen worden uitgelicht
  • Mustang Bullitt trotseert “Mountain Course” op Isle of Man in de Ierse Zee
  • Mountain Course kent geen snelheidslimiet, net zoals vele andere wegen op het eiland

Quizvraag: vanaf welke plek kun je op een heldere dag alle vier de landen van het Verenigd Koninkrijk zien? Het antwoord is Snaefell, de hoogste top op Isle of Man. Men zegt dat vanaf die top Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zichtbaar zijn. Lees verder

Als je al één ding zou weten over het eiland in de Ierse Zee, is het waarschijnlijk dat het de thuisbasis is van een van de beroemdste motorsportevenementen ter wereld: de Isle of Man TT. Die wordt gereden op de “Mountain Course” waar, zoals op veel plekken op het eiland, geen snelheidslimiet geldt. Het Isle of Man TT Festival is een van de beroemdste motorsportfestivals ter wereld. Elk jaar komen daar in twee weken tijd dertig miljoen fans op af om de beste motorrijders in actie te zien op de spectaculaire Mountain Course.

De Mountain Road, een uitzonderlijk snel stuk op de “Mountain Course”, speelt de hoofdrol in het nieuwste deel van de serie Europe’s Greatest Driving Roads. In deze serie worden locaties belicht waar het rijplezier wordt geëvenaard door de omgeving, culinaire geneugten en gastvrijheid van de mensen die er wonen.

Dit is de negende aflevering in de reeks waarin allerlei auto’s op verbluffende locaties worden gefilmd, van de Ford GT supercar op de fantastische Atlantische weg in Noorwegen tot de Focus RS over de vrijwel lege Via Campocatino in Italië. De Mountain Road werd beoordeeld op zaken als de sensatiefactor, het eten en het wegdek. De bergweg behaalde de hoogste score tot nu toe.

Voor de nieuwste aflevering in de filmreeks van Ford, waarin verborgen juweeltjes te zien zijn voor liefhebbers van de betere road trips, neemt journalist Steve Sutcliffe plaats achter het stuur van de Ford Mustang Bullitt, op het eiland waar op veel wegen geen snelheidslimiet geldt.

Bekijk de video hier.

“Stel jezelf een Duitse autobahn voor, tel daar heuvels en bochten bij op en versmal alles tot één rijbaan met verbluffend mooie uitzichten; het resultaat is deze sensationele weg”, aldus Sutcliffe. “Het geeft een enorme kick om op de Mountain Road te rijden. De weg is grandioos, en volstrekt uniek”. Buiten de mogelijkheid om er hard te rijden, is het de moeite waard om eens gas terug te nemen en te genieten van het geweldige landschap, en van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

De nieuwe speciale uitvoering van de Ford Mustang, de Bullitt (vernoemd naar de legendarische Warner Bros.-film die dit jaar zijn 50e verjaardag viert), kan in Europa worden besteld met een verbeterde versie van de 5.0 liter V8 van Ford die 460 pk aan vermogen en 529 Nm aan koppel levert.

Bekijk de volledige serie van Europe’s Greatest Driving Roads hier.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com