• Voor de ware Mustang-fan kan het Deense REC Watches zelfs een compleet nieuw horloge maken van onderdelen die de klant zelf aanlevert
  • Elk voltooid ontwerp bevat het identificatienummer van het voertuig, het bouwjaar en klassieke Mustang-elementen

Het kan het ultieme kerstcadeau worden voor de autofanaat: een met de hand gemaakt horloge, samengesteld uit onderdelen van een klassieke Ford Mustang. Lees verder

Het idee is afkomstig van Christian Mygh en Jonathan Kamstrup. Samen struinen ze overal ter wereld autosloperijen af op zoek naar modellen die kunnen worden omgetoverd tot honderden unieke uurwerken, met een prijs vanaf € 1270,-.

Voor de ware Mustang-fan kan het Deense REC Watches zelfs een compleet nieuw horloge maken van onderdelen die de klant zelf aanlevert. Dat deed bijvoorbeeld wereldkampioen driftenVaughn Gittin Jr., die een horloge draagt met onderdelen van koolstofvezel uit zijn 700 pk sterke World Drift Series Ford Mustang RTR.

“De meeste mensen zien gewoon een hoop metaal, de restanten van een Mustang. Wij zien iets heel anders: de ziel van een wagen en een verhaal dat moet worden verteld”, aldus medeoprichter Mygh. “Ik zaag geen Mustangs in stukken. Ik geef Mustangs die niet meer te repareren zijn een tweede leven als horloge.”

Om ervoor te zorgen dat deze verhalen verteld blijven worden, gaat REC Watches zorgvuldig de geschiedenis van elk voertuig na: ze praten met vorige eigenaars, verzamelen verhalen en foto’s uit eerdere levens van de auto, en met dat materiaal maken ze een unieke video.

Elk voltooid ontwerp bevat het identificatienummer van het voertuig, het bouwjaar en klassieke Mustang-elementen. De resterende batterijduur wordt weergegeven op een benzinemeter, en de wijzers, datum en wijzerplaatnummers zijn allemaal geïnspireerd op het iconische dashboard van de auto. Op een trip naar Zweden stuitte het team op goud: ze vonden een zeldzame Raven Black uit 1966. Dat model is de basis geworden voor de exclusieve P51-04-lijn met een oplage van 250 stuks.

Deze klassieke Mustang is genoemd naar een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, werd in 1964 gelanceerd en viel op door zijn radicale vormgeving en sportieve prestaties. Zijn status van superster werd gevestigd door een hoofdrol in de actiefilm “Bullitt” uit 1968 met Steve McQueen, en door een reeks liedjes en films waarin de baanbrekende auto een glansrol speelde. De moderne Ford Mustang houdt de traditie springlevend met de sensationele prestaties van de 5.0-liter V8-motor met 450 pk en de 2.3-liter EcoBoost met 290 pk.

Delen
Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden
Sebastiaan van de Pol
Press & Public Affairs

Sebastiaan van de Pol
PR Manager Ford Nederland B.V.
Telefoon: +31(0)20-5044504
E-mail: prfordnl@ford.com