• Van Amsterdam naar Zandvoort natuurlijk, maar ook van Bern naar Genua, van Madrid naar Marbella, van Boedapest naar Triëst, de Ford Mustang Mach-E kan het strand bereiken vanuit elke Europese hoofdstad, zonder onderweg te moeten stoppen om de batterij op te laden
  • Verkoop van elektrische auto’s in Europa is dit jaar al met meer dan 50 procent gestegen ten opzichte van 2020, wat betekent dat steeds meer gezinnen voor het eerst een elektrisch uitstapje kunnen maken
  • De extra bagageruimte in de ‘frunk’, het glazen panoramadak dat interieur ook koel houdt en het SYNC-systeem van nieuwste generatie zorgen ervoor dat de Mustang Mach-E de status van Mustang als iconische auto voor een roadtrip naar een hoger niveau tilt

Meer mensen dan ooit verkennen Europa deze zomer in een elektrische auto. De verkoop van elektrische auto’s is in 2021 al met meer dan 50 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2020. Voor eigenaren van een nieuwe Mustang Mach-E hoeft de angst voor een tekortschietende actieradius niet het plezier te verminderen dat ze beleven aan hun zomerse uitstapjes. Lees verder

Van Amsterdam naar Zandvoort is een eitje, maar ook van de Zwitserse hoofdstad Bern naar de historische Italiaanse havenstad Genua, en van de Spaanse hoofdstad Madrid naar de stranden van Marbella: de eigenaar van de volledig elektrische Ford Mustang Mach-E kan op een enkele volle batterij1 vanuit alle Europese (hoofd)steden2 de kusten van Europa bereiken.

Zelfs vanuit bijvoorbeeld Praag in het door land ingesloten Tsjechië, kan de Mustang Mach-E een gezin non-stop vervoeren naar het hippe stadsstrand van het zo’n 500 km noordelijker gelegen Szczecin in Polen. Met een volledig elektrische actieradius van 610 km3 heeft de Mustang Mach-E met Extended Range ruim voldoende actieradius.

Het is ook een flinke rit naar de kust vanuit de hoofdsteden van Oostenrijk, Hongarije, Polen, Spanje en Zwitserland. Het toonaangevende FordPass-laadnetwerk omvat echter geschikte laadstations in de kustplaatsen die vanuit de hoofdsteden van elk van deze landen bereikbaar zijn. Daar kunnen eigenaren van een Mustang Mach-E hun batterij opladen – en zelf vitamine D bijtanken – zodat ze er zeker van kunnen zijn dat de batterij voldoende is opgeladen om weer thuis te komen.

“Na het zware jaar 2020 trekken we er deze zomer graag op uit om Europa te verkennen, en de Mustang Mach-E is daarvoor de perfecte auto”, aldus Roelant de Waard, general manager Passenger Vehicles bij Ford Europa. “De indrukwekkende actieradius helpt de associatie van de Mustang met road trips en vrijheid in stand te houden en voegt daar het extra voordeel van emissievrij rijden aan toe.”

Behalve van emissievrij rijden kunnen berijders van de Ford Mustang Mach-E ook profiteren van het voordeel van lagere gebruikskosten in vergelijking met benzine- of dieselmotoren, net als van de stilte van de elektrische aandrijflijn. Het kan allemaal kan helpen de rit zo aangenaam mogelijk te maken.

Ongeacht waar in Europa hij of zij naartoe wil, kan de eigenaar van een Mustang Mach-E gebruikmaken van de EV Trip Planner op de FordPass-app4 om het reizen nog gemakkelijker te maken. De app berekent de route en plant op basis van het actuele batterijniveau de eventueel noodzakelijke laadstops. De Intelligent Range-functie voorspelt ook nauwkeurig hoeveel actieradius bestuurder nog tot zijn beschikking heeft. Hij doet dit op basis van het rijgedrag uit het recente verleden, de weersvoorspellingen en crowdsource-data van andere Mustang Mach-E’s.

De Mustang Mach-E is ook om andere redenen een uitstekende partner voor zomerse road trips. In de neus bevindt zich de ‘frunk’ – een bagageruimte (FRont trUNK) die voorzien is van een afvoeropening en waarin dus vochtige, zanderige handdoeken en strandkleding kunnen worden opgeborgen. Wanneer de Mustang Mach-E is uitgerust met het optionele panoramische glazen dak over de volledige lengte, dan is het glas daarvan voorzien van een speciale coating om het interieur koel te houden. Een extra binnenlaag in het glas biedt ook bescherming tegen ultraviolette straling.

Bij de nieuwste generatie van het SYNC infotainmentsysteem5 kunnen gebruikers de 15,5 inch touchscreen splitsen in navigatie en muziekselectie – met Power Up-updates die over the air voor nuttige nieuwe functies zorgen – waardoor de eigenaar van de Ford Mustang Mach-E helemaal klaar is voor een geweldige, avontuurlijke road trip.

# # #

1Gebaseerd op een volledig opgeladen batterij

2Lidstaten van de Europese Unie en die van de twintig voor Ford belangrijkste Europese markten: België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Zweden en Zwitserland – en ook Turkije

3Het opgegeven brandstof-/energieverbruik, de CO2-emissie en de elektrische actieradius zijn tijdens de WLTP-testprocedure vastgesteld volgens de technische voorschriften en specificaties van de Europese richtlijnen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151 in de meest recente versie. De toegepaste standaard testprocedures maken een vergelijking mogelijk tussen verschillende automodellen en auto’s van verschillende fabrikanten.

4FordPass Connect (optioneel op bepaalde uitvoeringen), de FordPass-smartphone-app en aanvullende connected services zijn vereist voor functies op afstand (zie de FordPass-voorwaarden voor meer informatie). De aangesloten diensten en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele partnernetwerken. Veranderingen qua technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteit kunnen de functionaliteit beperken en de werking van aangesloten functies verhinderen. Connected service werkt niet via een Wi-Fi hotspot.

5Laat je niet afleiden tijdens het rijden. Gebruik indien mogelijk spraakgestuurde systemen en gebruik geen handheld apparaten tijdens het rijden.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com