• Compacte Transit Courier biedt vernieuwde aandrijvingen met standaard zes versnellingen, SYNC 3-technologie en modern front
  • Nieuwe Transit Courier leverbaar vanaf juni, per direct te bestellen
  • Transit Courier nu ook leverbaar als complete Limited-uitvoering

Ford heeft de prijzen van de nieuwe Transit Courier-bedrijfswagens onthuld. De Transit Courier is het kleinste lid van de Ford Transit-familie. Het nieuwe model beschikt over een moderne voorkant met een herzien ontwerp van de grille en bumper. Lees verder

Het verbeterde interieur beschikt over een meer ergonomische middenconsole. In de duurdere modellen is dit voorzien van een 6″-kleurentouchscreen met het SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem, dat zich dichter bij de bestuurder bevindt voor meer zichtbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe serie aandrijvingen voldoet aan de meest recente Euro 6.2-emissiestandaarden en biedt klanten de keuze tussen de 1.5-liter TDCi-dieselmotoren van 75 of 100pk of de meermaals bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met 100pk. Alle uitvoeringen beschikken over een geheel nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak in plaats van de vijfversnellingsbak van het vorige model. Dit zorgt voor een betere schakelkwaliteit, meer verfijning en een lager brandstofverbruik.

Voor nog lagere exploitatiekosten worden de dieselmodellen standaard geleverd met een nieuw brandstofbesparingspakket. Zo voorziet de Active Grille Shutter in optimale aerodynamica dankzij de betere opwarmtijden en de verminderde luchtweerstand. De Transit Courier biedt bestuurders van bestelauto’s een laadvermogen van 500 tot 590 kg en een laadruimte tot 2,4 m³ (VDA).

Introductie Limited-uitvoering
De basis van de Courier line-up wordt gevormd door de Ambiente-uitvoering. De Trend-uitvoering is rijker uitgerust en voegt onder andere de volgende zaken toe: handbediende airconditioning, elektrische ramen, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, lederen stuurwiel, mistlampen en een zijschuifdeur aan de rechter kant van het voertuig. Speciaal voor de groeiende groep ZZP-klanten is de Transit Courier nu ook leverbaar als Limited-uitvoering. Deze uitvoering is rijker uitgerust en beschikt standaard over het SYNC3 multimediasysteem met 6 inch kleurentouchscreen. Verder verwent de Limited uitvoering de bestuurder onder meer met Cruise Control, Climate Control en parkeersensoren achter.

De volledige line-up ziet er als volgt uit:

Transit Courier met 100pk 1.0 EcoBoost benzinemotor:

Ambiente 10.500
Trend 11.700
Limited 12.800

Transit Courier met 75pk 1.5:

Ambiente 12.200
Trend 13.400
Limited 14.500

Transit Courier met 100pk 1.5:

Ambiente 12.700
Trend 13.900
Limited 15.000

 

Bovengenoemde prijzen zijn exclusief BTW en BPM. De nieuwe Transit Courier is leverbaar vanaf juni en nu te bestellen bij de Ford dealer.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com