• De Atlantische weg staat dit keer centraal in de videoserie Europe’s Greatest Driving Roads van Ford
  • Oogverblindende weg die Noorse eilanden met elkaar verbindt via acht schitterende bruggen
  • Geniet achter het stuur van de exclusieve Ford GT-supercar van een adembenemend landschap

Hartje zomer schijnt hier vrijwel 24 uur per dag de zon, maar ook de rest van het jaar kunnen bezoekers genieten van een heerlijk tochtje over dit wonder van techniek. Lees verder

De Atlantische weg in Noorwegen – het land van de middernachtzon – bestaat uit acht bruggen die de dorpen Kårvåg en Vevang op een wel zeer bijzondere manier met elkaar verbinden. Zeker bij slecht weer is dit geen route voor bang aangelegde mensen, vooral ook omdat er een stuk is waar de weg helemaal lijkt te verdwijnen.

In het nieuwste deel van de videoserie Europe’s Greatest Driving Roads bekijken we de omgeving door de voorruit van de Ford GT-supercar. Even later zet deze auto de snelste rondetijd neer op ’s werelds meest noordelijke racecircuit, slechts dertig kilometer ten zuiden van de poolcirkel.

“Rijden over de Atlantische weg geeft een onbeschrijfelijk gevoel”, aldus de internationaal befaamde autojournalist Steve Sutcliffe. Hij presenteert deze reisverslagen over autobestemmingen waar de geschiedenis, het uitzicht en de cultuur net zo belangrijk zijn als de rijervaring. “Wie onberoerd blijft tijdens een rit door zo’n onvoorstelbaar mooie omgeving, moet wel een enorme cynicus zijn. Voor deze gelegenheid laat ik ons scoresysteem voor wat het is en geef ik de weg een 11 voor het landschap. Wat kun je anders geven aan een route waarop je vanuit je auto walvissen kunt spotten?”

De rit in Noorwegen is de zevende video in de serie Europe’s Greatest Driving Roads en krijgt een totaalscore van 53/60 op basis van factoren als spanning, toegankelijkheid en gastvrijheid. In deze nieuwe aflevering genieten we ook van de rijkunsten van de talentvolle coureur Stefan Mücke van Ford Chip Ganassi Racing. Deze Le Mans-veteraan zet een nieuw ronderecord neer op de Arctic Circle Raceway, waarbij zijn Ford GT met 655 pk een topsnelheid behaalt van 347 km/u.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com