• Fords inspiratiebron bij componeren van aandrijvingsgeluid van volledig elektrische Mustang Mach-E waren sciencefictionfilms
  • Elektronische oscillaties van Mustang Mach-E inspireren muzikant Matthew Dear tot componeren van "New Breed"
  • Hypnotiserend nummer past in rijke muziekgeschiedenis van Mustang

De volledig elektrische Ford Mustang Mach-E klinkt als een sciencefictionfantasie. Dit bracht de elektronicamuzikant Matthew Dear ertoe om het geluid om te vormen tot muziek. Lees verder

Sciencefictionfilms uit de jaren 80 waren voor de geluidsontwerpers van Ford en studio Ozone Sound een bron van inspiratie bij het bedenken van de geluiden die je in en buiten de Mustang Mach-E hoort als deze rijdt.

Dat spitste de oren van Dear, een van de oprichters van Ghostly International, het befaamde label voor elektronische muziek, en schepper van het anthem “Hands Up for Detroit”.

“Het idee om de geluiden van de Mustang Mach-E te remixen sprak me direct aan omdat ik mezelf altijd als een ‘geluidsknutselaar’ zie”, vertelt Dear. “Maar toen ik daadwerkelijk de digitale motorgeluiden van Ford hoorde en voelde, was ik verkocht. De geluiden doen denken aan films en sciencefiction en zijn cooler dan ik aanvankelijk dacht. Alle geluiden die de auto produceert hebben iets van moderne muziek. Het componeren van “New Breed” was voor mij een nieuwe ervaring en ik denk dat het nummer, net als de auto, passagiers meeneemt op reis.”

Vanaf zijn introductie is de Mustang synoniem met muziek en dook de auto op in een aantal klassieke nummers. Met “New Breed” zet de Mach-E deze Mustang-muziektraditie voort. Beluister de track en bekijk hier een korte documentaire over hoe Ford en Dear het muziekstuk hebben gecreĆ«erd.

“New Breed” wordt nu onder andere gestreamd op Apple Music, Spotify, Deezer en YouTube.

 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com