• Marktaandeel blijft stijgen: eerste kwartaal 1,8% hoger dan vorig jaar
  • Met 40% groei was 2-tons Transit grootste succesnummer
  • Grote investeringen in duurzame modellen en introductie van nieuwe diensten

Ford Bedrijfswagens maakte de hoge ambities voor 2021 al in het eerste kwartaal waar. Na het absolute recordjaar 2019, en de versterking van de marktpositie in 2020, boekt het bedrijfswagenmerk wederom betere resultaten. In het eerste kwartaal groeide het marktaandeel met 1,8% ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Met dit resultaat noteerde Ford Bedrijfswagens opnieuw de nummer 2 positie in de Nederlandse markt. Lees verder

40% groei
Ford Bedrijfswagens realiseerde in bijna alle segmenten een groei in marktaandeel. Vooral de 2-tons Transit sprong er bovenuit met met een stijging van ruim veertig procent. Het aanbod van uitvoeringen en op maat gemaakte conversies is wederom verder uitgebreid en steeds meer ondernemers stappen dan ook over op een Transit. In het eerste kwartaal nam onder meer Telesuper de eerste auto’s van een order van 65 Transits in ontvangst.

100% uptime
Het eerste kwartaal van 2021 stond niet alleen in het teken van groei, maar ook van de introductie van nieuwe diensten en de bekendmaking van grote investeringen op het gebied van duurzame mobiliteit en elektrificatie. Met het vorige maand aangekondigde FORDLiive kunnen eigenaren van bedrijfswagen van Ford hun productiviteit verder verbeteren dankzij de maximale inzetbaarheid van hun voertuigen. Het systeem verbindt de bedrijfswagens, het Transit Centrum dealernetwerk en de fabrikant met elkaar. Het maakt gebruik van actuele voertuiggegevens om de productiviteit van het wagenpark te optimaliseren. Doel: honderd procent uptime voor een nog efficiëntere inzet van bedrijfswagens.

Op weg naar CO2-neutraliteit
Ander recent en belangrijk nieuws is de bekendmaking van de plannen van Ford op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil tegen 2035 de uitstoot van broeikasgassen met 76 procent terugbrengen en in 2050 geheel klimaatneutraal zijn. Vanaf 2024 is elke Ford Bedrijfswagen leverbaar in een uitvoering met stekker (EV of PHEV). Meer informatie over de doelstellingen van Ford is te lezen in het recent gepubliceerde duurzaamheidsverslag.

Nieuwe producten, grote investeringen
Ford Bedrijfswagens werkt al hard aan de opvolger van de succesvolle Transit Custom. Deze nieuwe generatie wordt vanaf medio 2023 in nog meer verschillende versies leverbaar, waaronder een volledig elektrische, naast een plug-in hybride, mild hybride en conventionele motorvarianten. Ford maakt onlangs bekend 2 miljard euro te investeren in de fabriek in Koaceli, Turkije om de productie van de nieuwste generatie Transit Custom voor te bereiden. In deze fabriek zullen ook de volledig elektrische E-Transit én de nieuwe generatie accupakketten worden geproduceerd.

Emil Bos, Commercial Vehicle Manager bij Ford Nederland: “We zijn trots op onze goede resultaten in het eerste kwartaal van 2021. Met het sterke portfolio bedrijfswagens en de vele maatwerkmogelijkheden kan ons professionele netwerk van Transit Centrum dealers onze klanten altijd de juiste oplossing bieden. Steeds meer ondernemers stappen dan ook over op Ford. Dit kwartaal stond niet alleen in het teken van groei, maar ook van een duurzame toekomst. En met de introductie van FORDLiive, waarbij we streven naar honderd procent uptime en daarmee een maximaal rendement voor onze klanten, bouwen we door aan een serviceverlening die veel verder gaat dan alleen het leveren van de perfecte bedrijfswagen.”

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com