• Lane-Keeping Bed zorgt ervoor dat slaper op eigen bedhelft blijft
  • 1 op de 4 mensen met een relatie slaapt beter in eigen bed
  • Geïnspireerd op Lane-Keeping Aid technologie die ervoor zorgt dat de bestuurder in het midden van de rijstrook blijft

Na een hectische dag zou het heerlijk ontspannend moeten zijn om dicht tegen je geliefde aan te kruipen. Maar voor degene die het bed deelt met iemand die 'geen grenzen kent', kunnen er kostbare uren nachtrust verloren gaan met pogingen om het eigen deel van het matras te heroveren. Lees verder

Uit onderzoek blijkt dat één op de vier mensen met een relatie beter slaapt in een eigen bed.* En slaaptekort kan na verloop van tijd thuis, op het werk en in het verkeer het risico vergroten op letsel en ongelukken.**

Als afzonderlijke bedden geen aantrekkelijke oplossing is, wat dan wel?

Ford presenteert het Lane-Keeping Bed. Hierin is autotechnologie toegepast die ervoor zorgt dat zelfs de meest opdringerige bedpartner ‘s nachts keurig in de ‘eigen rijstrook’ blijft.

Bekijk hier de video: www.youtube.com/watch?v=yfSYjbODGUc

Lane-Keeping Aid is een technologie die in de meeste nieuwe Fords beschikbaar is. Het systeem houdt wegmarkeringen op de voorliggende weg in de gaten. Wanneer de bestuurder buiten de lijnen dreigt te rijden, stuurt het voertuig de bestuurder voorzichting terug tussen de lijnen door een subtiele ‘stuurcorrectie’ te geven en bij te sturen in de juiste richting. Met behulp van camerasystemen die ook voor andere rijassistentie functies worden ingezet, helpt Lane-Keeping Aid voorkomen dat bestuurders onbedoeld hun rijstrook verlaten.

Deze technologie is de inspiratie voor het Lane-Keeping Bed. Het bed neemt door middel van druksensoren waar wanneer iemand de eigen bedhelft heeft verlaten. Hierdoor wordt de slaper met behulp van een geïntegreerde transportband zachtjes weer teruggebracht naar de eigen helft.

“Veel volwassenen die samen slapen hebben minder ruimte dan een klein kind in een eigen bed”, zegt Dr Neil Stanley, onafhankelijk slaapdeskundige en de schrijver van How to Sleep Well. “In hun slaap zijn mensen op hun kwetsbaarst. Daarom zijn wij zo geprogrammeerd dat we wakker worden wanneer we onverwacht door iets of iemand worden aangeraakt. Als er iemand aan jouw kant van het bed komt, wordt het verdedigingsmechanisme geactiveerd. De draaier slaapt vaak door, terwijl jouw nacht gebroken is. Ik heb hierdoor relaties op de klippen zien lopen.”

Het Lane-Keeping Bed is een prototype dat deel uitmaakt van een reeks Ford Interventions, waarbij autotechnologie wordt toegepast om dagelijkse – of in dit geval nachtelijke – problemen te verhelpen.

“Lane-Keeping Aid in onze auto’s kan ervoor zorgen dat autorijden eenvoudiger en comfortabeler wordt. Door deze technologie toe te passen op een bed willen we het systeem onder de aandacht brengen van automobilisten. Veel mensen weten namelijk niet van het bestaan van dit en andere rijhulpsystemen. Zelfs als deze handige systemen wel op de auto aanwezig zijn, worden ze vaak door onwetendheid niet gebruikt.”, aldus Anthony Ireson, director, Marketing Communications, Ford Europa.

# # #

* https://bettersleep.org/research/sleep-surveys/survey-american-couples-have-trouble-in-bed/

** https://www.nhs.uk/live-well/sleep-and-tiredness/why-lack-of-sleep-is-bad-for-your-health/

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com