• Mustang Mach-E wordt getest door hulpdienst Broeder de Vries
  • Specialist Tulatech verzorgt ombouw tot ambulancevoertuig

Broeder de Vries, onderdeel van Dutch Medical Group uit Lijnden, ondersteunt de (spoed)zorgketen met ambulancezorg, mobiele buitenlandzorg en meldkamerdiensten. Ook biedt het bedrijf opleidingen in de medische zorg en rijvaardigheid met optische- en geluidssignalen. Lees verder

Broeder de Vries is marktleider op het gebied van het vervoer en assistentie van de visiterende huisarts tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten, en op feestdagen op de huisartsenposten. Om de huisarts veilig te vervoeren en te assisteren zijn de huisartsenchauffeurs van Broeder de Vries rijtechnisch en medisch opgeleid.

Broeder de Vries maakt al jaren, naar volle tevredenheid, gebruik van de Ford Transit Custom in een ambulance-uitvoering voor de nationale- en internationale repatriëring van patiënten en voor de ondersteuning van de Regionale Ambulance Voorzieningen (RAV-s). Voor het vervoer en assistentie van de visiterende huisarts heeft Broeder de Vries de beschikking over een groot wagenpark met personenwagens in ambulance-uitvoering. De overgang naar (plug-in) hybride voertuigen heeft al enige jaren geleden succesvol plaatsgevonden.

Nu begint Broeder de Vries met een Ford Mustang Mach-E aan een testfase met volledig elektrische voertuigen. Aangezien spoedvervoer extra eisen stelt aan rijgedrag en paraatheid, zal Broeder de Vries de Ford Mustang Mach-E eerst inzetten bij het rijvaardigheidsonderwijs. Het voertuig en het rijbereik tot 540 kilometer (WLTP) van deze Mustang Mach-E AWD Extended Range biedt ruim voldoende aanknopingspunten om deze testfase te starten. Het SYNC 4 connectiviteissysteem is één van de aantrekkelijke, moderne communicatietechnologieën waardoor de chauffeur beschikt over navigatie met ‘realtime’ verkeersinformatie en zo altijd via de snelste route de bestemming kan bereiken.

Deze Ford Mustang Mach-E is door specialist Tulatech volledig uitgerust als ambulancevoertuig met o.a. bestickering, optische en geluidssignalen (zwaailichtbalk en sirene) en de nodige aanpassingen aan boord. Op basis van de resultaten met de rijopleidingen zal in overleg met huisartsenposten worden besloten om dit voertuig nader te testen in de actieve paraatheid.

Broeder de Vries is met ongeveer 420 medewerkers werkzaam voor 58 huisartsenposten.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com