• Team Fordzilla – Fords Esports-team – toert door Europa met speciaal uitgeruste Gaming Transit-bus om kinderen in hospices en scholen entertainment te bieden
  • Interieur van de Ford Transit is uitgerust met gameconsoles en controllers voor maximaal drie spelers. Lift, rolstoelhelling en andere toegankelijkheidsfuncties zorgen voor inclusieve ervaring
  • Tijdens roadtrip worden naar verwachting ook verrassingsbezoeken aan evenementen in heel Europa gebracht

Team Fordzilla gaat deze zomer met een speciaal aangepaste Gaming Transit-bus de Europese wegen op om kinderen met een handicap plezier te bieden en plaatselijke goede doelen te steunen. Lees verder

Gamers van Team Fordzilla – het Esports team van Ford – rijden rond in een unieke Ford Transit die is uitgerust met toegankelijkheidsfuncties en de nieuwste gamingtechnologie. Ze bezoeken hiermee liefdadigheidsinstellingen, zorgverleners en scholen. Voor kinderen met beperkte mobiliteit is de bus voorzien van adaptieve controllers waarop externe knoppen, schakelaars of joysticks kunnen worden aangesloten om specifieke aangepaste bediening mogelijk te maken.

De roadtrip omvat stops in o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze stops kunnen jonge mensen verschillende gezinsvriendelijke games spelen en leuke en spannende ervaringen opdoen.

“Team Fordzilla gelooft dat gamen voor iedereen is en dat lachen belangrijker is dan hoge scores”, zegt Emmanuel Lubrani, senior manager Brand Communications en Content Development bij Ford Europa. “Onze Gaming Transit – die we in de ontwikkelingsfase de bijnaam ‘Vanzilla’ hebben gegeven – brengt dat plezier rechtstreeks naar kinderen in heel Europa, en bevat verrassingen voor de geweldige organisaties die hen dagelijks ondersteunen.”

De Vanzilla-roadtrip begint op 14-15 juni op de Rosa Llácer-school in Valencia, waar ongeveer 100 jongeren tussen de zes en 21 jaar mee kunnen doen alvorens de tour andere steden in Spanje aandoet.

De bus is ontworpen om kinderen met een handicap een spannende en boeiende ervaring te bieden. Toegankelijkheid, inclusiviteit en competitie is waar het bij deze actie om draait. De in het oog springende styling van de Gaming Transit omvat kenmerken van MS-RT. MS-RT produceert door racing geïnspireerde versies van de Ford Transit Custom en Connect, evenals de opvallende Ranger MS-RT pick-up.

De Gaming Transit is ontworpen om spelers veiligheid en toegankelijkheid te bieden. Voertuigombouwer en partner van Ford Allied Mobility heeft een rolstoellift en opklapbare oprit toegevoegd om het in- en uitstappen te vergemakkelijken, terwijl adaptieve gamecontrollers kunnen worden geconfigureerd om aan de individuele behoeften van spelers te voldoen.

De drie gaming-suites hebben gemakkelijk te reinigen oppervlakken en zijn in de bus met tussenschermen van elkaar gescheiden. De Gaming Transit beschikt ook over een pop-up evenementenruimte en twee racegame-installaties met stuurwielen, pedalen, racestoelen en twee schermen om tijdens elk onderdeel van de tour gamers een ​​nog meeslependere ervaring te bieden.

Team Fordzilla
Ford heeft Team Fordzilla in 2019 geïntroduceerd met afzonderlijke teams in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Elk team komt uit in een nationale competitie onder leiding van een speciale teamcaptain. De beste coureurs vertegenwoordigen Team Fordzilla op het Europese podium.

Het Gaming Transit-initiatief volgt op de recente inclusiviteitscampagne ‘Women to the Track’ van Team Fordzilla, die als doel heeft de vertegenwoordiging van vrouwen in simracen te verbeteren. Volg het team voor verdere updates op Twitter (@TeamFordzilla), Instagram (@teamfordzilla) en Twitch (@TeamFordzilla).

Gaming TransitFord heeft Vanzilla gecreëerd in samenwerking met gekwalificeerde ombouwpartners. De stijl van het exterieur en upgrades in het interieur zijn uitgevoerd door MS-RT. De toegankelijkheidsexperts van Allied Mobility – een Ford Qualified Vehicle Modifier (ombouwpartner) – hebben de gebruiksvriendelijke rolstoelhelling gemonteerd zonder concessies te doen aan de binnenruimte. Envy Create was verantwoordelijk voor de inrichting van de gamestations met de ideale specificaties. Het volledige uitrustingsniveau van het voertuig is hieronder te vinden.

 

Basisvoertuig
Basisvoertuig Ford Transit 350E 2.0-liter EcoBlue 185 PS RWD L4H3
Max. vermogen pk (kW) 185 (136)
Max. Koppel (Nm) 415
Exterieur 
Styling Exterieur volledig in gepersonaliseerd Team Fordzilla-kleuren, stoere FORD-grille in Raptor-stijl
Velgen 16-inch Trail 10-spaaks zwarte lichtmetalen velgen
Interieur
Upgrades van het interieur MS-RT Nappa leer en suède interieur, prachtig vormgegeven stuurwiel
Gamercapaciteit 3, op aparte stations in het voertuig
Constructie Ingebouwde techniekkasten en ventilatiekanalen. Vingerafdruk- en microbebestendige laminaatafwerking van medische kwaliteit. Dankzij de thermische afwerking zijn kleine krassen te repareren.
Interieurdesign Lichtgevende Team Fordzilla-graphics op vloer, zijkanten en dak. Leren stoelen en wegklapbare tussenschermen met Team Fordzilla-logo.
Consoles Xbox Series S, resolutie tot 1440p en 120 FPS
Controllers Xbox Wireless en Xbox Adaptive controllers met mogelijkheid voor plug-in hulpmiddelen voor maximale toegankelijkheid
Randapparatuur BenQ-schermen, B&O-headsets voor elke speler
Racing game rigs 2x Next Level Racing cockpits met 70-inch schermen voor alle weersomstandigheden op het achterportier
Toegankelijkheid
Toegang tot het voertuig Allied Mobility rolstoellift onder de vloer achterin, ontworpen om binnendringen in de speelruimte of toegang via het achterportier te voorkomen
Interieur Inklapbare lederen stoelen voor volledige rolstoeltoegang, Xbox adaptieve controllers
Gewichten en afmetingen
Leeggewicht (kg) 3289
Wielbasis (mm) 4522
Lengte (mm) 6704
Hoogte (mm) 2769 (zonder belading)
Breedte (mm) met/zonder spiegels 2059/2126

 

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com