• Ford komt met een nieuwe, duurzame contactsleutel waarop zelfs de meest veeleisende bestuurder kan vertrouwen, in tegenstelling tot veel van de andere apparaten die we dagelijks gebruiken.
  • De sleutel werkt zelfs nog na onderdompeling in water, vallen op beton en blootstelling aan extreme temperaturen.
  • Wanneer de sleutel in het contact zit wordt de batterij opgeladen, zodat deze nooit leeg raakt.
  • Deze ultrabestendige sleutel wordt standaard geleverd bij de nieuwe Transit- en Transit Custom-bestelauto's, en wordt dag in dag uit intensief gebruikt door aannemers, loodgieters en koeriers.

Meestal verwachten we niet dat onze elektronische apparaten lang meegaan. Wegens kapotte schermen, trage software en de aantrekkingskracht van het nieuwste model, belandt menig nieuwe smartphone, tablet en laptop al na een paar jaar in de prullenbak. Lees verder

Ford heeft de sleutel (voor Transit- en Transit Custom-bestelauto’s) getest door deze 30 minuten lang onder water te houden, 50 keer te laten vallen op een betonnen vloer en bloot te stellen aan temperaturen van 60 °C tot -20 °C.

Van buiten lijkt hij op alle andere contactsleutels, met drukknoppen om de auto op slot te doen en een klapsleutel. Deze sleutel is echter permanent afgedicht door de twee delen van de plastic behuizing aan elkaar te bevestigen middels wrijvingslassen, waardoor hij volledig waterdicht is. De binnenkant van de robuuste sleutel is nauwkeurig ontworpen en is bestand tegen de extreme omstandigheden op het werk. Daarnaast wordt de batterij telkens opgeladen wanneer de sleutel in het contact zit, zodat deze nooit leeg is.

“Onze klanten willen een sleutel die de klappen op bouwplaatsen en tijdens koeriersdiensten in de binnenstad kan incasseren, en ze zijn laaiend enthousiast”, zei Jonathan Allan, Electrical Engineering Supervisor bij Ford Europa. “Waar een mobiele telefoon niet altijd betrouwbaar is, heeft Ford ervoor gezorgd dat Transit-bestuurders over een sleutel beschikken die net zo robuust is als hun auto.”

Technici hebben de sleutel ook getest met behulp van klimaatkasten met temperaturen die variëren van woestijnhitte tot ijzige koude, en in een vochtigheidsgraad tot 100%. Andere tests die zijn uitgevoerd:

  • Stofbestendigheid: 5 uur lang blootgesteld aan doordringende fijnstof
  • Chemische weerstand: tot 96 uur continu blootgesteld aan diesel, benzine, ethanol, reinigingsmiddelen en zweet
  • Broekzaksimulatie: 4 uur onafgebroken trilling met muntjes en andere sleutels
  • Knopduurzaamheid: 10 knopdrukken met 12 keer zoveel kracht als normaal
  • Duurzaamheid: 100.000 keer gebruikt in temperaturen van 50 ºC tot -10 ºC

De schokvaste sleutel is ontworpen met de allernieuwste technologie die is verfijnd en ontwikkeld met behulp van feedback die we tien jaar lang kregen van Transit-bestuurders.

De Transit- en Transit Custom-bedrijfswagens van Ford zijn nu te koop in Europa. Ze worden aangedreven door de nieuwe 2.0 liter EcoBlue-dieselmotor, die klanten gunstigere verbruikskosten, betere prestaties, en tot wel 13 procent lager brandstofverbruik biedt, in vergelijking met het vorige model.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com