• SecuriAlert, Fords nieuwe connected beveiligingssysteem, biedt auto-eigenaren extra gemoedsrust
  • Via de FordPass app kan SecuriAlert makkelijk worden in- en uitgeschakeld

Ondanks dat tijdens de pandemie veel mensen in Europa thuisblijven, blijft autocriminaliteit een probleem dat in sommige landen zelfs groeit.1 Alarmsystemen voor auto's kunnen dieven afschrikken. Maar in steden waar auto's 's nachts op straat geparkeerd staan, kan het gebeuren dat eigenaren het alarm negeren omdat ze niet beseffen dat het alarm dat ze horen van hun auto is. Of omdat ze het alarm helemaal niet horen.2 Lees verder

Ford maakt het smartphone-connected systeem voor verhoogde beveiliging, SecuriAlert (eerder bekend als Guard Mode bij Ford bedrijfswagens), voor het eerst beschikbaar voor eigenaren van Ford personenauto’s.

Na activatie stuurt SecuriAlert een melding naar de smartphone van de eigenaar van de auto. Denk hierbij aan pogingen om de portieren te openen, of toegang te verschaffen met een sleutel. De mogelijkheid tot een melding via de smartphone biedt de eigenaar gemoedsrust wanneer de auto uit het zicht, of buiten gehoorsafstand, geparkeerd staat.

Zo werkt SecuriAlert
De eigenaar activeert SecuriAlert wanneer hij bij de auto weggaat. Deze functie kan met de smartphone-app FordPass snel en gemakkelijk worden in- en uitgeschakeld.3

Als het systeem actief is, maakt het gebruik van de bestaande sensoren van de auto om te bepalen of er een inbraakpoging wordt gedaan. Wanneer het systeem activiteiten aan de auto waarneemt, stuurt de auto direct via het FordPass Connect modem een pushmelding naar de smartphone van de eigenaar.

De FordPass app laat op de smartphone de tijd van en de reden voor de SecuriAlert-melding zien. Tevens wordt de laatst bekende locatie van de auto getoond.

SecuriAlert stuurt een bericht als er een poging wordt gedaan om met een sleutel een portier te openen, een handeling die een conventioneel voertuigalarm niet activeert. Dit kan vooral handig zijn bij het identificeren van pogingen om toegang tot de auto te verkrijgen met een gekloonde of gestolen sleutel.

Wanneer de eigenaar bij de auto terugkeert, bijvoorbeeld om naar het werk te gaan, kan vóór vertrek SecuriAlert eenvoudig worden uitgeschakeld met de app FordPass.

Connected functies
SecuriAlert is onderdeel van een pakket connected functies dat eerder dit jaar is geïntroduceerd voor bedrijfswagens en nu beschikbaar is voor personenauto’s van Ford.

“Of de auto nu ’s nachts op straat wordt geparkeerd, of tijdens een dagje winkelen in een parkeergarage, we weten dat onze klanten zich zorgen maken over de veiligheid van de auto en de inhoud ervan. SecuriAlert bouwt voort op het groeiende connectiviteitsecosysteem van Ford en biedt zo auto-eigenaren de zekerheid dat wanneer er iets met hun auto gebeurt als ze er niet in rijden, zij als eerste op de hoogte worden gebracht”, aldus Richard Bunn, directeur retail connectiviteitsoplossingen, Ford Mobility bij Ford Europa.

In 2020 maakte Ford zijn connected-diensten voor voertuigen gratis voor klanten in heel Europa. Ook kondigde Ford de samenwerking aan tussen fabrikanten van connected-technologie voor voertuigen die automobilisten waarschuwt voor risico’s op de route vóór hen.

# # #

1 In 2020 nam het aantal autodiefstallen in het Verenigd Koninkrijk met een derde toe, met gemiddeld 205 gestolen auto’s elke dag

2 Het Britse ministerie van Verkeer, Nationaal transportonderzoek: in steden staat een op de drie auto’s ’s nachts op straat geparkeerd (2018, meest recente gegevens beschikbaar)

3 De app FordPass, compatibel met geselecteerde smartphoneplatforms, is beschikbaar om te downloaden. Voor berichten en data zijn lokale tarieven van toepassing. FordPass Connect, de app FordPass en gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (meer informatie vind je in de voorwaarden voor FordPass). Connected Service en functies zijn afhankelijk van beschikbaarheid van het mobiele netwerk van Vodafone of Vodafone-partners. Ontwikkelingen in technologie/mobiele netwerken/voertuigcapaciteit kunnen de functionaliteit beperken en de werking van connected functies verhinderen. Connected Service is exclusief Wi-Fi hotspot.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com