• Jurycommentaar: “Een afgetekende overwinning met een fraai totaalpakket!”
  • Ford Transit: al sinds jaar en dag Europa’s best verkochte bestelwagen
  • Grote bestelwagen van Ford nu ook met SelectShift automaat
  • Naast Ford Transit ook Transit Courier, Transit Connect en Transit Custom in de top10 van Bestelauto van het Jaar-verkiezing

De Ford Transit is voor de tweede maal uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar. De grote bestelwagen van Ford won de felbegeerde titel al eerder in 2015. Zijn sterke eigenschappen, de gunstige Total Cost of Ownership en het klantgerichte dealernetwerk wisten de vakjury dit jaar wederom te overtuigen. Lees verder

De jaarlijkse Bestelauto van het Jaar-verkiezing laat er geen twijfel over bestaan dat de Ford Transit een ijzersterk aanbod is in de klasse van de grote bestelwagens. Enkele jaren geleden werd hij in Nederland al uitgeroepen tot Bestelauto van Jaar 2015 en ook in de daaropvolgende jaren noteerde hij topscores in de verkiezing. Nu heeft Ford met de Transit wederom een absolute winnaar in huis. De Bestelauto van het Jaar 2018 scoorde in de verkiezing sterk op alle fronten en liet bij de vakjury – bestaande uit bedrijfsautojournalisten, fleetowners en leasemaatschappijen – geen twijfel bestaan over zijn capaciteiten. “Het verschil ten opzichte van de nummer 2 in de verkiezing is groot genoeg om van een afgetekende overwinning te kunnen spreken,” verklaart Peter Brouwer, juryvoorzitter van de Bestelauto van het Jaar verkiezing. “De Transit weet zich door zijn uitgekiende specificaties uitstekend te manifesteren; de grote Ford behaalt op vrijwel alle niveaus hoge scores, maar weet zich vooral van de nummer 2 in de lijst te onderscheiden met zijn veel lagere kilometerkosten, zowel als het gaat om leaseprijs als brandstof.”

Lof voor EcoBlue dieselmotor en dealernetwerk
Naast een positief oordeel over de gunstige TCO-kenmerken was er vanuit de vakjury ook veel waardering voor de producteigenschappen van de grote Transit. “Zoals het een moderne Ford-bestelwagen betaamt, zijn de rijeigenschappen van hoog niveau, waarbij we speciaal lof hebben voor de nieuwe 2,0-liter EcoBlue dieselmotor. Veel punten zijn er ook voor de volledigheid van het gamma en de unieke mogelijkheid om te kiezen tussen voor-, vier- en achterwielaandrijving. Over het algemeen geldt bij Ford bovendien bewondering voor de snelle en effectieve manier waarop de dealers zich als Transit Centrum hebben aangepast aan de wensen van bedrijfsautoklanten. Al met al een fraai totaalpakket, waarmee deze grote Ford zich terecht de Bestelauto van het Jaar 2018 mag noemen.”

Gehele Transit range in hoogste regionen Bestelauto van het Jaar-verkiezing
Naast de winnende Ford Transit staat de compacte Transit Courier op plek 3, gevolgd door de Transit Connect op plek 4. De Ford Transit Custom scoort een verdienstelijke zesde plaats in de Bestelauto van het Jaarverkiezing.

Honderd jaar expertise in bedrijfswagens
Gerard Bolder, Managing Director Ford Nederland: “Ford scoort met de Transit al vele jaren podiumplaatsen in de Bestelauto van het Jaar-verkiezing. Zo mocht ik in 2014 de award in ontvangst nemen voor de Transit Custom, het kleine broertje van de ‘grote’ Transit waarvoor ik een jaar later de trofee van de juryvoorzitter ontving. Ook de Transit Courier en Connect scoren goed, mede dankzij de lage Total Cost of Ownership die voor de hele Transit-range een speerpunt is. Deze is er mede verantwoordelijk voor dat de Transit al sinds jaar en dag de best verkochte bestelwagen van Europa is. Ford’s expertise in bedrijfsauto’s gaat echter nog veel verder terug in de tijd dan enkel het succes van de Transit. De basis voor dat succes werd gelegd door het legendarische TT-model, de eerste bestelauto van Ford die dit jaar precies honderd jaar geleden werd geïntroduceerd, als historische voorganger van de huidige bedrijfswagenlijn van het merk.

Anno 2017 staat de nieuwe Bestelauto van het Jaar 2018 aan de basis van een uitgebreid aanbod aan moderne bestelwagens van Ford, in grootte en functionaliteit uiteenlopend met een oplossing voor elke individuele ondernemer.

Efficiënte krachtbron nu ook met moderne automaat
Eén van de highlights van de Ford Transit is de nieuwe 2,0-liter EcoBlue dieselmotor die Ford sinds kort in de bestelwagen levert, en die ook veel lof oogstte bij de Bestelauto van Jaar-jury. De zeer efficiënte krachtbron is er in drie vermogensvarianten: met 77 kW/105 pk, 96 kW/130 pk en 25 kW/170 pk. Voor het eerst combineert Ford deze motor voor uiteenlopende uitvoeringen nu ook met de moderne SelectShift automatische transmissie voor extra comfort en verkeersveiligheid. Hier dragen overigens ook diverse rij-assistentie technologieën aan bij zoals Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection, Lane Departure Warning en Side Wind Stabilisation, om maar enkele van de uitgebreide reeks veiligheid verhogende technologieën te noemen.

De Ford Transit is in Nederland al leverbaar vanaf € 22.625 excl. BTW/BPM.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com