• Waze community-app voor verkeersinformatie en navigatie vanaf april beschikbaar in Ford SYNC 3
  • Podcast-app Acast organiseert audio in auto en raadt podcasts aan op basis van geschatte reisduur woon-werkverkeer
  • Meer SYNC 3 AppLink-nieuws van Ford op Mobile World Congress 2018

Ford heeft vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona bekendgemaakt dat de populaire navigatie- en verkeersapp Waze in april 2018 wereldwijd beschikbaar komt voor Ford-eigenaren met het SYNC 3 connectiviteitssysteem.*
Lees verder

Met meer dan 100 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld is Waze ’s werelds grootste community-app voor navigatie en verkeersinformatie waarmee automobilisten verkeersproblemen kunnen omzeilen. Dankzij deze samenwerking – voor het eerst aangekondigd tijdens de CES – kunnen bezitters van een Apple iPhone vanaf hun smartphone Waze-informatie projecteren op het grote touchscreen in hun auto. Ford biedt al de mobiele navigatie-app Sygic aan op het AppLink-platform en het navigatiesysteem SYNC 3 bij FordPass Live Traffic.

“We weten dat automobilisten het prettig vinden om met behulp van navigatie-apps hun bestemming veilig en efficiënter te bereiken”, zegt Don Butler, executive director, Connected Vehicle and Services. “We hebben nauw samengewerkt met onze partners om dit te realiseren. Met het SYNC 3 AppLink-platform kunnen bestuurders nu veilig en gemakkelijk hun favoriete apps gebruiken. Zo kunnen ze tijdens het rijden hun handen aan het stuur en hun blik op de weg houden.”

Met Ford SYNC AppLink kunnen automobilisten via spraaksturing en bedieningsknoppen op het stuurwiel, smartphone-apps gebruiken op het geïntegreerde touchscreen in hun auto. AppLink werkt op basis van SmartDeviceLink (SDL), een open-source software-oplossing die door een aantal autofabrikanten wordt toegepast. SDL biedt een gemeenschappelijke interface tussen app en auto.

“Met Waze is het alsof je persoonlijk wordt ingeseind door 100 miljoen vrienden op de weg”, aldus Jens Baron, product lead, In-Car Applications, Waze. “Onder hen bevinden zich nu ook al die automobilisten met een Ford die voortaan via het touchscreen in de auto onze app kunnen gebruiken. Waze is meer dan wat rode lijnen op de kaart, maar staat voor een enorme gemeenschap van mensen die overal ter wereld met de auto onderweg zijn en zo verkeersproblemen kunnen omzeilen.”

Verder kondigde Ford in Barcelona ook aan dat de podcast-app Acast beschikbaar komt voor SYNC 3. Deze app biedt offline downloads en beschikt over een intelligente engine die de duur van het woon-werkverkeer analyseert en op basis daarvan podcasts aanraadt die zijn afgestemd op de reistijd. Acast was een van de winnaars van ‘Make it Drivable’, de AppLink Challenge die Ford in 2017 in Parijs organiseerde. Tijdens dit evenement werden start-ups uitgedaagd om ideeën te ontwikkelen die de kwaliteit van reizen verbeteren. Ook bevestigde Ford dat de volgende apps binnenkort in AppLink beschikbaar zullen komen:

  • BPme – vanuit de auto BP-benzinestations zoeken en na het tanken betalen
  • Radioplayer – favoriete radioprogramma’s en podcasts zoeken en streamen; komt volgende maand beschikbaar
  • Cisco WebEx – onderweg veilig vergaderen dankzij spraaksturing **

# # #

* 2018 model year Ford vehicles running SYNC 3 version 3.0 or greater will be able to run Waze on its touch screen at launch. Other SYNC 3-enabled Ford vehicles can receive an over-the-air update or an update via USB to enable Waze functionality. For more info on region availability go to https://www.waze.com

**WebEx is available in the following markets globally: Denmark, Germany, US, UK, Australia, Canada, Spain, France, Italy, Japan, Korea, Netherlands, South America, Russia, Sweden, Turkey and China

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com