• Transit Courier enige bedrijfswagen die hoogste Platinum beoordeling heeft gekregen

Volgens Euro NCAP – de onafhankelijke autoriteit op het gebied van veiligheid – pakken aanrijdingen waarbij bedrijfswagens zijn betrokken vaak ernstiger uit voor de voertuigen van de tegenpartij bij frontale en kop-staartbotsingen. Een groot percentage van de ongelukken is te wijten aan verlies van controle over het voertuig. Lees verder

Daarom is het zo belangrijk dat bedrijfswagens worden uitgerust met geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen (advanced driver assistance systems: ADAS) die de gevolgen van dergelijke ongelukken kunnen helpen voorkomen of beperken.

Hans Schep, General Manager bij Ford Pro Europa: “We zijn trots dat onze nieuwe Transit Courier 1,2 de hoogste score ooit heeft behaald in de Commercial Van Safety-test van Euro NCAP – met een fenomenale score van 93%.”

In het speciale programma van Euro NCAP voor het beoordelen van de veiligheid van bedrijfswagens wordt extra aandacht besteed aan de beschikbaarheid van ADAS, en de Transit Courier is de enige bedrijfswagen die de hoogste beoordeling (Platinum) heeft gekregen in 2023. Het is ook de eerste die deze hoogste score heeft behaald, onder de nieuwe strenge testprotocollen die eerder dit jaar zijn geïntroduceerd.

De Transit Courier scoorde maximale punten voor de technologie Lane Keeping System3 en het Blind Spot Information System3. Er werd ook een perfecte score behaald voor snelheidsregelsystemen, waaronder Intelligent Speed Assist3. Bovendien gaf Euro NCAP een eervolle vermelding voor het hoge niveau van de ADAS-functies waarmee de Courier standaard is uitgerust.

De Platinum-beoordeling geldt voor alle versies van de Transit Courier in de N1-categorie, waaronder de benzine- en dieselmodellen geproduceerd door de Ford Otosan Craiova-fabriek in Roemenië en de elektrische E-Transit Courier 4,5, waarvan de productie volgend jaar begint.

Michiel van Ratingen, Euro NCAP Secretary General: “Euro NCAP moedigt fabrikanten van bedrijfswagens sterk aan om hun voertuigen te voorzien van dezelfde aanrijdingspreventietechnologie die al beschikbaar is op de markt en in personenauto’s wordt toegepast. De Ford Transit Courier geeft daar gevolg aan door bijna alle veiligheidsapparatuur standaard te leveren en wordt daardoor de eerste winnaar van de Platinum-beoordeling van Euro NCAP onder de nieuwe regels van 2023. Felicitaties aan Ford voor dit resultaat!”

De Transit Courier is niet de enige bedrijfswagen van Ford Pro met een begeerde Euro NCAP-award. De Transit 6– en Transit Custom 7-modellen behaalden in 2021 de Gold-status, net als de elektrische E-Transit 8 vorig jaar.

“Niets is belangrijker bij Ford Pro dan de veiligheid van onze klanten, hun medewerkers en de mensen met wie ze de wegen delen. Het is erg toepasselijk dat het eerste wat onze nieuwe Transit Courier heeft afgeleverd een eersteklas veiligheidsbeoordeling is”, vertelt Hans Schep, General Manager bij Ford Pro Europa.

###

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com